Görüş Bildir
Haberler
Okudukça Tüylerinizi Ürpertecek İnsanlık Tarihinin Birbirinden Korkunç 9 Ölüm Cezası

Okudukça Tüylerinizi Ürpertecek İnsanlık Tarihinin Birbirinden Korkunç 9 Ölüm Cezası

Suçlunun cezalandırıldığı yöntemlere çok eski zamanlardan beri başvurulduğunu biliyoruz. Eskiden insanlar son derece katı kalpliydi, zalim ölümcül yollarıyla bilinen cellatlar da merhametten olabildiğince uzaktı. Dolayısıyla, bırakın suçluları; şüpheliler bile en insanlık dışı yollarla cezalandırılırdı.

Tarihe ve eski çağlara dayanan filmleri izleme şansınız olduysa bahsettiğimiz ceza uygulamaları hakkında az çok fikriniz vardır. Zamanla edebi kültürün, etik anlayışın, insan haklarının oluşumuyla suçlulara yönelik şiddet azalmıştır. Yine de o şiddet ve cezalar unutulamamış, hala bugün içimizi ürperterek bahsettiğimiz konulardan biri olmuştur. Haydi gelin bu en ölümcül dokuz cezalandırma yöntemine bir de yakından bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Kazığa oturtma

9. Kazığa oturtma

Kazığa oturma, işkence ve şiddet amacıyla insan vücudunun içine sivri çubuk türünden bir nesnenin itilmesi yöntemiydi.

Bu cezalandırma yöntemi, genellikle savaş sırasında çeşitli suçluları cezalandırmak için uygulanırdı. Bunun dışında insanlar diğer cinsel, kültürel ve dini nedenlerle de bu yöntemle cezalandırıldı.

Suçlular, kazığa geçirildikleri için geri dönüşü olmayan tramvalara maruz kalırdı. Bu nedenle, kazığa oturtmanın en tehlikeli ceza biçimlerinden biri olarak kabul edilmekteydi.

8. Eritilmiş altın dökme

8. Eritilmiş altın dökme

Cellatların, eritilmiş altın veya kurşunu doğrudan kişinin ağzına dökerek saniyeler içinde ölümüne neden oluyordu. Bu, 16. yüzyılda tipik bir cezalandırma yöntemiydi. Düşüncesi bile tüylerinizi diken diken etmiyor mu?

7. Deriyi yüzme

7. Deriyi yüzme

Deriyi soyma, yavaş, sürekli ve zorlu bir süreçti. Bıçaklarla ya da keskin aletlerle deri soyulurdu. Böylelikle kişi şiddetli kan kaybından dolayı kişi birkaç saat içinde ölürdü. Bu yöntem çok sık tercih edilmezdi, ama hala kanımızı dondurmuyor mu?

6. Fil tarafından ezilme

6. Fil tarafından ezilme

Bir fil tarafından ezilmek, fillerin ölüm cezasıyla insanları ezmek için kullanıldığı Asya'da yaygın bir uygulamaydı. O zamanlarda filler ezmek ve işkence yapmak için eğitilirdi. Filler genellikle yaklaşık altı ton ağırlığında olduğundan, birini ezmeye başladıklarında kişinin ölmesi an meselesiydi.

5. Brazen Bull

5. Brazen Bull

Bu aynı zamanda bronz boğa olarak da bilinirdi. Bir tarafına küçük bir kapı takılı olan ve tamamen bronzdan yapılmış olan boğa figüründe insanlar canlı canlı ateşe verilirdi. İnsanların çığlıkları, boruların içinden geçerek boğa sesine dönüşürdü ve olay daha korkunç bir hale gelirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Çarmıha germe

4. Çarmıha germe

Çarmıha germe, genelde Romalılar tarafından uygulanan acımasız bir cezalandırma yöntemiydi. Bu yöntemde suçlu devasa bir tahtaya ellerinden ve ayaklarından bağlanır, ölüm gerçekleşinceye kadar asılırdı. Süreç, kişinin durumuna bağlı olarak genellikle altı saat veya birkaç güne kadar uzardı. Kurbanlar çoğunlukla şok ve acı nedeniyle ölürlerdi. Çoğu durumda, hareket edemesin diye kurbanın bacakları kırılırdı. Buna ek olarak, omzun taşıması gereken daha fazla yük oluşur, bu da daha fazla solunum problemi yaratır ve sonuçta kurban acı içinde ölürdü.

3. Fare işkencesi

3. Fare işkencesi

Fare, zulmün ve cezanın en ucuz yoluydu.

Bu yöntemde, kurban bir sandalyeye bağlanır, yüzüne küçük bir kafes koyulur ve sonra yüz kısımlarını yiyen aç bir fare ile bırakılırdı.

Fareler, kurbanın vücuduna girmek için yol alır, bu durum şiddetli ağrı ile psikolojik korkuyu da beraberinde getirirdi.

2. Çarkı bıçak

2. Çarkı bıçak

Bu yöntem Avrupa'da, cezalarda en ağır acıyı vermek için kullanılırdı.

Tekerlek, insan vücudu arasında dönerdi ve acıyı daha dayanılmaz hale getirmek için her tekerleğe keskin bıçaklar yerleştirilirdi.

Saniyeler içinde uzuvları kırılan beden parçalara ayrılır ve çark çarmıha gerilmiş gibi bir direğe asılırdı. Dahası mı? Ölü beden ise hayvanlar ve kuşlara yem olması için çürümeye bırakılırdı!

1. Keelhauling

1. Keelhauling

Bu yöntemi deniz kuvvetleri ve korsanlar genellikle 17. ve 18. yüzyılda uygulamışlardır. Keelhauling, eski zamanların en acımasız ceza biçimleri arasındadır.

Keelhauling'de kişi, vücuduna bağlanmış ağırlıklarla ip yardımıyla geminin direğinden asılırdı. Cesedi denizde bıraktıklarında, suçlu suya düşer ve daha sonra geminin omurgasına çekilirdi. Kişi yüzemeyecek kadar sıkı sıkı bağlandığından, nefes alamaz ve asla kaçamazdı. 

Bambaşka bir işkence seviyesi, değil mi?

Sizin kanınızı en çok donduran cezalandırma yöntemi hangisi oldu? Yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
18
13
8
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

eski insanlar zevk icin bu kadar acimasiz idam metodlari icat etmiyorlardi. eski devirdeki devlet simdiki gibi her yere uzanan, her yere hakim bir guc degil.... Devamını Gör

Söyledim gitti

Kazığa oturtmak "tehlikeliymiş". 🤨😂😂

Eşref-i mahlûkatmış. Peh! İşkence hiç şüphesiz en aşağılık insan davranışıdır