Aşırı Kuraklık 113 Milyon Yıllık Dinozor Ayak İzlerini Ortaya Çıkardı
Küresel ısınmanın etkisiyle dünyamızda büyük değişimler yaşanıyor. Doğal afetlerde artış gözlemlenirken diğer taraftan milyonlarca yıldır sular altında kalan fosiller gün yüzüne çıkmaya başladı. ABD'nin Teksas eyaletinde aşırı kuraklık nedeniyle suların çekildiği bir nehirde 113 milyon yıl öncesinden kalan dinozor ayak izleri ortaya çıktı.
Okudukça Tüylerinizi Ürpertecek İnsanlık Tarihinin Birbirinden Korkunç 9 Ölüm Cezası
Suçlunun cezalandırıldığı yöntemlere çok eski zamanlardan beri başvurulduğunu biliyoruz. Eskiden insanlar son derece katı kalpliydi, zalim ölümcül yollarıyla bilinen cellatlar da merhametten olabildiğince uzaktı. Dolayısıyla, bırakın suçluları; şüpheliler bile en insanlık dışı yollarla cezalandırılırdı.Tarihe ve eski çağlara dayanan filmleri izleme şansınız olduysa bahsettiğimiz ceza uygulamaları hakkında az çok fikriniz vardır. Zamanla edebi kültürün, etik anlayışın, insan haklarının oluşumuyla suçlulara yönelik şiddet azalmıştır. Yine de o şiddet ve cezalar unutulamamış, hala bugün içimizi ürperterek bahsettiğimiz konulardan biri olmuştur. Haydi gelin bu en ölümcül dokuz cezalandırma yöntemine bir de yakından bakalım!
Hayat Kaynağımız Olan Güneş Bir Gün Patlarsa Ne Olur?
Tüm varlıkların onsuz yaşayamayacağı, Dünya gezegeninde yaşamı sürdüren yıldızın bir gün patladığını düşünsenize. Evet doğru bildiniz, Güneş'ten bahsediyoruz. Patlamasının dünyadaki yaşam üzerindeki etkisi ne olurdu? Gelin biraz konuşalım.
Bir Dilophosaurus ve Usain Bolt Yarışsa Kazanan Kim Olurdu?
Jurassic Park filminde gördüğümüz Dilophosaurus isimli sevimli görünen dinozorlar oldukça hızlı koşabiliyordu. Gişe rekorları kıran filmde zararsız gibi görünen yaratıkların zehir tükürerek bir adamı öldürmeleri 1993 yılında çıkan bir film için çarpıcıydı. Ama konumuz bu değil. Dilophosaurus cinsi bir dinozor acaba 8 defa olimpiyat altın madalyası sahibi Usain Bolt'a karşı 100 metre yarışı yapsak kim kazanırdı? Bu sorunun cevabını oldukça detaylı bir şekilde açıklıyoruz.
Bilim İnsanları Nesli Tükenen Tazmanya Kaplanını Klonlanayacak
Bilim insanları 1930'lu yıllarda nesli tükenen Tazmanya kaplanını hayata döndürmek için kolları sıvadı. Avustralya ve ABD'den bilim insanlarının yönettiği projeyle hayatını kaybeden son tazmanya kaplanının kök hücre ve gen düzenleme teknolojisiyle 10 yıl içinde yeniden üretilmesi planlanıyor.