Görüş Bildir
Haberler
"Çocukla Birlikte Dertleri de Büyüyor" Sözünü Haklı Çıkaran 13 Gelişme

"Çocukla Birlikte Dertleri de Büyüyor" Sözünü Haklı Çıkaran 13 Gelişme

diazepam
11.02.2015 - 14:53 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 14:56

Ebeveynler sürekli olarak çocuklarının bir an önce büyümesini isterken tecrübeli olanlar 'büyüdükçe dertleri de büyüyor' diye uyarıda bulunurlar. Peki haklılar mı? Sizler için değerlendirdik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk 3 ay içerisinde kendi gazını çıkaramayan bebek size bir hayli zor zamanlar yaşatır.

Şu ilk 3 ay bir geçse rahatlayacağız dersiniz.

2. İlk 3 ayın ardından, bebek hareketlenmeye, kendi ekseninde dönmeye başlar.

Önceden koyduğunuz yerde kalan bebek artık koltuktan düşme eğilimleri gösteriyordur. Bir oturmaya başlasa da rahatlasak dersiniz.

3. 6. ayında bebek oturmaya başlayabilir, ancak merakı artmış, gördüğü her şeye uzanır olmuştur.

Artık tek başına bırakırım diye kurduğunuz hayaller onun yanından ayrılamama haline dönüşmüştür. Sürekli yüz üstü kapaklanır. Ayağa kalksa diye iç geçirirsiniz.

4. Sekizinci ayında sıralamaya başlayan bebek, ay düştü gerilimini iyice tırmandırır.

Ayağa kalkmasıyla birlikte kontrolsüz, bilinçsiz, cesur davranışları sizi diken üstünde tutar. Sürekli kıçının dibinde onunla birlikte seğirtirsiniz. Ağzını, burnunu çarpmasın diye streslerden stres beğenirsiniz. Yürüteç çare değildir, çünkü o da riskli bir alettir. Ne zaman yürüyecek bu demeye başlarsınız.

5. Ve ilk adımlar gelir... Harika!

Mı acaba? Evin içinde özgürce dolaşan, yürürken her an düşecekmiş gibi olan, koşma sevdalısı bir birey olup çıkmıştır. Aksi gibi elini tutmayı da hiç istemez çünkü özgürlüklerine çok düşkündürler. Ev baştan aşağı yürüyen bebek kavramı çerçevesinde güvenli bir yer haline getirilir. Kendini biraz toparlasa dersiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini toparlar toparlamasına da azı dişlerinin çıkışı tam bu zamanlara denk gelir.

Oysa ilk sekiz dişini çıkardığını hiç anlamamıştınız. Şimdi iştahsız, uykusuz, yer yer ateşli, grip benzeri semptomlar gösteren bir çocuğunuz vardır. Bir çıksa şu azı dişler diye yol gözlersiniz.

7. Azı dişler çıkar dili çözülür.

Dilin çözülmesiyle isyan havası aynı zamanlara denk gelen gelişmelerdir. Hazır dili de çözülmüşken evin içinde bağıran, kardeşi varsa çatır çatır kavga eden, sürekli istediklerini yaptırmak için ağlayan bir şey ortaya çıkmıştır. Biraz akıllansa dersiniz.

8. Akıllanması memeden kesme zamanı ile çakışır.

Haliyle aklı başında olan bir çocuğu memeden kesmek bir hayli zor olur. Psikologların, doktorların sürekli olarak verdiği çocuğu korkutmayın, memeden tiksindirmeyin, meme başına bir şey sürmeyin, vb. öğütler yüzünden memeden kesme süreci sinir harbine dönüşür. çocuğun alışkanlıklarından kurtulması bir hayli zamanınızı alır ve sinirinizi laçkaya çevirir. Bir unutsa dersiniz...

9. Unutur unutmasına da sırada tuvalet eğitimi vardır.

www.funnyjunk.com

Tuvalet eğitiminin ehemmiyetini, gelecekteki hayatına nasıl etkilerinin olacağını, Freud'un bu sürece atfetttiği önemi iyi biliyorsanız, tebrik ederiz yeni bir sinir savaşına girmişsinizdir demektir. Çocuğun kakasını bire hediye olarak görmesinden tutun da, lazımlığı tekmelemesine, salonun ortasına sıçmasına kadar sürecek bir döneme girmişsiniz demektir. Bir öğrense değil mi?

10. Öğrenir merak etmeyin ama hemen ardından birey olduğunun farkına varmaya başlar.

Bu sizinle çatışması, ödip, elektra komplekslerini geliştirmeye başlaması demektir. Evde sürekli anne baba ile çekişen, tutturan, bağıran, istedikleri olmayınca etrafına zarar veren biri vardır artık. Bir okul çağına gelse artık be!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gelmez çünkü daha cinselliği keşfetmesi gerek...

Çüküyle oynayan, bilinçsiz mastürbasyon seansları düzenleyen, arkadaşları ile oynarken küfürler edip gülen bir çocuğunuz var artık. Sahi o nasıl olmuştu anlatsanıza? Merak etmeyin okul yaşı geliyor.

12. Evet nihayet okula başladı...

İyi bir şeyler olacağına inancınız tam ancak üzgünüz. Okul korkusu, okula gitmek istemediği için tutturma, okula bırakırken ağlama, akşam yatmak istememe, okulda kavgalar, öğretmenin çağırmaları, ödev yapmak istememe, eşyalarını kaybetme, musallat olan diğer çocuklar, vs. illaki bunlardan birkaçı sizi bulacaktır. Ah büyüse biraz daha.

13. Bobo nobor, bono poro vor!

Selam, ergenliğe hoş geldiniz....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
3
2
2
1
1