Görüş Bildir
Haberler
'Miki'li Pijama İçinde Darbe Yapmakla Suçlandık'

'Miki'li Pijama İçinde Darbe Yapmakla Suçlandık'

Batuhan
21.12.2014 - 11:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi Parkı eylemlerine destek verdikleri gerekçesiyle terör örgütü kurmak’ ve ‘hükümete darbe girişiminde bulunmak’ tan yargılanan Beşiktaş taraftar grub çArşı’nın kurucu üyeleri, başlarına gelenleri, “Miki’li pijama içindeyken darbe yapmakla suçlandık” diye yorumladı.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Cem Yakışkan, Bülent Ergenç, Deve Erol ve Derviş Yıldız Gezi eylemlerine neden katıldıklarını ve çArşı’nın nasıl bir taraftar bir grubu olduğunu anlattı.

Yakışkan, haklarındaki suçlamaları şöyle değerlendirdi, “Bülent organizeye gittiğinde ‘miki’li pijamalıydı. Pijamayla terör örgütü kurup darbe yapmakla suçlanıyordu. Hakim görse dava düşerdi.”

Bülent Ergenç ise şöyle konuştu: Polis gözaltı için geldiğinde evde yaralıydım. Şubede birkaç gün kalacağız diye rahat bir şey giyineyim dedim.”

Silahlı terör örgütü kurmak, hükümete darbe girişiminde bulunmak dahil yedi ayrı suçtan yargılanan çArşı’nın, lakabıyla en tanılır üyelerinden, ancak yüzünü göstermeyen Deve Erol, darbe girişimi suçlaması için, “Bizim bildiğimiz tek darbe var o da darbeli matkap!” yorumunu yaptı.

çArşı’nın yargılandığı ilk duruşmada, Yakışkan’ın sarf ettiği, “Darbe yapmaya gücümüz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” sözlerine atıfta bulunan Ergenç de amaçlarının darbe yapmak olmadığını söyleyip şöyle konuştu: “Bu sırf AKP’ye karşı bir tepki değildi, 12 Eylül’den beri gelen zincirleme baskıya karşıydı. İnsanlar ‘Ben bilmem devlet bilir’ anlayışının değiştirilebileceğini ve bireylerin de bunu yapabileceğini gördü. Başka bir hayatın mümkün olabileceğini gördüler.”

Haklarındaki suçlamaların hayatlarında ağır etkileri olduğuna da değinen çArşı’dan Deve Erol, ‘sprey boya, pankart kumaşı, boya maskesi’ gibi aparatlarla darbe yapmakla suçlandıklarını, bunun da bir psikolojik işkenceye dönüştüğünü vurguladı.

Deve Erol şöyle konuştu: “Ömür boyu hapis yatacağım diye 10 kilo verdim korkudan. Umarım güzel ülkemde psikolojik işkence de son bulur. Organize şube tarafından sabah evden alındığımdan sonra annemin Alzheimer nöbetleri artmaya başladı. Şimdi durumu daha ağır. İşte bunun için anarşistim. Derin vicdan duygusu bunun çıkış noktasıdır.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/carsi-uyeleri...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0