Görüş Bildir
Haberler
'Hiç Kimse 28 Şubat Zihniyetini Geri Getiremeyecektir'

'Hiç Kimse 28 Şubat Zihniyetini Geri Getiremeyecektir'

Onedio Medya
27.10.2015 - 15:44 Son Güncelleme: 27.10.2015 - 16:30

Başbakan Davutoğlu, Çalışan Kadınlar Buluşması'nda yaptığı açıklamada, 'Milletin temsilcisi olmak bağlamında başörtülü, başı açık ayrımını külliyen ortadan kaldırdık ve kıyamete kadar kimse bir daha bu topraklarda 28 Şubat zihniyetinin geri gelmesini sağlayacak şartları oluşturamayacaktır. Bir daha hiç kimse, 28 Şubat zihniyetini geri getiremeyecektir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çalışan Kadınlar Buluşması'na katıldı.

Başbakan Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, 'Bizim bütün hedefimiz, bütün gayretimiz, bu ülkenin kadınlarının, annelerinin, kız çocuklarının yüzlerini sürekli gülümsemeyle taçlandırmaktır. Bana göre bir siyasi iktidarın en büyük hayali bütün vatandaşlarının ve bu arada da kadınlarının mutluluğunu ve gülümsemelerini temin etmesi olmalıdır. Bizim de derdimiz, davamız budur' dedi.

'Kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik'

Davutoğlu, 'Biz AK Parti olarak, güçlü toplum hedefimiz için kadınların haklarını, refahını vazgeçilmez gördük, vazgeçilmez görüyoruz. Bu anlayışla geçtiğimiz 13 yıl içinde kadınlarımızla ilgili büyük reformlar gerçekleştirdik' ifadelerini kullandı.

'Kadın girişimcilere verilecek destek arttı'

Kadın girişimcilere verilecek desteklerde kredi miktarlarını arttırdıklarını belirten Davutoğlu,  '2009'da KOSGEB girişimcilik ve destek programlarını başlattık. Bu desteği ilk başlattığımızda sadece 7 bin kadın girişimcimiz alıyordu. Beş yıl içinde bu rakam 50 bin kadın girişimciye yükseldi. İş hayatında ve istihdamda kadınlarımızı yeni haklarla güçlendirdik' şeklinde konuştu.

'Dünyanın unuttuğu o yetimleri sahipsiz bırakmayacağız'

Sadece Türkiye'nin değil, Somali, Filistin, Arakan ve Suriye'nin yetimlerine aynı ihtimamı gösterdiklerine dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

'Sadece Türkiye'nin yetimlerine değil, Somali'nin yetimlerine, Filistin'in, Arakan'ın, Suriye'nin yetimlerine de aynı ihtimamı gösteriyoruz. Suriyeli 66 bin bebek Türkiye'de doğdu. Kendi vatanlarını tanıyamayan, kendi vatanlarının havasını teneffüs edemeyen bu bebekler artık sadece Suriyeli değil aynı zamanda bu toprakların öz çocuklarıdır ve o yetimlere, o sahipsizlere, geleceğe hazırlamak bakımından da sonuna kadar sahip çıkıp, her birinin gözyaşını dindirmek için dünyanın unuttuğu o yetimleri sahipsiz bırakmayacağız.'

'Hiç kimse 28 Şubat zihniyetini geri getiremeyecektir'

28 Şubat sürecinin geride kaldığını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

'Milletin temsilcisi olmak bağlamında başörtülü, başı açık ayrımını külliyen ortadan kaldırdık ve kıyamete kadar kimse bir daha bu topraklarda 28 Şubat zihniyetinin geri gelmesini sağlayacak şartları oluşturamayacaktır. Bir daha hiç kimse, 28 Şubat zihniyetini geri getiremeyecektir. Allah'a şükürler olsun ki o çağ dışı zihniyet, o engeller, o badireler hepimizin hayatını karartan o acı günler geride kaldı.'

'Terörün devası kadınlarımızdır'

Annelere, teröre karşı birlikte hareket etme çağrısında bulunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

'Bütün kadınlarımıza seslenmek istiyorum; terörün ve terörle birlikte ortaya çıkan bütün dertlerin devası kadınlarımızdır. Biz, şehit annelerimizin Diyarbakır anneleriyle el ele vererek, bu terör belasına karşı aynı gür sesle haykırmalarını rica ediyoruz. Çünkü kadının hassas ruhu, bütün bu şiddete karşı genç nesilleri yetiştirecek en temel kaynaktır. Annelerimizin, kız çocuklarımızın, kardeşlerimizin, teröre karşı Türkiye'nin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini bir araya getirmeleri çağrısında bulunuyorum.

Birçok siyasinin elini taşın altına koymaktan çekindiği bu zor günlerde, kadınlarımız merhamet yüklü ellerini taşın altına koyar ve Türkiye'de kardeşliği pekiştirmek için Hakkarili'si, Edirneli'si, Vanlı'sı, İzmirli'si, Ankaralı'sı, Urfalı'sıyla omuz omuza verirlerse işte o zaman terör odakları zihinlerinde besledikleri o kara günleri gerçekleştirme fırsatı bulamazlar.'

'Yürekleri birleştireceğiz'

Davutoğlu, teröre karşı çözüm iradesini ortaya koyduklarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'Analar ağlamasın' dediklerini belirterek, 'Bu bir sembol haline geldi. Anaların gözyaşlarının dinmesinden rahatsız olanlar, işte bugünlerde yeniden devreye girdiler. Ben inanıyorum ki annelerin merhamet ve şefkat yüklü yürekleri bu acıya son verecektir. Yürekleri birleştireceğiz, bu yüreklerden bir merhamet ülkesi, bir merhamet medeniyeti kuracağız' dedi.

'Kadınlar Türkiye'nin kaderini oylarıyla belirleyecek'

1 Kasım seçimlerine günler kaldığını hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnanıyorum ki kadınlarımız yine akıllarıyla, vicdanlarıyla en doğru kararı verecekler ve Türkiye'nin kaderini oylarıyla belirleyecekler. Yine kadınlarımız doğru kararlarıyla demokrasiye, hukuk düzenine, adalete yön verecekler. 2002'den bu yana yaptıklarımızı, 1 Kasım'dan sonra yapacaklarımızla taçlandıracağız. 1 Kasım sonrası kadınlara, annelere, topyekun ailelere yönelik yepyeni hizmetlerimiz olacak.'

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
8
5
2
0
0
0