Görüş Bildir
Haberler
'Hipokrat Yemini'nden 'Cinsel Yönelim ve Etnik Köken Ayırmayacağım' Kısmı Çıkarılmak İstendi

'Hipokrat Yemini'nden 'Cinsel Yönelim ve Etnik Köken Ayırmayacağım' Kısmı Çıkarılmak İstendi

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hipokrat Yemini'nden 'etnik köken, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımı yapmayacağım” bölümünün çıkarılmak istendiğini, öğrencilerin kabul etmemesi üzerine üniversitenin yemini okutmaktan vazgeçtiğini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan öğrencilere bugün mezuniyet töreninde rektörlüğün, Hipokrat Yemini'nden 'Etnik köken, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımı yapmayacağım' ibaresini çıkararak yemin ettirmek istediğini, öğrencilerin eksik metin okumak istemediğini ve bu nedenle törende Hipokrat Andı'nın okutulmaktan vazgeçildiğini bildirdi.

"Üniversiteler nasıl bir ilkellikle yönetiliyor"

"Üniversiteler nasıl bir ilkellikle yönetiliyor"

Emir, daha sonra yaptığı açıklamada ise Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nün bir açıklama yaptığını ve okutulmak istenen yeminin Hacettepe Yemini olduğunu söylediklerini, Hacettepe Üniversitesi eski rektörü Haluk Özen'in ise yeminin böyle olmadığını ifade ettiğini belirtti. Emir, şunları söyledi: 

'Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet törenlerindeki Hipokrat Yemini problemi haftalardır sürüyordu, bir gerginlik vardı. Rektörlük; 'Etnik köken, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımı yapmayacağım' ibaresini çıkardığı bir yemini öğrencilere okutturmaya çalışıyordu. Öğrenciler ve toplum ayağa kalktı ve sonrasında Rektörlük bir açıklama yaparak, aslında bu yeminin Hacettepe Yemini olduğunu iddia etti. Oysa Hacettepe Üniversitesi eski rektörü Haluk Özen, Hacettepe yeminin böyle olmadığını ifade etti. 

Genç hekimlerin hastalarına bakarken hekimlik yaparken etnik köken ayrımı, cinsiyet ayrımı ya da cinsel yönelim ayrımı hangi kafa isteyebilir ve bunu kim arzu edebilir. Kanımca böyle bir ilkellik bu yüz yıla ait olamayacağı gibi bu bin yıla da ait olamaz ve aslında böylesine bir ilkelliğin üniversitelerimizde yönetici konumuna gelmiş olması, böylesine etkin hale gelmiş olması son derece üzüntü ve kaygı verici. İdeolojik saplantıları ve beyinlerindeki o ilkel kalıntıları yaşama geçirmek için hiçbir fırsatı kaçırmayanlar bugün de Sakarya Üniversitesi'nin tıp fakültesindeki genç hekimlerin mezuniyet törenlerini hedef seçmişler ve genç hekimlere böylesine sıkıntılı bir süreç yaşattılar. Üniversite, akademi kimlerin elinde, nasıl bir ilkellikle yönetiliyor ve hangi ideolojik saplantıların etkisinde kalmış; bunu mutlaka ortaya koymak, araştırmak lazım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
126
28
23
11
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

allah kitap diyen pedofili teröristler her şeye düşman işte. islamcı teröristleri devleti yönetsin diye yetkilendirirsen olacağı bu

infinite

yok artık ya yok artık

ortalık karışık

onu diyen kişi doktor felan olmasın zaten anca kasap olur ondan