Görüş Bildir
Haberler
Sadece Sirke Kullanarak Tertemiz Yapabilirsiniz: Mutfak Dolaplarını Çizmeden Temizlemenizi Sağlayacak İpuçları

Sadece Sirke Kullanarak Tertemiz Yapabilirsiniz: Mutfak Dolaplarını Çizmeden Temizlemenizi Sağlayacak İpuçları

10.07.2022 - 09:47

Konu mutfak temizliği olduğu zaman en meşakkatli bölge belki de mutfak dolapları. Hele bir de dolaplar yağlandıysa vay hâlinize! Neyse ki 'Allah düşmanımın başına vermesin!' diyeceğiniz bu problemi çözmek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler var. Gelin, mutfak dolaplarını çizmeden temizlemenizi sağlayacak o yöntemleri beraber inceleyelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bulaşık deterjanı ve sirkenin gücünden yararlanın.

Bulaşık deterjanı ve sirkenin gücünden yararlanın.

Bu önerimiz daha çok parlak bir yüzeye sahip olan mutfak dolapları için. Genişçe bir kabın içine bir miktar bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke ekleyip ikiliyi karıştırın. Ardından kullanacağınız alanın genişliğine göre karışıma su ilave edin ve kaptakileri yeniden karıştırın. Böylelikle sizi zorlu yağ lekelerinden kurtaracak karışım hazır hâle gelecek! Sonrasında yapmanız gerekenler çok kolay. Bir sünger yardımı ile dolaplarınızı silebilirsiniz ancak silme işlemi sırasında süngerin yumuşak kısmını kullanmaya dikkat edin. Aksi hâlde dolaplarınız çizilebilir.

Karbonat ve elma sirkesiyle yağ lekelerine son.

Karbonat ve elma sirkesiyle yağ lekelerine son.

1 fincan karbonat, 2 fincan elma sirkesi ve 2 bardak sıcak su, mutfak dolaplarınızdaki yağ lekelerine son verebilir. Öncelikle bu malzemelerin hepsini bir kabın içinde karıştırarak hazır hâle getirin. Bu etkili karışımı elde ettikten sonra mutfak dolaplarınızın hem iç hem dış yüzeyini silebilirsiniz. Bu etkili ve hazırlaması kolay karışım, mutfak dolaplarınızı temizlerken vazgeçilmeziniz olabilir. Aynı yöntemi sararan dolaplarınız için de kullanabileceğinizi belirtelim.

Arap sabunuyla mutfak dolaplarınızı parlatın.

Arap sabunuyla mutfak dolaplarınızı parlatın.

Söz konusu temizlik olduğu zaman akla ilk gelen ürünlerin başında arap sabunu yer alır. Birçok temizlik türü için kullanılan arap sabununu, mutfak dolaplarınızı yağlardan arındırmak için de tercih edebilirsiniz. Bunun için sıvı hâlindeki arap sabununu su ile karıştırmanız yeterli olur. Eğer katı arap sabunu kullanacaksanız sabunu rendeleyip sıcak su ile karıştırmanız lazım. Sonrasında temiz bir sünger ya da bez yardımıyla mutfak dolaplarınızı silebilirsiniz. Kısa bir süre dolaplarınızın parlamaya başladığını fark edeceksiniz.

Diş macununun parlatıcı etkisini görün.

Diş macununun parlatıcı etkisini görün.

Bilinenin aksine diş macunu sadece ağız ve diş temizliği için değil, ev temizliği için de etkili bir ürün. Bu ufuk açıcı bilginin ardından diş macunu ile özellikle beyaz renkteki mutfak dolaplarını nasıl temizleyebileceğinizden bahsedelim! Öncelikle küçük bir kabın içine ılık su dökün. Ilık suya da bir yemek kaşığı kadar diş macunu ilave edin. Diş macununun tamamen eridiğinden emin olan kadar kabın içindekileri karıştırın. Ardından mutfak dolaplarını temiz bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Son olarak nemli bir bezle sildiğiniz yerlerin üzerinden geçmeyi unutmayın.

Elma sirkesi tek başına derdinize derman olabilir.

Elma sirkesi tek başına derdinize derman olabilir.

Daha önce elma sirkesini karbonatla bir arada kullanabileceğinizden bahsetmiştik ama aslında elma sirkesi, tek başına da fazlasıyla etkili bir çözüm. Bu nedenle elma sirkesini eşit miktarda suyla karıştırdıktan sonra mutfak dolaplarını silmek için pratik şekilde kullanabilirsiniz. Dolapları elma sirkesiyle sildikten sonra son kez deterjanla da üzerinden geçebilirsiniz. Eğer yağ lekeleri uzun süredir mutfak dolabınızı işgal etmiyorsa bu pratik yöntemle onlardan kurtulabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Makine parlatıcısı, dolaplarınızı eski hâline getirebilir.

Makine parlatıcısı, dolaplarınızı eski hâline getirebilir.

Genellikle bulaşık makinesi için kullanılan parlatıcılar, mutfak temizliğinde de son derece başarılı. Özellikle mutfak dolabına dokunduğunuzda iz kalıyorsa makine parlatıcısı tam sizin aradığınız çözüm olabilir. Makine parlatıcısının etkisinden yararlanmak için yumuşak ve temiz bir bezden yardım almanız yeterli. Böylelikle dilediğiniz zaman mutfak dolaplarını silebilir ve lekeleri giderebilirsiniz.

Mutfak dolaplarını ahşap temizleyiciyle lekelerden arındırın.

Mutfak dolaplarını ahşap temizleyiciyle lekelerden arındırın.

Mutfak dolaplarınız ahşap ya da kaplamaysa aradığınız etkili çözüm ahşap temizleyicide saklı olabilir. Ahşap temizleyicinin, mutfak dolapları üzerindeki etkisini görmek için temiz bezden ve bir miktar ılık sudan başka şeye ihtiyacınız yok. Böylelikle tüm mutfak dolabını rahatlıkla silebilir ve lekelerden arındırabilirsiniz ancak mutfak dolabınız masif malzemeden üretildiyse onları ıslak bırakmamaya özen göstermelisiniz. Aksi hâlde mutfak dolaplarınızın üzerinde izler oluşabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın