Görüş Bildir
Haberler
'Darbe Başarılı Olsaydı Erdoğan İran'a Sığınacaktı' İddiasına İran'dan Yanıt

'Darbe Başarılı Olsaydı Erdoğan İran'a Sığınacaktı' İddiasına İran'dan Yanıt

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney’in yüksek askeri danışmanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran'a sığınmayı planladığına yönelik iddiaları yalanladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran’ın Tasnim haber ajansına konuşan Firuzabadi, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi terk edip İran’a geleceğine yönelik iddiaların doğru olup olmadığı sorusuna karşılık, “Bu haber gerçek değildir ve böyle bir iş olmamıştır” diye yanıt verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı da olan Firuzabadi, darbe girişimi gecesi İran güvenlik güçlerinin ülkenin birçok bölgesinde tam teyakkuz haline getirildiğini belirtti.

"Bu kavga Türkiye’de oluyor bize ne diyemezdik”

"Bu kavga Türkiye’de oluyor bize ne diyemezdik”

Tümgeneral Firuzabadi

Tümgeneral Firuzabadi, “önlem aldıysak, Türkiye’den bir tehditle karşı karşı olduğumuzdan dolayı değildi. Olası istenmeyen olayların İran’a sıçramaması için önlem aldık. O gece uçaklardan bazıları yanlışlıkla İran hava sahasına girebilirdi, yahut İran’a kaçmak isteyebilirdi. Bu kavga Türkiye’de oluyor bize ne diyemezdik” diye konuştu.

“Türkiye’de güçlü bir sistem var'

Türkiye’nin İran için bir tehdit oluşturmadığını söyleyen Firuzabadi, “Türkiye’de güçlü bir sistem var, zaman zaman olan tehditlerde bazı terörist örgütlerden kaynaklı” dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
37
15
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fırat Sümbül

Zaten kendi planlanı oldugu için başarısız darbe girişimi prblem yok. İyi satranç oynuyor cumhur.. 3 hamlelik hareket yaptı şah ı çekti. Başkan olunca oyun m... Devamını Gör

Fırat Sümbül

Tam saat ver ucu açık konuşma evde falan olmam mahçup olmayayım ;) ha bu arada bana 48 saat süre verdiğin için teşekkür ederim çok zarifsin.

balibey

Tek dostumuz can kardeşimiz Azerbeycan - İlham Aliyev.

M

herkesi kendileri gibi ötlek mi sanıyorlar, kefenle çıktık bu yola diyen adam lan bu, biraz anlasanız delikanlılığın ne demek olduğunu öğreceksiniz ama mayan... Devamını Gör