Görüş Bildir
Haberler
'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi' Yayımlandı: Uzmanlaşmış Ekipler Kurulacak, Polisler Eğitilecek

'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi' Yayımlandı: Uzmanlaşmış Ekipler Kurulacak, Polisler Eğitilecek

Kadına şiddetle mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi' yayımlandı. Genelgeye göre, 500 bin kolluk personeli, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda hizmet içi eğitimle desteklenecek.  Emniyet ve Jandarma teşkilatlarında sadece kadına şiddet konusunda uzmanlaşan birimler kurulacak. Kadına şiddet uygulayanın ruhsatlı silahı kolluk birimlerince alınacak, şiddet failleri için elektronik kelepçe uygulaması 81 ilde yaygınlaştırılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Süleyman Soylu imzalı 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi' yayımlandığı bildirildi. '2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' kapsamında kadına yönelik şiddetle mücadele için atılacak olan adımlar sıralandı.

Asayiş birimleri kadına yönelik şiddete karşı eğitilecek

Asayiş birimleri kadına yönelik şiddete karşı eğitilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından öncelikli olarak asayiş birimleri, polis merkezleri ve karakollarda görev yapan kolluk görevlilerinden başlamak üzere personelin tamamı, 2020- 2021 yılları arası aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 6284 sayılı Kanun kapsamında yürütülen tüm işlemlerin il ve ilçe düzeyinde tek elden takibinin yapılması için tek işi kadına karşı şiddetle mücadele olan idari birimler kurulacak.

Şiddet kesintisiz olarak takip edilecek

Şiddet kesintisiz olarak takip edilecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Valilikler aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesine yönelik olarak illerindeki tüm kamu kurumlarının sorumluluklarına ve uygulamalarına yön verecek. 

'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme, Değerlendirme Komisyonları' ilçe düzeyinde ve kaymakamlar başkanlığında ilgili kurum amirleri ile düzenli olarak toplanması sağlanacak. İl ve ilçe düzeyinde yapılacak komisyon toplantılarına, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri, barolar vb. kurum ve kuruluşlar davet edilecek.

Kamu görevlileri de eğitilecek

Kamu görevlileri de eğitilecek

Aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının daha çok özel alanda kalması ve bu nedenle yaşanan olayların yüzde 80'inin kamu birimlerine yansımadığı hususu göz önünde bulundurularak il ve ilçelerde muhtarlar, rehber öğretmenler ve diğer öğretmenler, aile hekimleri, din görevlileri başta olmak üzere tüm kamu görevlilerine gerekli eğitimlerin verilmesi ve kamu görevlilerinin bu hususta etkin rol almaları sağlanacak.

KADES uygulaması yaygınlaştırılacak

KADES uygulaması yaygınlaştırılacak

Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının il ve ilçe düzeyinde vatandaşa duyurularak, uygulamanın kullanımı konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Oluşturulacak bir komisyonla kolluk birimleri tarafından kullanılan 'Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt Formu' değiştirilecek. Form, olay bazında risk ve tehdit değerlendirmesini daha iyi ortaya koyacak, uygulayıcılara yön verme niteliği artırılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektronik kelepçe yaygınlaştırılacak

Elektronik kelepçe yaygınlaştırılacak

Şiddet failleri için 'Elektronik Kelepçe' uygulaması ülke geneline yaygınlaştırılacak. Bununla ilgili ilgili bakanlıklar işbirliğinde gerekli altyapının yapılması için çalışmalar hemen başlayacak. Şiddet mağduru korunan kişi ile birlikte diğer aile bireylerinin kimlik ve adres bilgileri 3'üncü kişilerin erişimine engellenecek.

Cezaevi firarilerine sıkı takip

Cezaevi firarilerine sıkı takip

Kadına yönelik şiddet kapsamında tutuklu veya hükümlü şahısların takibi için ilgili kurumlar koordineli olacak. Firar ya da tahliye sonrasında şiddet mağdurlarına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler ivedilikle alınacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
18
4
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ezgi arda

İnandık mı ?