Görüş Bildir
Haberler
Temizlik Kâbusunuz Olmasın: En Pratik Yöntemlerle Duş Kabini Temizliğinin Püf Noktalarını Anlatıyoruz

Temizlik Kâbusunuz Olmasın: En Pratik Yöntemlerle Duş Kabini Temizliğinin Püf Noktalarını Anlatıyoruz

05.06.2022 - 08:30

Tertemiz evler herkesin hayali ancak dip köşe temizliklerde evin bazı bölümleri gözünüzü korkutabilir. Duş kabini temizliği de dar alanı ve sürekli lekelenme ihtimali nedeniyle bu yerler arasında fakat ev işlerinde her zaman daha kolay bir yol var! Duş kabini temizliğini de daha rahat hâle getirirken zaman tasarrufu sağlayabileceğiniz birbirinden pratik yöntemler bulunuyor. Üstelik her evde bulunan malzemelerle uygulayabileceğiniz bu yöntemler sayesinde ekonomik olarak da tasarruf edebilirsiniz. İşte, hem sağlığınızı hem cebinizi koruyacak birbirinden pratik duş kabini temizleme yöntemleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mucizevi ikili: kabartma tozu ve sirke.

Mucizevi ikili: kabartma tozu ve sirke.

Her evde bulunan sirke ve kabartma tozu bir araya geldi mi güçleri birleşiyor! Bu yöntem için öncelikle bir kaba bir fincan kadar kabartma tozu ve hamurlaşmasına yarayacak miktarda sirke ekleyin. Küçük küçük kabarcıklar oluştuğunu görebilirsiniz. Kabarcıklar patladıktan sonra karışımı duş kabini başta olmak üzere banyonuzdaki zorlu yüzeylere bir sünger yardımıyla sürebilirsiniz. 15 dakika kadar bekledikten sonra etrafı suyla durulayabilirsiniz.

Limon tuzuyla pırıl pırıl duş kabinleri.

Limon tuzuyla pırıl pırıl duş kabinleri.

Bir sprey şişesine 4 tatlı kaşığı kadar limon tuzu ekleyin. Ardından yaklaşık bir su bardağı suyu, limon tuzunun üzerine dökün ve şişeyi bir süre çalkalayın. Limon tuzunun eridiğini gördüğünüzde duş kabinine ve lekeli diğer bölümlere karışımı sıkarak uygulayın. Ardından bir sünger ya da bez yardımıyla karışımı sıktığınız noktaları temizleyin. Bir süre bekleyin ve durulamaya geçin. Suyla duruladıktan sonra kuru bir bezle duş kabinini silebilirsiniz.

Sirkeyi bir de bulaşık deterjanıyla deneyin.

Sirkeyi bir de bulaşık deterjanıyla deneyin.

Doğal dezenfektanımız olan sirkeyi bulaşık deterjanıyla da yan yana getirerek tertemiz duş kabinlerine kavuşabilirsiniz. Bir sprey şişesine eşit miktarlarda sirke ve su koyun. Ardından bir çorba kaşığı bulaşık deterjanını karışıma ekleyin. Karışımın iyice oturması için 15 dakika kadar bekleyin. Temizlemek istediğiniz alanlara karışımı sıkın, sonrasında hassas yüzey temizleyici bir bez veya sünger yardımıyla duş kabinini silin. Suyla yıkadıktan sonra kuru bir bezle durulama işlemine geçebilirsiniz.

Aklınıza gelmeyecek yöntemlerle tertemiz duş kabinleri.

Aklınıza gelmeyecek yöntemlerle tertemiz duş kabinleri.

Diş fırçasının ya da bir jiletin duş kabinini temizleyebileceğini biliyor muydunuz? Evet, eski bir diş fırçasından yardım alarak duş kabinlerini temizleyebilirsiniz. Duş kabininin metal çerçevesini diş fırçasıyla kirlerden arındırabilirsiniz. Eski bir jileti dikkatli bir biçimde kullanarak da bu metal bölümlerde kalan lekeleri yok edebilirsiniz. Temizleyiciyi metal bölümlere sıktıktan sonra diş fırçasını ya da jileti uygulamanız yeterli. Kısa sürede metal yüzeylerdeki kalıcı lekelere veda edebilirsiniz.

Limon ve karbonat karışımı kullanın.

Limon ve karbonat karışımı kullanın.

Bu yöntemde limon ve karbonat kullanıyoruz. Yarım limonla bir tatlı kaşığı kadar karbonatı bir kapta karıştırın. Karışımı duş kabininin çeşitli bölgelerine bir sünger yardımıyla yedirin ve yüzeyleri temizlemeye başlayın. Suyla durulayabilir, dilerseniz ıslak bir bezle de temizleyebilirsiniz. Duş kabininin kapısını temizlemek için limon yağı kullanabilir, böylece lekelenmelerin oluşmasını uzun süre engelleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Duş spreyiyle duş kabinini her zaman temiz tutun.

Duş spreyiyle duş kabinini her zaman temiz tutun.

Kendi duş spreyinizi yaparak her kullanım sonrası duş kabinine uygulayabilirsiniz. Böylece duş kabinleriniz hep temiz kalır. Bir bardak su, yarım bardak sirke, biraz bulaşık deterjanı ve dilerseniz bir parfümden birkaç sıkım kullanarak kendi duş spreyinizi yapabilirsiniz. Bir şişede hazırladığınız karışımı iyice çalkalayın ve duşun içinde bırakın. Her kullanım sonrası duş kabinine karışımı sıkarak çekçek yardımıyla ıslak yüzeyi temizleyebilir, böylece lekelerin önüne hemen geçebilirsiniz.

Vazelin ile ekstra parlak banyolar.

Vazelin ile ekstra parlak banyolar.

Evet, doğru okudunuz! Cildimizi nemlendirmek amacıyla kullandığımız vazelin, duş kabinini de temizliyor. Vazelini temizlediğiniz duş kabinlerinin özellikle metal bölümlerine uyguladığınızda ekstra parlaklık kazandırıyor. Yapısı sayesinde parlaklık veren vazelin; duş başlıklarından plastik bölmelere, metal noktalardan köşelerde biriken kirlere kadar her zorlu alanda oldukça etkili. İhtiyaç duyduğunuz miktarda vazelini bu bölümlere uygulayarak kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

En etkili çözüm için dikkat etmeniz gerekenler;

En etkili çözüm için dikkat etmeniz gerekenler;

En etkili temizlik hiç kirletmemek! Her kullanım sonrası ıslak alanları temiz ve kuru bir bezle durulayarak lekelerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. Duş kabininin temizliğini sık sık yaparsanız lekelerin kalıcı hâle gelmesine engel olur, temizliği daha kolay duruma getirebilirsiniz. Duş sonrasında kabinin kapısını açık bırakarak buharlaşmanın da önüne geçebilirsiniz. Duş sonrası sıcağın etkisiyle yumuşayan kirleri temizlemek de daha kolay olur. Bu yüzden temizliği bu zamanlarda yapmaya dikkat edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneyenler Bilir

Bu gibi tüyolara deneyenlerin deneyimlerini paylaştığı sayfamızdan ulaşabilirsiniz✨ ig: deneyenler.bilir