Görüş Bildir
Haberler
Temizlik Meraklıları Buraya: Kullanım Alanları Dışında Temizlik Konusunda Harikalar Yaratan Malzemeler

Temizlik Meraklıları Buraya: Kullanım Alanları Dışında Temizlik Konusunda Harikalar Yaratan Malzemeler

07.03.2022 - 08:00

Piyasada bulunan pek çok temizlik ürünü sadece kendi alanı içinde kullanılmıyor. Temizlik ürünlerinin içindeki kimyasallar, kendine nerede ihtiyaç duyuluyorsa orayı da aklayıp paklıyor. Ayrıca bazı ürünler kimyasal içermese de temizlikte en büyük yardımcı olabiliyor. Peki, hangi ürün kendi alanı dışında da temizlikte kullanılıyor merak ediyorsanız gelin birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bulaşık makinesi parlatıcısı

Bulaşık makinesi parlatıcısı

Bulaşık makinesi parlatıcısı, bulaşıkları su lekesinden arındırırken aynı zamanda parlaklık kazandıran bir temizlik ürünü. Bu parlatıcılar, bulaşıklar dışında pek çok lekenin de kurtarıcısı. Halı, koltuk ve giysilerinizdeki çay, kahve, yağ lekelerine anında etki eden güçlü bir temizleyici. Tabii her temizlikte olduğu gibi lekeye ilk anda müdahale etmek önemli. Fakat lekenin üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bulaşık makinesi parlatıcısının yine de lekeye olan etkisi muazzam. Banyolarınızda kirli fayans aralarındaki derzleri de beyazlatıyor. Ayrıca camlarınızı temizlerken kullandığınız 2-3 litrelik durulama suyuna 4-5 yemek kaşığı parlatıcı eklersiniz camlarınız ışıl ışıl parlayabilir. Bulaşık makinesi parlatıcısıyla temizlik kolay ve pratik fakat içerdiği kimyasallardan dolayı oldukça köpüren bu ürünün iyice durulanmadığı takdirde sağlığa zararlı olabileceği de unutulmamalı. Aslında tüm kimyasal ürünlerde olduğu gibi durulama kısmı en az temizleme aşaması kadar önemli.

Sıvı bulaşık deterjanı

Sıvı bulaşık deterjanı

Sıvı bulaşık deterjanı içeriğindeki güçlü yağ çözücü formülüyle zor kirlerin vazgeçilmez elemanı. Temizlik bezine az bir miktarda dökeceğiniz sıvı deterjanla halı, paspas ve koltuklarınızdaki yağlı lekelere müdahale edebilir, anında temizlik sağlayabilirsiniz. Sıvı bulaşık deterjanı yüzey temizleyicisi olarak da kullanılıyor. Yüzey temizlemek için kullanacağınız suyun içine sirke ve birkaç damla sıvı deterjan dökerek karışım hazırlayabilirsiniz. Özellikle evinde hayvan besleyenler için ideal olan bu karışımla kirden, tozdan ve akarlardan kurtulmak mümkün.

Bulaşık makinesi tableti

Bulaşık makinesi tableti

Bulaşık makinesi tabletleri bulaşıklarda temizlik sağladığı kadar başka alanlarda da temizliğe yardımcı ürünler. Bulaşık makinesi tabletiyle hummalı temizlik zamanlarında yıkanan tül perdelerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilirsiniz. Tül perdelerinizi yıkarken deterjan gözüne çamaşır deterjanıyla birlikte 1 adet bulaşık makinesi tableti koyun. Perdelerin bembeyaz ve ışıl ışıl olduğunu göreceksiniz. Ankastre ocakların vazgeçilmez parçası davlumbazın filtrelerini bulaşık makinesi tabletiyle yıkamayı denemediyseniz mutlaka temizlik listenize almanızı öneririz. Filtrenin gireceği kadar geniş ve kaynar suyun filtrenin üzerine çıkacağı kadar derin bir kapta 1 adet bulaşık makinesi tabletini eritin. Bu sayede filtrelerinizde biriken yağları başka hiçbir temizlik ürününe ihtiyaç duymadan temizleyebilirsiniz.

Beyaz sabun

Beyaz sabun

Beyaz sabun sadece banyoda vücut temizliğinde kullanılıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle doğal içerikten yana olanlar için beyaz sabun mucize bir temizlik ürünü. Aklınıza gelen her alanda kullanmanız mümkün. Tonlarca kimyasal içerik barındırmaması da cabası. Halı, koltuk, kanepe, yüzey temizleme gibi pek çok alanda kullanılabilir bir ürün. Peki, kararan ocak beklerinizi bu ürünle parlatabileceğinizi biliyor musunuz? Ocak beklerinizi parlatmak için ihtiyacınız olan şey bir kalıp beyaz sabun ve bulaşık teli. Kararmış ve kirli beklerinizi önce sıcak suda yumuşatın. Sonra rendelenmiş beyaz sabundan birkaç tutam alarak bulaşık teliyle bekleri sürtün. Harika sonuç alacaksınız. Beyaz sabun ve sirke ile birlikte mutfak dolaplarınızı kimyasal olmadan temizlemeniz de mümkün. Dolaplarınız için fıs fıs yapabileceğiniz bir plastik şişe içine kaynar suda erittiğiniz beyaz sabunu ve 1 çay bardağı beyaz sirkeyi ekleyin. Bu karışımla dolaplarınızı çok fazla efor sarf etmeden temizleyebilirsiniz.

Karbonat ve limon tuzu

Karbonat ve limon tuzu

Karbonat ve limon tuzu mutfağın temel elemanlarından. Bu elemanların temizlikte mucizeler yarattığını bilmiyorsanız biz söyleyelim! Özellikle kireçli suların çaydanlıklarınızda bıraktığı kireç kalıntılarını kimyasal kireç çözücülere gerek kalmadan doğal yollarla temizlemeniz mümkün. Bunun için yapmanız gereken çaydanlığa kaynadığında taşmayacak kadar suyu koyun. 1 paket karbonat (aktardan açık halde alanlar için 1-2 yemek kaşığı karbonat) ve 1 yemek kaşığı limon tuzunu ekleyerek suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra kireçlere elveda!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Karbonatı tek geçerim , ben moruk , tek yaşayan , erkek bir emekliyim , emekli olana kadar ev işleri ile işim olmazdı , iş başa düşünce öğrenmeye başladım , ... Devamını Gör