onedio
Görüş Bildir
"Kan Grubu Kaderdir" Desek Yanılmayız: Sivrisineklerin Bazı Kişileri Neden Daha Fazla Soktuğu Ortaya Çıktı
Yaz günlerinin davetsiz misafirleri olan sivrisinekler, sizi de çileden çıkarıyor mu? Özellikle geceleri sahneye çıkan bu uçucu böcekler, sadece sizi rahatsız etmiyorlar aynı zamanda mikrop da taşıyorlar! Avına sinsice yaklaşan sivrisinekleri, çoğu kez ısırıldıktan sonra fark edebilirsiniz. Peki, başkaları ile aynı ortamda bulunduğunuz hâlde neden sizi daha çok tercih ediyorlar hiç düşündünüz mü? Eğer siz de bir sivrisinek mıknatısıysanız bu konu ilginizi çekebilir. İşte detaylar!
Çin Hükümeti Serçelere Karşı Halkıyla El Ele Verdiği Topyekûn Savaşı Nasıl Kaybetti?
İnsanoğlunun yaşadığı dünyayı ve bulunduğu çevreyi kendi istek ve amaçları doğrultusunda şekillendirme çabası, tarihteki çoğu örnekte de görülebileceği üzere maksadını aşan girişimler ile dolu. İşte Komünist Çin hükümetinin 20. yüzyılın ortalarında başlattığı 'Dört Haşere Kampanyası' ; büyük bir çevre felaketi ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan tarihin kara lekelerinden bir tanesi.Akıllara durgunluk verecek çapta büyük bir pişmanlık ile sonuçlanacak bu olayı sizler için derledik. Bakalım siz ne düşüneceksiniz...
Dokuz Canlı Olmalarıyla Bilinmesine Rağmen Aslında Çok Hassas Bir Mideye Sahip Olan Kediler Neden Kusarlar?
Kediler, çoğu zaman dokuz canlı olarak bilinir ancak neredeyse her konuda oldukça dayanıklı olan kediler mide ve bağırsak konusunda her zamankinden daha da hassas yapılı canlılardır. Meraklı ve bir o kadar da hareketli olan kedilerin bu özellikleri bazı zamanlarda onların kusmasına da neden olabiliyor. Hem hayati hem de normal birçok kusma nedeni olan kediler, bazı zamanlar tehlikeli hastalıklarını da kusarak belli ederler. Kedilerin neden kustuğunu ve belirtilerini öğrenmek için içeriğe göz atabilirsiniz ancak siz yine de kedinizin bu tarz bir sorunu varsa mutlaka veterinere gitmeyi ihmal etmeyin.
Ferrari'den Bile Daha Hızlı: Alaca Doğandan Yelken Balığına Dünyanın En Hızlı Hayvanlarını Tek Tek Açıklıyoruz
'Dünyanın en hızlı hayvanı hangisi?' diye sorulduğunda çoğu kişinin aklına ilk olarak çita gelir. Ancak bu noktada göz ardı edilen önemli bir detay var: Bazı hayvanlar uçar, bazıları koşar, bazıları ise yüzer. O yüzden her birini kendi içerisinde değerlendirmek gerek. Biz de bu sebeple her gruptaki en hızlı beş hayvanı araştırdık. Şaşırmaya hazır mısınız?
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Dünya'nın En Uzun Kulaklarına Sahip Keçisi "Simba" Guinness Dünya Rekorlarına Girmek İçin Hazırlanıyor!
Tahmin ediyoruz bugüne kadar birçok ilginç hayvan ile karşılaştınız ancak inanın bize; böylesini ilk defa göreceksiniz. Doğduğunda sahip olduğu 48 santimetreyi aşan kulaklarıyla Guinness Dünya Rekorları'na adını yazdırmayı hedefleyen Simba ve sahibinin hikayesini sizler için derledik. Bakalım siz bu uzun kulaklı dostumuz hakkında ne düşüneceksiniz... 🐐
Kendine Has Var Oluşlarıyla Herkesi Kendisine Hayran Eden Kedilerin Neden Hırladığını Anlatıyoruz!
Kediler hem kendileri has hem de oldukça eğlenceli hayvanlardır. Hareketleri ve ifadeleri ile çoğu zaman insanları güldüren ve iyi hissettiren kedilerin en belirgin özelliklerin birisi olan hırlamanın nedenlerini biliyor muydunuz? Her birimiz mutlaka bir kedi hırlaması ile karşılaşmışızdır. Kedilerin genellikle sevildikleri için hırladıklarını düşünürüz ancak hırlama nedenleri yalnızca bununla sınırlı değildir. Kediler; açlık, korku, stres ve koruma gibi pek çok nedenden dolayı hırlayabilirler. Kedilerin hırlaması iyi olabileceği gibi kötü durumların da habercisi olabilir. Bu yüzden de kedinizde normal olmadığını düşündüğünüz bir hırlama varsa veterinere danışın.
Reklam