Görüş Bildir
Haberler
'Irak Polisi Telafer'de 60 Türkmen'i Öldürdü'

'Irak Polisi Telafer'de 60 Türkmen'i Öldürdü'

adem kara
16.06.2014 - 12:00

IRAK Türkmen Cephesi Telafer 1′inci Büro Sorumlusu Hazım Devlet, Irak polisinin Telafar’den kaçışı sırasında nezarette bulunan 60 Türkmen’i infaz ettiğini iddia etti.

DHA muhabirine bilgi veren Hazım Devlet, IŞİD militanları ile Merkezi Irak Hükumeti polislerinin dün akşam yoğun çatışmaya girdiğini söyledi. Devlet, IŞİD’in bugün saat 02.00 itibari ile Telafer’de kontrolü ele aldığını söyledi. Devlet, Telafer Polis Müdürlüğü’nde görevli polislerin kaçarken, nezarette bulunan, çeşitli suç iddiaları ile gözaltına alınmış 60 Türkmen’i de infaz ettiğini iddia etti.

Hazım Devlet, dün akşam çıkan çatışmalarda IŞİD militanlarının Sünniler’in yaşadığı Türkmen mahallelerini boşaltmaları için haber gönderdiğini belirterek, IŞİD’in Telafer’de kontrolü ele almasının ardından çoğu Şii Türkmen’in de bölgeden ayrıldığını söyledi. Kaçan Türkmenler ile Irak polislerinin Sincar bölgesine kaçtıkları belirtildi. Devlet, Irak merkezi hükümetinin IŞİD’in Telafer’i almasından sonra Talafer sağlık merkezini helikopterler ile 3 kez bombaladığını söyledi.

WSJ | DHA

Kaynak: http://realtime.wsj.com/turkey/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda

‘Çok insan öldürüldü’

6 bin Türkmen gönüllü ve Bağdat yönetimine bağlı askerlerle IŞİD arasında gün boyu çatışmaların ardından kasabanın ‘düşmesi‘ sonrası binlerce Türkmen’in, Kürt Yönetimi’nin kontrolündeki Sincar bölgesine göç ettiği belirtiliyor. Reuters ajansına konuşan bir kasaba sakini de, her iki tarafta da çok sayıda ölü olduğunu söyleyerek ”Militanlar kasabayı ezdi geçti. Çok insan öldürüldü. Şii aileler batıya, Sünniler doğuya kaçıyor” dedi.Çok sayıda Şii Türkmen var

Telafer’in 400 bin kişilik Türkmen nüfusunun çoğunluğu Şiilerden oluşuyor. Başbakan Tayyip Erdoğan da dün, Telafer de yaşananlar için ‘hafife alınamaz’ diyerek, ”Malum Telafer’de Türkmenlerin ağırlıklı olduğu bir yapı var. Oradaki Türkmen kardeşlerimizin yarıya yakını Sünni yarıya yakını Şia’dır. Döner dönmez yapacağımız toplantıda ne adımlar atacağız onun kararını alacağız” dedi.

Uzmanlara göre, IŞİD militanları son birkaç günde, Bağdat’a doğru ilerlemeyi durdurup kuzey bölgelerinde kontrol ettikleri yerlerin sayısını artırma taktiğini benimsemiş durumda.

 Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/telafe...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0