Görüş Bildir
Haberler
Evde Oluşan Küften Sıkıldınız mı? Bu Yöntemlerle Küf Oluşumuna Kalıcı Olarak "Elveda!" Diyebilirsiniz

Evde Oluşan Küften Sıkıldınız mı? Bu Yöntemlerle Küf Oluşumuna Kalıcı Olarak "Elveda!" Diyebilirsiniz

25.07.2022 - 07:03

Evinizin çeşitli noktalarında karşılaşabileceğiniz küf, birçok nedenden dolayı oluşabilir. Evinize sirayet eden küfe önlem almamak ise sağlığınıza zarar verebilir. Özellikle küflü havaya uzun süreye maruz kalındığı durumlarda kronik hastalıklarda artış yaşandığı görülüyor. Küf; yorgunluk, uyku sorunları, bağışıklık sistemi problemleri ve depresyon gibi sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Tüm bu olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamak için etkili yöntemleri öğrenmeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evinize temiz hava girmesine izin verin.

Evinize temiz hava girmesine izin verin.

En önemli yaşam alanınız olan evinizi havalandırmayı bazen unutabilirsiniz. Özellikle havanın soğuk olduğu kış günlerinde soğuk havanın içeri dolmasını istemeyebilirsiniz. Bazen de temizlik sonrası evin tekrar tozlanmaması için uzun bir süre pencere ve kapılar açılmaz. Böylesi bir tutum sergilemeniz aslında rutubet oluşumuna davetiye çıkarıyor. Buna sebebiyet vermemek için evinize temiz hava girmesine izin verin. Temiz havayla tanışan evinizden nemli hava dışarı çıkar. Özellikle banyonuzda ve çamaşır kuruladığınız alanlarda bu yönteme sık sık başvurun. Böylece küf oluşumuna en başından engel olabilirsiniz.

Evinizi neme dayanıklı malzemelerle dizayn edin.

Evinizi neme dayanıklı malzemelerle dizayn edin.

Eviniz, yapısı bakımından nem üretmeye müsait olabilir ve bu durum zamanla küf oluşumuna yol açabilir. Bu durumun tesisatın eski olmasından evin yeteri kadar gün ışığı alamamasına kadar birden fazla nedeni olabilir. Tabii bu durum kaderiniz değil! Evinizi neme dayanıklı malzemelerle dizayn ederek nem oluşumunu engelleyebilirsiniz. Özellikle küflenmeye ekstra elverişli olan evinizin duvarlarında, mutfak ve banyoda neme dayanıklı materyallerden yardım alabilirsiniz. Kaplama malzemelerini ve evinizin boyasını bu kıstasa dikkat ederek seçmek, küf oluşumundan kurtulmanıza fırsat tanıyabilir.

Çamaşır kurutma işlemini ev içinde yapmamaya özen gösterin.

Çamaşır kurutma işlemini ev içinde yapmamaya özen gösterin.

Islak çamaşır hâlihazırda nem üreten bir öge olduğundan kurutma işlemini evin içinde gerçekleştirmek, ortamı yoğun neme maruz bırakmak anlamına gelir. Belirli aralıklarla tekrarlanan bu işlem, zaman içinde yoğun nemin küfe dönüşmesine zemin hazırlar. Doğal olarak oluşan küfler de hayat kalitenizi doğrudan tehdit eder. Bu nedenle çamaşırlarınızı evinizin içinde kurutmak yerine balkon gibi hava alan noktaları tercih edin ve kendi ellerinizle evde küf oluşumuna davetiye çıkartmayın.

Bir kâse karbonat, küfle savaşınızda size yardımcı olur.

Bir kâse karbonat, küfle savaşınızda size yardımcı olur.

Evinizin içinde oluşabilecek küf ve neme karşı karbonat ile mücadele etmek, en büyük doğal yöntemlerden biri. Bunun için ağzı açık bir şekilde bir kâse karbonatı evinizde küf oluşabilecek noktalara yerleştirin. Kâse yerine ağzı açık başka bir nesne ya da hava geçiren torbaları da tercih edebilirsiniz. Bu doğal yöntem sayesinde küf oluşma riskini minimum seviyelere indirebilirsiniz.

Çay ağacı spreyi yaparak küfe meydan okuyun.

Çay ağacı spreyi yaparak küfe meydan okuyun.

Çay ağacı yağı antiseptik özellikleriyle bilinir. Siz de çay ağacı yağının bu özelliğini küfe karşı kullanabilirsiniz. Bunun için iki çay kaşığı çay ağacı yağı ve iki çay bardağı suyu çalkalayarak karıştırın. Ardından elde ettiğiniz karışımı bir sprey şişesine alın. Karışımı ilk olarak küf oluşan yerlere sıkın. Küfe neden olan bakteri ve organizmaların 24 saat içinde dökülmeye başladığını göreceksiniz. Küflü noktalardan sonra nem ve küf oluşumuna müsait olan bölgelere de hazırladığınız spreyi sıkın. Düzenli olarak buna devam edin. Küflerden kalan izleri ise kabartma tozu ve bor gibi aşındırıcılarla silerek temizleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şık bir kaya tuzu lambası, aradığınız çözümü size sunabilir.

Şık bir kaya tuzu lambası, aradığınız çözümü size sunabilir.

Kaya tuzu lambası son dönemin popüler dekoratif ürünlerinden biri. Doğal ve sağlıklı olan bu lamba, şık görünümünün yanı sıra fazla nemi içine çekerek küf oluşumuna da engel olur. Kaya tuzu lambasının hoş bir koku yayması da başka bir artısı. Lamba sayesinde hem şık ürüne ve hoş bir kokuya sahip olabilir hem küf oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

Limon tuzuyla etkili bir iksir elde edebilirsiniz.

Limon tuzuyla etkili bir iksir elde edebilirsiniz.

Limon tuzu karışımı küflere karşı açtığınız savaşta yararlanabileceğiniz doğal yöntemler arasında yer alıyor. Limon tuzundan verim alabilmeniz için onları ufak bir işlemden geçirmeniz gerekiyor. Bunun için limon tuzunu ve bir miktar suyu ısıya dayanıklı bir tencerede kaynatın. Limon tuzu eriyip kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin. Ardından soğuması için odak sıcaklığında bekletin. Karışımınız soğuduktan sonra bir sünger yardımıyla küflü bölgelerin üzerine yayın. Son olarak temiz bir bez yardımıyla silin. Küflere 'Elveda.' demek işte bu kadar kolay!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın