Görüş Bildir
Haberler
Gözlük Kullananlar Buraya: Gözlüklerinizi İlk Günkü Kadar Temiz Yapabilirsiniz

Gözlük Kullananlar Buraya: Gözlüklerinizi İlk Günkü Kadar Temiz Yapabilirsiniz

23.03.2022 - 07:30

Gözlüklerin zamanla kirlenmesi ve buğulu hâle gelmesi gözlük kullananların yaşadığı sık durumlardan biri. Camları kirlenen ve çizilen gözlükle görmek ise oldukça zor oluyor. Çizik camlara pek bir çare bulunamasa da camın üzerinde yer alan kir ve buğu temizlenerek daha net bir görüşe sahip olmak mümkün. Doğru malzemeler ve doğru bilgi ile gözlüklerinizi ilk günkü gibi tertemiz yapabilirsiniz. Gelin sizler için derlediğimiz gözlük temizleme yöntemlerine birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk ihtiyacınız olan malzeme yumuşak temiz bir bez

1. İlk ihtiyacınız olan malzeme yumuşak temiz bir bez

Yumuşak ve temiz mikrofiber bez gözlük temizlemek için en uygun malzemelerden biri. Gözlüğünüzü bir optik mağazasından aldıysanız yanında büyük ihtimalle size bir mikrofiber bez verirler. Bu bez camları çizmeden lekeleri çıkarmak ve buğuyu gidermek için oldukça işe yarıyor. Eğer bu bezi kaybettiyseniz yerine yumuşak bir bez de bulabilirsiniz. Bez temiz ve pamuklu olduğu sürece ideal bir kullanım sağlıyor. Camlarda çizik oluşmaması için bezlerde yumuşatıcı kullanılmaması önemli. Peçete, tuvalet kâğıdı, yün ve sentetik kumaşları kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor. Çünkü bu tarz kumaşlar zamanla gözlüklerde küçük çiziklerin oluşmasına neden oluyor.

2. Gözlük temizleyici kullanın

2. Gözlük temizleyici kullanın

Gözlüklerinizi temizlerken mümkünse gözlük temizleyici sıvılardan kullanın. Bu ürünler gözlüklerinize zarar vermeden ve camların üzerinde yer alan kaplamaları çizmeden temizlemek için özel olarak üretiliyor. Gözlüklerin camlarına yeterli miktarda temizleyiciyi püskürtün. Daha sonra ise yumuşak bir bezle silerek temizleyin. Gözlük camları için tükürük kullanmayın. Tükürük hem hijyenik değil hem camların bulanık kalmasına neden olur.

3. Bulaşık deterjanı ve ılık suyun gücü

3. Bulaşık deterjanı ve ılık suyun gücü

Bulaşık deterjanı ve ılık suyla gözlüklerinizi cam gibi parlak yapabilirsiniz. Eğer elinizde gözlük temizleyici sıvı yoksa bir damla bulaşık deterjanı ve biraz su gözlük camlarındaki kiri temizleyebilir. Sabun veya bulaşık deterjanı sıktığınız gözlüklerinizi elinizle iyice ovalayın. Daha sonra ise akan suyun altında yıkayarak sabundan arındırın. İyi bir şekilde mikrofiber bezle sildiğinizde gözlüğünüz kullanıma hazır.

4. Gözlüklerinizi dairesel hareketlerle silin

4. Gözlüklerinizi dairesel hareketlerle silin

Biraz temizleme solüsyonu uyguladığınız gözlük camlarını yumuşak bir bezle dairesel hareketler yaparak nazikçe silebilirsiniz. Bu silme işlemi esnasında çok bastırmaktan veya camlara zarar verecek herhangi bir hareket yapmaktan kaçınmanız gerekiyor.

5. Bazı lekeler inatçı olabilir

5. Bazı lekeler inatçı olabilir

Gözlüklerinizi boş kaldığınız zamanlarda inceleyin, gözlüklerinizin üzerinde bazı inatçı lekeler olduğunu görebilirsiniz. Üstelik gözlüklerinizin ne kadar kirli olduğuna arada sırada göz atmakta fayda var. Bazen eldeki malzemeler yeterli olmayabilir ve farklı temizleme yöntemleri kullanabilirsiniz. Eğer gözlükleriniz çok kirliyse önce temizleyici solüsyon sonra bulaşık deterjanı veya sabun ve son olarak da sıcak su kullanabilirsiniz. Bütün bu işlemlerden sonra ise yumuşak bir bezle kurulayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Burun çevresine dikkat

6. Burun çevresine dikkat

Burun pedi veya burun destek kısımları gözlüklerde daha fazla kirlenebilir. Buralarda yer alan yağ, kir ve toz burun tamponlarının ve camların etrafında birikerek buruna yakın bölgelerde buğulu bir görüntüye neden olabilir. Bunu temizlemek adına yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanı ve ılık su kullanarak fırçayla bu bölgeler temizlenebilir ve burada oluşan kir birikimleri önlenebilir. Ancak camların diş fırçası ile ovalanmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

7. Diş fırçasını nasıl uygularım?

7. Diş fırçasını nasıl uygularım?

Diş fırçasını uygulamak için öncelikle yanınızda küçük bir kaba ılık su ve sabun koyun. Daha sonra bu kapta yer alan temizleme sıvısına fırçayı batırıp yavaşça gözlüğünüzün çevresini temizlemeye başlayın. Fırçada biriken kirleri temizlemek için fırçayı temizleme sıvısının içerisinde çalkalayın. Son olarak ise gözlüğünüzü ılık su altında durulayın. Kalan kir ve birikimleri kontrol ettikten sonra gözlük tamamen temizlenene kadar bu işlemi devam ettirin.

8. Buğulanmayı nasıl önlerim?

8. Buğulanmayı nasıl önlerim?

Buğulanmayı önlemek için mutlaka temiz bir bez kullanılması gerekiyor. Gözlük temizleme bezlerine de zaman içinde toz ve kir bulaşabiliyor. Bu durumda böyle bir bezi kullanmak hem gözlükte buğu oluşmasına hem çizilmesine sebep olabiliyor. Bunu önlemek için gözlük temizleme bezinizi de birkaç kullanımdan sonra ılık su ve sabunla yıkamayı ihmal etmeyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın