Görüş Bildir
Haberler
'Düşman Devlet Başkanları Bile Lozan'ı Bu Denli Aşağılamayı Düşünmemişlerdir'

etiket 'Düşman Devlet Başkanları Bile Lozan'ı Bu Denli Aşağılamayı Düşünmemişlerdir'

Ulaş
30.09.2016 - 00:26 Son Güncelleme: 30.09.2016 - 10:01

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'birileri Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu 'düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, 'O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Osmanlı'nın imzalamak zorunda kaldığı Sevr Antlaşması yerine imzalanan Lozan Antlaşması, Türk Kurtuluş Savaşı'nın taçlandırılmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesi kabul edilemez!' ifadelei kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Lozan Antlaşması ile Türk milleti, bağımsız ve onurlu bir devlet kurma imkanı kazandı. Lozan'ın en büyük zaferi Türkiye Cumhuriyeti'dir' diyen CHP lideri, 'Bu asil millet Lozan zaferine giden yolda gözünü kırpmadan canını feda etmeseydi, şimdi senin Cumhurbaşkanı olduğun bir ülke de olmayacaktı O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan'ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir!' sözleriyle Erdoğan'ı eleştirdi.

Erdoğan: Birileri Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü konuşmasında '1920'de Sevr'i gösterdiler, 1923'te bizi Lozan'a iknâ ettiler. Birileri de Lozan'ı 'zafer' diye yutturmaya çalıştı. Her şey ortada' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
544
110
66
50
14
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

çıksa serv antlaşması lozandan daha iyidir dese hülogg çekecek %50 var... cidden yazık

anonymous

Üniversite mezunu olmadığı için tarihi olaylar incelenirken dönemin şartlarının dikkate alınması gerektiğini ve ona göre incelenmesi gerektiğini bilmiyor ola... Devamını Gör

Marbling

İyi ki Lozan'da Atatürk vardı. Tayyip bey olsaydı kesin kandırılırdık..

Darkwins

Ama bu da çok ağır olmuş be abla :( :DQ:WDQ