Görüş Bildir
Haberler
"Aklanma Talebinin Olmaması Hırsız Olduğunu Gösterir"

"Aklanma Talebinin Olmaması Hırsız Olduğunu Gösterir"

Batuhan
09.03.2014 - 12:58

"Aklanma Talebinin Olmaması Hırsız Olduğunu Gösterir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dini ve ahlakı olmayan iftiralardan sonra bu iş dayanılmaz hale geldi. Başta Çakma Kemal olmak üzere gereğini yapacağım' sözlerini değerlendirerek, 'Ahlaki olsa o koltukta bir gün bile oturamaz. Adı hırsızlığa çıkmış birisinin 'Ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması Başbakanın zaten hırsız olduğu gösterir' dedi.

Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'ndeki Altınofroz Oteli'nden sabah çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın 'Diktatör olsam kaçacak delik ararsınız. Buyurun devirin o diktatörü' çıkışını değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Bu da diktatör olduğunu gösteriyor zaten. Ona ben Başbakan demiyorum zaten. Onun unvanı var zaten. Bütün dünyanın bildiği 'Baş çalan.'' dedi.

'YÜCE DİVANA GİTMESİ LAZIM'

Yine Erdoğan'ın 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü sorununu ben çözdüm diyor. Buna kargalar bile güler' sözlerini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Etrafındaki kargalara bir baksın gülüyorlar mı gülmüyorlar mı?' derken, Erdoğan'ın, 'Dini ve ahlakı olmayan iftiralardan sonra bu iş dayanılmaz hale geldi. Başta Çakma Kemal olmak üzere gereğini yapacağım' sözlerini ise şu şekilde yanıtladı:'Ahlaki olsa o koltukta bir gün bile oturamaz. Adı hırsızlığa çıkan birisinin Başbakan koltuğunda oturmaya hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Bu en azından 76 milyon insana hakarettir. O koltuktan bir an önce inmesi yüce divana gitmesi ve aklanma talebinde bulunması lazım. Adı hırsızlığa çıkmış birisinin 'Ben aklanmak istiyorum' diye bir talebinin olmaması Başbakanın zaten hırsız olduğu gösterir.'Başbakanın CHP'yi kast ederek, 'Sandığı gasp etmek isteyenler var. Sandıktan umudunu kesip sandık dışı yollara tenezzül edenler var' sözleri için ise Kılıçdaroğlu, en büyük güvencelerinin halk ve halkın sağduyusu olduğunu söyledi.

'BİR MENDERES'İN BİR DE KENDİ ÇOCUKLARINA BAKSIN'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Menderes'e yaptıklarını bize de yapmak istiyorlar' ifadeleri için de, 'Bir baş yalanın Menderes'in adını ağzına almaya hakkı yoktur. Menderes'in çocuklarına baksın, bir de kendi çocuklarına baksın. Menderes'in aile yaşamına baksın, bir de kendi aile yaşamına baksın. Menderes hiçbir zaman şaibeli bir başbakan konumunda olmadı. Ama bu şaibeli. Şaibesinin sadece biz değil, bütün dünya biliyor' dedi.

'HUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'MHP iktidarında mahalle çocuklarını toplayacağım. Başbakan Erdoğan'ın evinin önünde haftada bir gün ant içtireceğim. Eğer yapmazsam namerdim' açıklamaları hatırlatılarak 'Sizin CHP iktidarında Başbakan Erdoğan'a yönelik yapacağınız herhangi bir konu var mı?' sorusuna ise Kılıçdaroğlu, 'Biz hep hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaparız' diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Bu seçimde birinci parti olarak oy almazsam siyaseti bırakırım' ifadeleri için de, 'Oyu indiği zaman da siyaseti bırakacak mı? Asıl bu soruya cevap vermesi lazım' dedi.

Mehmet OKUR-Mustafa İNSAN-İbrahim MAŞE/SİLİFKE(Mersin), (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/aklanma-talebin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0