Görüş Bildir
Haberler
"Euro 2016'da Sürprizlere Hazır Olun"

"Euro 2016'da Sürprizlere Hazır Olun"

Fatih
12.11.2015 - 19:02

A Milli Futbol Takımı'nın yarın Katar milli Takımı ile yapacağı özel maç öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolculardan Arda Turan basın toplantısı düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak söz alan takım kaptanı Arda Turan şöyle konuştu:

'Gerçekten çok mutluyuz bunun keyfini çıkarıyoruz. Gerçekten keyfinin çıkarılması gereken bir başarı yaşadığımızı düşünüyorum. Halimizden çok memnunuz. Bizim için güzel günler. Umarım bu güzel günlerden daha fazla yaşarız. 

SÜRPRİZLERE AÇIK OLUN

Bu oyuncu topluluğu ve başımızdaki insan ele avucuna sığmayan bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Kimse Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu ama biz final oynayamadığımız için üzülmüştük. Skorlardan çok duruşuyla başka bir takım olduğumuzu sahaya yansıtacağız. Duruşuyla bakışıyla bambaşka bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. İnşallah bunu başaracağız orada. Sürprizlere açık olun. 

Ülkemizin bir genel bir futbol sorunu olarak görülebilir. Şu anda Avnupa Şampiyonası'ndayız ve elimizden geleni yapacağız. Dünya Kupası'na katılmak için de çalışacağız. Umarım bundan sonra da her turnuvaya katılan bir milli takım olacağız.

ZOR BİR DÖNEMDİ AMA BAŞARILI OLDUK

Barcelona'da oynamamasına rağmen, Milli Takım'da oynaması ile ilgili bir soru yöneltilen Barcelona'lı yıldız, 'Barcelona'ya transfer olduğum gün Fatih hocamla irtibat halindeydik. O daha ilkk günden Arda her şartta oynayacak demişti. Bu güven benim için çok önemliydi. Doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum ama zor bir dönemdi. Sahada olamamak zor. Kendimi psikolojik olarak hazırlamaya çalıştım. Zor bir dönemdi ama elimden geleni yaptım ve şükürler olsun ki başarılı olduk. Fatih Terim'e ve medyaya da teşekkür ediyorum beni hep hazır tuttunuz'  cevabını verdi.

OYNAYACAĞIM ZAMANLARIN HAYALİNİ KURUYORUM

El Clasico'da olamayacaksın ne düşünüyorusun sorusuna ise Arda, 'Bir oyuncu için üzücü ama ben oynayamayacağım değil oynayacağım zamanların hayalini kuruyorum. Umarım takımın El Clasico'dan galibiyetle ayrılır' cevabını verdi.

Arda'nın ardından konuşan Fatih Terim ise Katar kendi grubunda lider olduğunu belirterek, 'Katar, futbola yatırım yapan, birçok ünlü oyuncunun oynadığı ve bazı kupa finallerinin de düzenlendiği bir ülke. Uzun zamandır kendi sahasında yenilmeyen güçlü bir takım. Geçen sene bugünlerde Brezilya'ya mağlup olup çok güzel iltifatlarla karşılaşmıştık. Şimdi Euro 2016'ya hazırlanıyoruz. İki ülke arasında dostane güzel bir maç olacaktır. Katar'da müthiş bir tesisleşme ve eğitim var. 2022' Dünya Kupası'nı da en iyi şekilde yapacaklarına da eminim, şimdiden başarılar diliyorum.

BU ÇOCUKLAR UÇURUMUN KENARINDA OYNADILAR

Bu maçın size nasıl katkı yapacağını düşünüyorsun sorusuna Terim, 

'Mİlli takımlarıın enternasyonel seviyenin en önemli özelliği değişik futbol ekolleri ile oynamanız. Her ülkenin kendi felsefesi vardır. Değişik takımlarla oynamanın yararı vardır. Ama ne olursa bizim takımızın her rakip karşısında ne yapacağı çok önemli. Kendi hatalarımızı göreceğiz. 7 tane maç oynadı bu çocuklar ve uçurumun kenarında oynadılar. Böyle bir oyuncu topluluğu bu 7 maçı hiç mağlup olmadan oynadılar. Bu yüzden bu maçta her türlü sonucu hoş karşılayacağım. Kaybetmeyi hiç sevmediğimi herkes bilir ama. Özellikle bu kadar baskı ve gerilimli maçları atlatmak kolay değil. O yüzden rahat bir maç oynamalarını bekliyorum. Tabi bir kaç oyuncuyu da görürsem güzel olacak. Ama ciddiyetten hiçbir şekilde uzaklaşmayacağız.'

Katar'a yenilirseniz sürpriz olarak değerlendirir misin şeklindeki soruya da tecrübeli teknik adam, 'Bu kadar kazanmış bir takım sürpriz olur. Oyunda her türlü sonuç olur yanlış anlaşımsanı ama şu an ki Türk takımın yenilmesini süpriz olarak değerlendiririm' dedi.

FRANSA İLE AÇILIŞ MAÇINI OYNAMAK İSTERİM

Kafamda bişey yok ama 12 Aralık yaklaştıkça herkesin aklında bir grup vardır. Başarılı takımlar arasında seçmek çok zor.  Her takımın çok ciddi ve saygıdeğer olduğunu düşünüyoruz. Avrupa Şampiyonası'nda hangi grupta olduğumuz çok da önemsemiyorum. Türk Milli takımının her şampiyonasında bulunması en büyük başarııdır. O festivalin içinde yer almalıyız. Bunu başardık. Şimdi orada mümkünse uzun vadeli bir rezervasyon yaparak sonuna kadar kalmak. Mümkünse 35 gün kalmak yoksa en kötü 17 gün kalıyoruz zaten,. Açılış maçını biz oynayalım isterim. 2,5-3 milyar insan bizi izlesin. Paris'te Fransa ile oynamak korkutucu olabilir ama mağlubiyet endişesi taşımadan böyle bir festivalin açılışında oynamak isterim. Bu oyuncular zorluklara alışmalılar. Grubu açıkcası çok da önemsemiyorum. muhakkak kalbimizde yatanlar var. hatta yakınlaştıkça vbizde kura çekiyoruz. Bunu bizim evde Merve yaptı. Başkan biz de bir kura çekelim dedi. Yine bir porva yapacağız.

YUNUS ÇOK ŞEYLER BEKLEDİĞİMİZ OYUNCULARDAN

Yunus Mallı ile ilgili konuşan Fatih Terim, 'Yunus Mallı iyi şeyler beklediğimiz oyunculardan. Ülkesine kullandı şansını. İyi de oldu. Yaza kadar bir kaç maç oynayacağız. Çok vaktimiz yok. Mart'ta da bir iki maç oynayacağız. Sonrasında fazla bir tatih yok. Bu arada çok iyi bir performansla takımımızın içinde olur' dedi.

Bir kaç sakatımız onun dışındakilerle sahaya çıkacağız. Fiziki eksiğimiz var. Katar'ın maçlarını seyrettim. İskoçya ve  Slovakya maçlarını ve grubundaki maçlarını seyrettim. İyi bir takım, kolay bir maç olmayacak. Yeni antrenörleri Urugaylı. Ciddi bir hazırlık maçı bekliyorum. Oyuncularımın da aynı ciddiyette olacağını düşünüyorum' 

BİR GECE ANSIZIN HERKES ÇAĞRILABİLİR

Son olarak bir şey söylemek istiyorum. Türkiye ligindeki her oyuncu ama her oyuncu. Yakın bir zamanda da bunu hissetireceğiz. 2016'de olmaya hakkı olan insanlardır. Bunu da son zamanlardaki zorlamalarından isteklerinden anlıyorum. 20+3 olan kadroya girebilmek adına her futbolcunun hareket etmesini istiyorum. Adaletten şaşmayacağımız. Her oyuncumuzu değerlendirmeye çalışıyoruz. Hak ettiğini inandığımız bize katkı yapacağını düşündüğğümüz her oyuncunun kadro için şansı var. kimse bir kez çağrılmadı diye bir daha çağrılmam artık diye düşnmesini istemiyorum. Bir gece ansızın herkes çağrılabilir. 

Milliyet

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/fatih-teri...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
1
1
0
0
0