Görüş Bildir
Haberler
''Araziyi Ver, Başkan Adayı Ol''

''Araziyi Ver, Başkan Adayı Ol''

Onedio Medya
02.03.2014 - 20:18 Son Güncelleme: 02.03.2014 - 20:41

''Araziyi Ver, Başkan Adayı Ol''

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İstanbul’daki arazilere ilişkin yeni ses kaydı Haramzadeler adlı Twitter grubu tarafından yayımlandı. Bilal Erdoğan’ın Başbakanlık Milli Emlak ve Arazi İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı Şenol Kazancı ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kazancı’ya söylediği “Allah’ın Kurtköy’ündeki 160 dönüm yere verdiğimiz parayı biliyoruz. Yani siz bizi gaza getirdiniz” sözleri dikkat çekiyor.

Kayıtlarda, Erdoğan, Şenol Kazancı’ya, “Abi, atıp tutuyordun ya ne oldu? Şu kadar iste, bu kadar iste verecem sana, hesapsız, kitapsız, sorun yapma...” diyor. Kazancı da Erdoğan’a, “Yıllık 370 milyon TL çıkınca tabii, bizim de kendimize göre bir şeyimiz var yani...” diye yanıt veriyor. Bunun üzerine Erdoğan, İstanbul Kurtköy’deki arazilere ilişkin, Kazancı’yı “160 dönüm yere fazla ödeme yaptıklarını” iddia ederek, “Siz bizi gaza getirdiniz” diye uyarıyor. Kazancı da Erdoğanları “gaza getirmediklerini, Başbakan Erdoğan’ın da ‘Oraya bir çözüm bulacağım’ dediğini” belirtiyor ve Başbakan Erdoğan’ın kendisine konuyla ilgili olarak AKP’li vekil Mehmet Doğan Kubat’la görüşeceğini iletiyor. Kazancı’nın sözleri üzerine de Bilal Erdoğan, “arazi işinin artık Maliye Bakanı’nın müsteşarında olduğunu” dile getirerek, “Sen bir konuşsana, bunun başka türlü hiçbir oluru var mı yok mu” diye soruyor. Kazancı da “topu Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’ın üzerine aldığını” belirterek “Oluru var, şöyle; şimdi ben oradaki, Başbakanımıza da söyledim, yönetmelikle düzenlenmiş bir şey tamam mı? Yüzde birinden az olamaz diye... Ben onu yükselteceğim. On binde birinden az olamaz falan... Çözülecek sorun yani. Böyle çözülebileceğini söyledim Başbakanımıza. Dedi ki, ‘Ben bunu Doğan Kubat ile konuşacağım. Naci ile de ben konuşayım, halledeceğim.’ Tamam dedim ben de, top sizde dedim çıktım o işten ben” diyor.

Yayınlanan diğer bir kayıtta ise Tokat’taki kamuya ait bir arazi Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV vakfına adaylık karşılığı veriliyor. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, AKP Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç arasında geçtiği ileri sürülen görüşmeler kamu arazisinin TÜRGEV’e verilmesi iddialarını konu alıyor. Kampus içindeki arazinin TÜRGEV’e “bağış” yapılacağı belirtilirken TÜRGEV Genel Müdürü Salih Koç, dönemin AKP Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu’ndan işlemleri hızlandırmasını istiyor ve karşılığında adaylık konusunda destek vereceğini belirtiyor. Kayıtlarda yer alan iddiaya göre, Eroğlu’nun aday olması konusunda oldukça ısrarlı olduğu belirtilen Koç, Eroğlu’ndan TÜRGEV’e arsa ayarladığını Başbakan’a söylemesini istiyor ve bunun Başbakan’ın çok hoşuna gideceğini dile getiriyor. Bu arada kayıtta adaylık için destek verileceği belirtilen AKP Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Tokat Belediyesi başkanı adayı oldu.

Kaynak: http://www.halkhaber.tv/haber-5494
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0