Görüş Bildir
Haberler
"Kan Grubu Kaderdir" Desek Yanılmayız: Sivrisineklerin Bazı Kişileri Neden Daha Fazla Soktuğu Ortaya Çıktı

"Kan Grubu Kaderdir" Desek Yanılmayız: Sivrisineklerin Bazı Kişileri Neden Daha Fazla Soktuğu Ortaya Çıktı

15.08.2022 - 08:32

Yaz günlerinin davetsiz misafirleri olan sivrisinekler, sizi de çileden çıkarıyor mu? Özellikle geceleri sahneye çıkan bu uçucu böcekler, sadece sizi rahatsız etmiyorlar aynı zamanda mikrop da taşıyorlar! Avına sinsice yaklaşan sivrisinekleri, çoğu kez ısırıldıktan sonra fark edebilirsiniz. Peki, başkaları ile aynı ortamda bulunduğunuz hâlde neden sizi daha çok tercih ediyorlar hiç düşündünüz mü? Eğer siz de bir sivrisinek mıknatısıysanız bu konu ilginizi çekebilir. İşte detaylar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ter ve yağ asidi kokusu, sizi daha cazip hâle getirebilir.

1. Ter ve yağ asidi kokusu, sizi daha cazip hâle getirebilir.

Her ne kadar kişisel bakımınıza dikkat etseniz de bazen sivrisinek sokmasına maruz kalabilirsiniz. Hassas antenleri sayesinde kurbanlarını kolaylıkla seçen sivrisinekler, ter ve yağ asidi kokusuna dayanamıyor. Yazın terlememek ise neredeyse imkânsız. Bir de bu durum vücudunuzdaki laktik asit ile birleşince sivrisinekler için elverişli bir durum oluşuyor. Dişi sineklerin sağlıklı yumurta geliştirebilmeleri için sizin kanınıza ihtiyaçları var ve böylelikle onlar için doğru adres oluyorsunuz.

2. Hamileyseniz sivrisineklere doğrudan hedef olabilirsiniz.

2. Hamileyseniz sivrisineklere doğrudan hedef olabilirsiniz.

Hamilelikte sivrisineklere tam bir hedef tahtası olabilirsiniz. Metabolizma hızınızdaki artış nedeniyle sivrisinekler, sizi çabucak işaretleyip amaçlarına ulaşır. Ayrıca fazladan karbondioksit salgılamanız da bu işi son derece kolaylaştırır. Bazen yaz günlerini cehenneme çeviren bu canlılar, hamilelikte çok daha fazla sıkıntıya yol açar. Hem kendisi hem bebeği için endişelenen annelerin mümkün olduğu kadar sivrisinekten kaçınmalarında fayda var.

3. Kan grubunuz tercih nedenleri olabilir.

3. Kan grubunuz tercih nedenleri olabilir.

'Kan grubunuz kaderinizdir.' desek pek de abartmış olmayız galiba. Bazı araştırmacılar, sivrisineklerin 0 kan grubunu daha lezzetli bulduklarını tespit etmiş. Bu kan grubunu taşıyan insanlar, sivrisinekler tarafından belirgin oranda tercih edilip hedef alınıyormuş. Tatlı yaz günlerinizi gölgeleyen bu böceklerin, sırf kan grubunuzdan dolayı sizi seçmeleri bu nedenle mümkün. Tarih boyunca birçok hastalığa ve ölüme neden olan sivrisineklere önlem almayı ihmal etmeyin deriz.

4. Siyah, kırmızı ve turuncu renkler sizi odak noktası yapar.

4. Siyah, kırmızı ve turuncu renkler sizi odak noktası yapar.

Kendi küçük ama derdi büyük sivrisineklerle başa çıkmak çok da kolay değil. Son olarak ABD'de yapılan bir araştırma; sivrisineklerin kırmızı, turuncu ve siyah giyen insanları daha çok sevdiğini ortaya koymuş. Aynı araştırmaya göre bilim insanları; yeşil, mor, mavi ve beyaz renkli kıyafetler giyenlerin, sivrisinekler tarafından daha göz ardı edildiğini belirtmiş. Özellikle açık alanlarda sivrisinek sokmalarından korunmak istiyorsanız kıyafetlerinizin rengine dikkat edebilirsiniz.

5. Derinizdeki bakteriler sizi daha çekici kılabilir.

5. Derinizdeki bakteriler sizi daha çekici kılabilir.

Derinizde bulunan bakteri miktarı ve çeşitleri, dişi sivrisineklerin başını döndürebilir. Güzelim yaz günlerini kâbusa çeviren bu canlılar, mikrobik bakterilerin yaydığı kimyasal kokuları hemen tespit eder ve amacına ulaşır. Güçlü koku reseptörleri sayesinde kendisine daha çekici gelen insanları ayırt etmek onlar için işten bile değil. Bir değil birçok nedenden dolayı sizi tercih edebilen sivrisineklere karşı önlem almak oldukça doğru bir karar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Salgıladığınız karbondioksit miktarı sizi seçmelerine neden olabilir.

6. Salgıladığınız karbondioksit miktarı sizi seçmelerine neden olabilir.

Bazen sivrisineklerin neden sizi seçtiklerine bir anlam veremeyebilirsiniz. Her türlü önlemi aldığınız hâlde 'Neden ben?' diye düşünmeniz gayet normal. Yapılan araştırmalara göre sivrisinekler, 60 metre öteden karbondioksit kokusunu alabiliyor. Aşırı kilolu olanlar ve hamileler, metabolizma hızları yüksek olduğu için daha fazla karbondioksit salgılar. Bu durum, onları daha cazip hâle getirir.

7. Egzersiz sonrası sivrisineklerin favorisi olabilirsiniz.

7. Egzersiz sonrası sivrisineklerin favorisi olabilirsiniz.

Sırf sivrisinekler yüzünden yaz mevsimini sevmiyorsanız haksız sayılmazsınız. Bazen sizi bir ziyafet hâline getiren bu uçucu böcekler, tüm gününüzü zehir edebilir. Hem iç hem dış mekânlarda canınıza okumakla kalmayıp mikrop da taşırlar. Özellikle yoğun egzersiz yapanlar, spor sonrası yükselen ısı artışı ve laktik asit nedeniyle sivrisineklerin favorisi olabilir. Spor keyfinizi eziyete çevirebilen bu uçucuları, tamamen hayatınızdan çıkarmak pek kolay görünmeyebilir.

8. Genetik özellikleriniz sizi ele verebilir.

8. Genetik özellikleriniz sizi ele verebilir.

'Ne yaparsam yapayım hedef olmaktan kurtulamıyorum.' diyorsanız bu durumun suçlusu genleriniz olabilir. Sivrisineklerin sizi tercih etmesinde dokunma duyusu ile algıladıkları işaretler büyük rol oynuyor. Bu açıdan genetik ve fizyolojik farklılıklara göre değişen vücut ısısı, oldukça önem taşıyor. Bu zamana kadar yapılan çalışmalar, sivrisinek çekiciliğinin çok güçlü şekilde genetik olduğunu işaret ediyor. Eğer siz de bu zararlı böceklerden muzdaripseniz bu durum genlerinizle ilgili olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
8
5
5
3
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özkan Erkan

odamda sinek kovucu batarya kullanıyorum,uyumadan önce her yerime off losyon sıkıyorum, gelip göbek deliğimin içinden sokuyor, çorabın üzerinden sokana bile ... Devamını Gör

Maher

icinde deet denen madde olan spray losyon kullan. insanlara kanitlanmis bi zarari da yok.

Rida

Siyasetcilerden fırsat kaldıkça emiyorlar işte..

Maher

evrimagacinin videosundan sonra bu icerigin cikmasi da ne bilim, insan bi referans verir, belese icerik amk..