Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Sınıra Dayandı

IŞİD Sınıra Dayandı

adem kara
18.09.2014 - 12:15 Son Güncelleme: 18.09.2014 - 14:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reuters Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırına yakın konumdaki Kobani bölgesinde 16 Kürt köyünün IŞİD'in eline geçtiğini duyurdu. PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise Suriye’nin Türkiye sınırındaki bölgede çatışmaların devam ettiğini ancak hiçbir köyün, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) eline geçmediğini bildirdi.

Reuters haber ajansının PYD kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçleri Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kobani bölgesinde bulunan 16 köyü ele geçirdi. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin bölgedeki komutanlarından Öcalan İso, IŞİD üyelerinin tanklar ve ağır silahlarla bölgeye saldırdığını söyledi. Iso, diğer Kürt örgütlerini de IŞİD ile savaşmak için yardıma çağırdı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin kurucusu Rami Abdulrahman da, saldırıların çarşamba günü başladığını ve köylerin IŞİD'in eline geçtiğini belirtti.

'Üç koldan saldırı'

Al Jazeera'ye konuşan Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo IŞİD'in Kobani'nin doğu, güney ve batısından saldırıya geçtiğini söyledi. Kurdo, IŞİD'in elinde en az 20 tank, havan topları ve ağır silahlar bulunduğunu anlattı.

Doğuda Tezkeniye, Havalet, Kabarnek, Coran, Zerzori, Ebu Hayye, Bender Han, Bir Arab, batıda ise Talik ve Zerk köylerinin IŞİD'in eline geçtiğini kaydeden Kurdo, çatışmaların hâlâ devam ettiğini ve IŞİD güçlerinin çok sayıda kayıp verdiğini aktardı.

Kurdo ayrıca, IŞİD güçlerinin Kobani'de Selibikran köyünü merkez olarak kullandıklarını dile getirdi.

BBC Türkçe'ye bilgi veren Suruç Kaymakamlığı'ndan bir yetkili de sınırın karşı tarafında yoğun çatışmalar yaşandığını doğruladı ve 'IŞİD'in üç koldan saldırıya geçtiği haberlerini alıyoruz. Bazı köyleri ele geçirmişler' dedi.

'Hiçbir köy IŞİD’in eline geçmedi'

'Hiçbir köy IŞİD’in eline geçmedi'

Öte yandan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’nin Türkiye sınırındaki bölgede çatışmaların devam ettiğini ancak hiçbir köyün, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) eline geçmediğini bildirdi.

Müslim, telefonda AA muhabiri  Salih Bilici'ye yaptığı açıklamada, 'Kobani’deki 16 köyün IŞİD’in kontrolüne geçtiği' şeklindeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, 'Öyle bir şey yok, bu haberler yalandır. Kobani’deki köyler, çatışmalara sahne oluyor. Ancak hiçbir köy, IŞİD’in eline geçmedi' dedi.

Müslim, 'IŞİD’le mücadele stratejisi çerçevesinde ABD ve Batı ülkeleri, PYD’ye bağlı Halk Savunma Birliklerine (YPG) silah verecek mi? sorusuna, 'Henüz bir gelişme olmadı' yanıtını verdi. 

Al Jazeera, ReutersAA ve BBC Türkçe 

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/16-...

YPG, Kobane'de süren çatışmalara ilişkin görüntüler yayınladı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0