Görüş Bildir
Haberler
'Geçinemediğini Söyleyenin Maaşı Düşürülsün' Diyen Tarikat Şeyhi, Sahte Fatura Düzenlemekten Hapis Cezası Almış

etiket 'Geçinemediğini Söyleyenin Maaşı Düşürülsün' Diyen Tarikat Şeyhi, Sahte Fatura Düzenlemekten Hapis Cezası Almış

Mevlevi şeyhi Mustafa Özbağ Hz. Muhammed üzerinden örnek vererek, geçinemediğini söyleyenlerin ücretlerinin düşürülmesi gerektiğini belirtti. Özbağ bu sayede 'bereketin artacağını' iddia etti. Öte yandan şeyhin sahte fatura düzenlediği gerekçesiyle cezaevine girdiği ortaya çıktı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mevlevi Tarikatı şeyhi Mustafa Özbağ'ın bir sohbetinde tartışma yaratan ifadeler kullandığı ortaya çıktı. Özbağ, Hz. Muhammed'in yaşadığını iddia ettiği bir olay üzerinden, geçinemeyenlerin maaşlarının düşürülmesi gerektiğini söyledi.

"Geçinemeyince beşten üçe indirmek sünnet" 🎥

Ne zaman kaydedildiği belli olmayan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Özbağ, şöyle dedi: 

“Hani geldi birisi dedi ki ‘Ya Resulullah ben geçinemiyorum' dedi.'Ne kadar maaş alıyorsun' dedi.Dedi ki; '5 dirhem alıyorum.'‘Söyle’ dedi ‘Hazineye senin maaşını 3 dirheme indirsinler.’ O gitti Hazinedar'a dedi; 'Hz. Peygamberin emri var. Bana 3 dirhem ödeyeceksiniz.'Bir müddet sonra onunla karşılaştı. Sordu ona 'geçinebiliyor musun?''Allah razı olsun Ya Resulullah 3 dirhem olduğundan beri çok rahat geçiniyorum' dedi.

Biz de şimdi geçinemiyorum diyene 5 lira daha veriyoruz. Bereket yok. Sünnet 'geçinemiyorum' deyince ‘5'ten 3'e indir’ diyor. Çocuğa harçlık veriyorsun örneğin. Ne kadar? Aylık 200 lira. Yetmiyor... 150 liraya düşüreceksin. Bu cimrilik değil bu sünnet. Yetirecek, bereketlenecek. Bereketini istesin Allah'tan.'

Sahte fatura düzenlemekten 60 ay hapis cezası almış

Sahte fatura düzenlemekten 60 ay hapis cezası almış
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sendika. org'un aktardığına göre,Bursa Osmangazi Belediyesi’ne ait Karabaş-i Veli Tekkesi’nde görev yapan ve Çanakkale’nin çok yakından tanıdığı bir isim olan Mustafa Özbağ hakkında Bursa 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “sahte fatura düzenlemek” suçundan dava açıldı. 

2003 yılında kapanan bir firmanın faturalarını yıllarca usulsüz olarak kullandığı tespit edilen Özbağ, mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Ancak, bilirkişi raporu ve şahitlerin beyanlarına göre, sahte fatura tanzim ettiği belirlenen Mustafa Özbağ’a mahkeme heyeti 60 ay hapis cezası verdi ve Yargıtay’ın kararı onamasının ardından Aralık 2016'da tutuklanarak Metris Cezaevine yollandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
348
202
58
14
12
8
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Atatürk dış güçlerden sonra işte bu zihniyetle savaştı.

Lestat

Dayı g.tünde ki kıllar pişmaniyeye dönmüş ama hala insanların cebinde ki paranın derdindesin yaşından utan, onu geçtim kolum kadar sakalından utan, hadi onu ... Devamını Gör

Ercan

utanma duygusu olsa bu bokları yermi sence ? herifin mesleği etrafındki enayileri söğüşlemek.

red-factor

Kafasındaki kavuğu siktiğimin şebeği.