Görüş Bildir
Kelle Avcıları! Hindistan'da Barış Karşıtlarının Yaşadığı Bölge Nagaland ve Naga Kabilesi
Tarih boyunca birçok topluluk farklı bölgelere göçmüş. Göçebe hayatın sona ermesi ile de bulundukları yerde kalmayı seçenlerden biri de Hindistan'da kurdukları kendi bölgeleri olan Nagaland'de yaşamayı tercih eden birçok farklı topluluk. Bu bölgede Naga kabilesi olarak kendi geleneklerini devam ettiriyorlar. Bunlardan en tuhafı ise Konyak topluluğu. Gelin onların hayatına bir göz atalım...
Dom Dolla’nın Son Ses Dinlenmesi Gereken 10 Şarkısı
Dominic Matheson, sahne adıyla Dom Dolla, elektronik müzik dünyasının yükselen yıldızlarından biri olarak adını duyurmayı başarıyor. Birçok müzik ödülünde birden fazla dalda aday gösterilip ödül almayı başardı. Bu listemizde Dom Dolla'nın son ses dinlenmesi gereken 10 şarkısını bir araya getirdik. İçlerinde hareketli ritimler, hipnotize edici melodiler ve unutulmaz vokaller barındıran bu parçalar, biz müzik tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacak. Hazırsanız listemize geçebiliriz!
Mutfakların Vazgeçilmez Bir Malzemesi Olan Süngerler Ne Kadar Sıklıkla Değiştirilmeli?
Mutfak süngerleri, günlük hayatımızın vazgeçilmez temizlik araçlarından biridir. Bulaşıkları yıkamak, tezgahları silmek ve mutfak yüzeylerini temizlemek için sıklıkla kullandığımız bu küçük araçlar, zamanla kirlenir ve işlevselliğini yitirebilir. Dolayısıyla, mutfak süngerlerinin bazı sebeplerle değiştirilmesi gerekir. Biz de bu içerikte sizlere neden bulaşık süngerlerinizi değiştirmeniz gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.
Reklam
Reklam
Derin Denizi Filme Almak ve Fotoğraflamak İçin Kullanılan Kameralar Basınca Nasıl Dayanır?
Derin denizi filme almak ve fotoğraflamak için kullanılan kameraların, basınca dayanıklı olmaları büyük önem taşır. Derin denizler, yüzeyden uzaklaştıkça artan basınç nedeniyle oldukça zorlu ve zahmetli bir ortamdır. Bu nedenle, su altı kameraları özel tasarımları ve malzemeleri sayesinde derin sularda kullanılmaya uygun hale getirilirler. Biz de bu içerikte sizlere derin deniz kameralarının basınca nasıl dayandığını açıklayacağız.
Yüksek Topuklu Ayakkabı Giymenin Sağlık Üzerindeki Olumsuz Etkileri
Topuklu ayakkabılar, şık ve zarif bir görünüm sağlasa da uzun süreli ve sık kullanımında sağlık açısından bazı zararlar taşır. Fakat yüksek topuklu ayakkabılar, vücudumuzda çeşitli olumsuz etkilere yol açabilir. Dolayısıyla biz de bu içerikte sizlere topuklu ayakkabı giymenin olası zararlarından bahsedeceğiz.
Reklam
Karıncaları Evlerden Uzak Tutmanıza Yardımcı Olacak 10 İpucu
Karıncalar evlerde yaygın görülen hayvanlardır ve yiyecek aramak için izledikleri izler sayesinde rahatlıkla evlere girebilirler. Neyse ki, karıncalardan kurtulmak için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Biz de bu içerikte sizlere karıncaları nasıl evinizden uzak tutabileceğinizi anlatacağız.
Reklam
Reklam
''Türk Müzik Tarihinin En İyi Konser Performansı Hangisi?'' Sorusuna Gelen Birbirinden Efsane Örnekler
Türkiye'nin müzik tarihinde, tarz ayrımı gözetmeksizin, en etkileyici konser performansı hangisidir? Bu soru, müzikseverler arasında sıkça tartışılan konulardan biri oluyor. Kimi zaman bir rock konseri, kimi zaman bir halk müziği dinletisi, kimi zaman ise arabesk bir konser bu soruya cevap gösterilir. ''@uhreevi'' adlı bir sosyal medya kullanıcısı tam olarak bu konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu. Müzikseverler, yüreklerine dokunan konserlerden yayınladıkları kesitlerle kulaklarımızın pasını sildi.
Stoik Yazar Matt Haig
etiket
Uzun zamandır okuma/dinleme listemde olan ve sıranın bir türlü gelmediği (neredeyse bir yıldan fazla bir süredir beklediğini rahatlıkla söyleyebilirim) İnsanlar kitabına nihayet sıra geldi. Kitapseverler beni anlayacaktır, hiç bitmeyen okuma listelerimiz, almayı planladıklarımız, online bir sitede sepette bekleyen kitaplarımız, müdavimi olduğumuz kitapçımıza girdiğimizde görüp dayanamadıklarımızla okunmayı bekleyen çeşit çeşit kitap listelerimiz vardır. Tabii son yıllarda bu listelere bir de sesli kitap eklendi. Bu liste konusu uzar gider. Hemen asıl konuma dönüyorum.
Yetenek Çipleri ile Yetenekli Sporculara, Başarılı Mühendislere!
etiket
2000’li yıllar nörobilim alanda muazzam gelişmelere sahne oldu. Birçok bilim insanına göre de şimdilik gösterilen gelişmeler henüz 1/1000 seviyesinde. Geleceğin nörobilim bakımından ürkütücü olacağı kadar muhteşem olacağına kesin.2013 yılında Amerika’da yaklaşık 3 milyar dolar, Avrupa’da da yaklaşık 1.12 milyar avro beyin inisiyasyon çalışmalarına aktarılacağını açıklamışlardı. Bu yüksek bütçeler bizleri nelerin bekleyeceğinin habercisi oldular aslında. Unutmamalıyız asıl önemli olan insanların hayat kalitelerinin artması. 2050 yılında yaklaşık 2 milyar insanın psikiyatrik ve nörolojik sorunlardan kaynaklı sağlık problemleri yaşayacağı tahmin ediliyor. Hem insan hayatına hem de ülkelerin sağlık sistemlerine büyük külfet. O zaman hastalanmadan önlem alınmalı.
Reklam