Görüş Bildir
Haberler
"Cemaat Fenerbahçe'yi Ele Geçirmek İstedi"

"Cemaat Fenerbahçe'yi Ele Geçirmek İstedi"

Fatih
10.02.2014 - 19:47

"Cemaat Fenerbahçe'yi Ele Geçirmek İstedi"

Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden Ömer Çavuşoğlu, Gülen Cemaati’nin Fenerbahçe üzerindeki projelerini anlattı.

Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden Ömer Çavuşoğlu, Gülen Cemaati’nin Fenerbahçe üzerindeki projelerini anlattı. Çavuşoğlu, Cemaat’in komplolarla Aziz Yıldırım’ı istifaya zorladığını iddia etti.

Hedef Fenerbahçe'yi ele geçirmekti

'Gülen Cemaati komplolarla, lobi faaliyetleriyle Fenerbahçe’yi ele geçirmek istedi' bu çarpıcı iddia, Fenerbahçe Spor Kulübünün Eski Yöneticilerinden Ömer Çavuşoğlu'na ait. Herkes şaşırıyor tabi ne işi var diyor bir dini Cemaat’in Fenerbahçe üzerinde ne işi var. Ben bir şey soracağım. bankada ne işi var bürokraside ne işi var, mahkeme de ne işi var, ananasta ne işi var, Uganda da ne işi var diye ben sorayım... Çavuşoğlu, Cemaatin Türkiye’yi kendi düşünceleri doğrultusunda dizayn etme amacı taşıdığını söylüyor. Bunun için kamuoyunu oluşturabilecek en önemli araç da spor kulüpleri.

F enerbahçe önemli bir kale

Çavuşoğlu'na göre, Gülen Cemaati için Fenerbahçe aynı zamanda siyasi olarak da fethedilmesi gereken önemli bir kale Fenerbahçe esas itibariyle çok önemli bir noktayı tutuyordu. Kadıköy, Ataşehir gibi Halk Partisi’nin yüzde 70'e kadar oy aldığı bir semti tutuyordu ve bu %70 oranı sadece Halk Partisi oylarıyla değil, laik damarın yüksek aktığı, kanın yüksek aktığı yerdeydi. İşte orayı sen yakaladığın zaman, İstanbul’un çok önemli kalesini kendine yakın sürebilirsin.

Yıldırım mahkum edildi

Ömer Çavuşoğlu, bunun için ilk adımın şike davasıyla atıldığı görüşünde, Başbakan’ın haberi olmasın diye her türlü tedbiri alıyorlar, her şeyi bitirdikten sonra bir anda servis ediyorlar. Yani milletin önüne bunu servis ediyorlar. Orada Başbakan değil , kral olsa , diktatör olsa orada servis edilmiş bilginin karşısında durmasına imkan yok. Öyle bir servis yapıyorlar ki, yalan dolan, bittiniz. O anda mahkum oluyorsunuz bir anda , Aziz Yıldırım’ın da başına bu geldi, Fenerbahçe’nin de başına bu geldi.

Aziz Yıldırım'dan başkanlığı bırakması istendi

Şike davasıyla cemaatin istediği sonuca ulaşamadığına dikkat çeken Çavuşoğlu, Aziz Yıldırım’dan kulüp başkanlığını bırakmasının istendiğini söylüyor. Aziz Yıldırım’a ne kadar teklifler geldi. Bu işi bırak git vs gibi. Aziz Yıldırım buna karşı çıktı, her beyanatında diyor ki Fenerbahçe son kaleydi diyor. Yani tabi kale , Fenerbahçe ... Buna karşı direnebilen insan. Buna direnmeseydi Aziz Yıldırım ve arkasında da Fenerbahçe taraftarı almasaydı,alamasaydı, bugün Fenerbahçe’nin başında oraya yatkın bir ekip olurdu. Nitekim de şimdi ben görüyorum. Başbakan da aynı uygulamayı yapıyor.

Taraftar ve Yıldırım kenetlendi

Yıldırım istifa etmeyince de bu kez lobi faaliyetleri devreye girdi. Fenerbahçe içerisinde iki kere denediler lobiyi. Bu son seçimlerde organize olmaya çalıştırlar, ondan önce olmaya çalıştılar. Çok acı netice aldılar, hiç bir netice alamadılar. Çünkü Fenerbahçe’nin içi çok sağlam yani fazla çürük yumurta yok. Başbakanın dediği gibi tuzluk yok yani.. Ömer Çavuşoğlu, Aziz Yıldırım’ın ve Fenerbahçe taraftarının kararlı duruşuyla bu komployu aştığını söylüyor.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın