Görüş Bildir
Haberler
‘PKK'nın Üst Düzey Sorumlularından Bahoz Erdal Öldürüldü’

etiket ‘PKK'nın Üst Düzey Sorumlularından Bahoz Erdal Öldürüldü’

Onedio Medya
09.07.2016 - 19:21 Son Güncelleme: 09.07.2016 - 20:42

Anadolu Ajansı, PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in Suriye'de öldürüldüğünü paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Hasekavi, PKK'nın üst düzey sorumlularından 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına 'müjde' olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

Hasekavi, PKK'nın Suriye topraklarında işgalci olduğunu söyleyerek, 'Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz' ifadelerini kullandı.

HPG'den yalanlama

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre ise, PKK'nın silahlı kanadı HPG'den kaynaklar haberi yalanlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin, İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde, kırmızı kategoride yer alan bir isimdi. 1969’da Suriye’de doğan Hüseyin'in başına 4 milyon liraya kadar ödül konulmuştu.

AA, Al Jazeera ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
429
168
105
51
31
29
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ali veli

CHP bayrakları yarıya indirildi !

Can Özdemir

Yürü lan kıl kuyruk

birkaleci

#BahozErdalNerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı bitti kül oldu. Ananın amına kadar yolun var orospu çocuğu. Ateşin bol olsun, mezarda atacağın taklalar bol ... Devamını Gör

KaraHusO

ölünüzü, dirinizi, her gün birinizi, bir gün hepinizi...