II.Abdülhamid Han'ın Teşkilat-ı Mahsusa adlı bir yapı kurduğunu ve bu yapıyla Osmanlı'yı yeniden dirilteceğini biliyor muydunuz ?II.Abdülhamit Han'ı bu yüzden devirdiler . Osmanlı'yı yeniden Cihan Devleti yapacağını bildikleri için devirdiler . Düşünün bu yapıda Onbaşı olan Ömer Muhtar İtalyan'lara bir direniş başlatıyor ve Libya Devleti'ni kuruyor . Düşünün Teşkilat-ı Mahsusa'nın Hindistan Hücresi Sorumlusu Muhammed Ali (Cinnah) Hindistan'da en önemli müttefikimizden biri olan Pakistan Devletini kuruyor . Yine bu teşkilatın Trablusgarp lideri Kuşçubaşı Eşref Bey'in adamı Alparslan Soya Yugoslavya'da müslümanl halkı toplayıp bir direniş başlatıyor ve orada birkaç kişiyi yetiştiriyor . Alparslan Soya'nın yetiştirdiği en önemli kişilerden biri de Aliya İzetbegovic'tir . Ve Aliya günü geldiğinde Bosna'yı kuracaktır . Teşkilat-ı Mahusa savaşçıları, omuzlarında taşıdıkları sorumluluğun farkında hareket ederek, Türk milletinin ve devletinin doğal sınırlarına ulaşabilmesi için Çeçenistan’da Cevher Dudayev’i, Azerbaycan’da Ebulfeyz Elçibey’i destekliyor, istihbarat ve silah desteğinde bulunuyordu.
Hiç düşündünüz mü, gök kubbede dalgalanan ay yıldızlı sancağın yıldızı neden beş köşelidir? Bu beş köşenin her biri misak-ı milli sınırları içindeki bir teşkilat-ı mahsusa hücresini temsil eder. İşte doğal sınırlarımıza ulaşmanın yegâne yolu da devleti kuran irade olan teşkilat-ı mahsusa mefkûresine olan bağlılıktır. Çoğu kişi Teşkilat-ı Mahsusa'yı Enver Paşa'nın kurduğunu sanıyor oysa ki Enver Paşa bu yapının Kafkasya'dan sorumlu komutanıydı .
Enver Paşa'nın çok anlamlı bir sözü vardır o da şudur :
- Çam da bizim kozalak da. - Anlamayanlar için : Çamını ( Osmanlı'yı )devirdiler de bari kozalaklarını kendi ellerinle yakma. Kim bilir belki bir küçük kozalak asrın dev çamına gebedir. Ha bir de sakın kozalak kim-nerde diye sorma. Hala bulamadıyasan eğer, KOZALAK SENSiN!
Ve :Enver paşa'nın tüm türk devletlerini kastettiği sözüdür. çam ağacından şimdiye dek 16 kozalak düşmüştür ancak devletin bakiliği kalıcıdır.
Abdülhamid'i anlamak herşeyi anlamaktır. - Nazım Hikmet