Görüş Bildir
Haberler
Zamanı Durdurmak İçin Botoks ile Tanışın: Küçük Bir Dokunuş ile Kırışıklıklara Elveda Deyin!

Zamanı Durdurmak İçin Botoks ile Tanışın: Küçük Bir Dokunuş ile Kırışıklıklara Elveda Deyin!

Her geçen gün adını daha sık duymakta olduğumuz, çevremizde de daha fazla insanın deneyimlediğini gözlemlediğimiz medikal estetik uygulamaların vazgeçilmezi Botoks hakkında en çok merak edilen bilgileri, 17 yıldır Medikal Estetik üzerine çalışmakta olan ve Ankara’da 2012 yılından itibaren de hastalarına kendi Medikal Estetik Polikliniğinde hizmet vermekte olan Dr. Buket Yıldırım anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Botoks nedir?

Botoks nedir?

Botoks, artık günümüzde hemen herkesin bildiği gibi, kırışıklıkların tedavi edilmesi ve yeni kırışıklıkların oluşmaması için medikal estetik alanında uzun süredir kullanılan enjeksiyonlu bir tedavidir ve aslında Clostridium bakterisinin ürettiği bir toksindir. 

Botox, Amerikalı bir şirketin sahip olduğu tescilli bir marka olsa da, genellikle insanlar bu ürünü tanımlamak için ‘’Botox’’ terimini kullanırlar.

Botoks nasıl uygulanır?

Botoks nasıl uygulanır?

Başta belirttiğimiz gibi botoks bir toksindir. Botoks enjeksiyonu kas hücrelerinin kasılmalarını engelleyerek kırışıklıkların görünümünü azaltır. Yüzdeki gençleşme bu şekilde sağlanır. Botoks uygulaması 5-10 dakika gibi çok kısa bir zamanda uygulanır. Uygulama bölgesinde belli noktalara minik iğneler yardımı ile cilt altına botoks verilir ve tedavi tamamlanır. Bu açıdan bakınca gün içerisinde öğle arasında bile kliniğimize uğrayıp botoks işlemini yaptığımız ve hemen akabinde mesaisine dönen oldukça fazla hastamız mevcut.

Botoks nasıl etki eder ve kalıcılık süresi nedir?

Uygulamadan bir gün sonra etki göstermeye başlayan botoks yaklaşık 10-14 gün içerisinde tam olarak oturmuş olur ve bu etki ortalama 4 ile 6 ay arasında değişmektedir. Medikal estetik alanında öncelikli ve en yaygın kullanım alanı yüz bölgesi kırışıklıkları olan botoksun; düzenli olarak uygulanması ile; mevcut çizgiler kalıcı olarak tedavi edilirken yeni çizgi oluşumu da engellenmiş olur.

Botoks sürekli tekrar edilmesi gereken bir tedavi mi?

Botoks sürekli tekrar edilmesi gereken bir tedavi mi?

Botoks uygulaması kozmetikte mimik çizgilerini ve kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılır. Bu kapsamda aynı bölgeye düzenli olarak birkaç seans tedavi uygulandığında elde edilen olumlu sonuçların kalıcılık sürelerinin aşama aşama arttığı gözlemleniyor ve istenilen başarıya ulaşıldığında da tekrar gerektirmiyor. Tedavinin uygulama sayısı ve sıklığı kişiye göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla botoks; ömür boyu uygulanması gerekli olan bir tedavi değildir diyebiliriz.

Hamilelik ve Emzirme Döneminde Botoks

Hamilelik ve emzirme döneminde olan kadınların sorusunu duyar gibiyiz. Hamilelik döneminde önermediğimiz botoks uygulaması; doğumdan yaklaşık 6 ay kadar sonra uygulanmaya başlanabilir. Emzirme dönemi botoksa engel değildir fakat yüz yüze değerlendirmek doğru olacaktır.

Botoks kimler için uygundur?

Aslında medikal estetiği tercih eden insanlar daha çok hasta olanlar değil; daha iyi görünmeyi tercih eden insanlardır. Bu anlamda kadın ya da erkek farketmeksizin yüzünde gençleşme isteyen, daha sağlıklı ve kaliteli yaş almak isteyen hemen herkes için uygun olabilir. Burada önemli olan kriter cilt ihtiyacını doğru belirlemektir. Yaş aralığı vermek bu anlamda doğru değildir.

Botoks ile Masseter Tedavisi Mümkün

Botoks ile Masseter Tedavisi Mümkün

Botoks uygulaması yüz bölgesinde yatay alın çizgilerinde, kaş ortasındaki kızma çizgilerinde ve göz kenarlarındaki kırışıklıklarda yoğun olarak kullanılıyor olsa da bir diğer kullanım amacı da masseter botoksu dediğimiz kullanım alanıdır.

Masseter dediğimiz; çenemizin iki yanında bulunan çiğneme kaslarının adıdır. Sürekli yapılan çiğneme hareketi veya sert şeyler çiğnemek masseter kasının büyümesine sebep olabilir. Bunun yanı sıra stres kaynaklı diş sıkma hareketi, yani Bruksizm de çene kaslarımızın genişlemesine yol açabilir.

Masseter botoksu, çiğneme kasına (masseter) enjekte edilir. Burada amaç kasın zayıflamasını ve küçülmesini sağlamaktır. Sonuçta ise yuvarlak ve kare yüz şekilleri incelerek, estetik olarak da hedeflenen üçgen, oval şekline dönüştürülebilir. Bu sayede daha dinamik ve genç görüntüye kavuşmuş oluruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Masseter botoksu aynı zamanda, çene kaslarını rahatlatarak yüzdeki genel gerginliği de azaltır. Böylece stres ve diş sıkma sorunu için de faydalı olur.

Masseter Botoks Ankara tedavi maliyetlerinden bahsedecek olursak, dünya genelinde en yaygın medikal estetik uygulamalarının başında botoks gelmektedir ve günümüzde artık oldukça erişilebilir maliyetlerde olan bir uygulamadır. Elbette tedaviyi kimin sağladığı, tıbbi mi yoksa kozmetik amaçlı mı uygulandığı, tedavinin nerede uygulandığı gibi faktörler maliyetleri belirleyen unsurlardır diyebiliriz.

Botoks Ankara uygulamaları hakkında merak ettiklerinizi bizlerle konuşmanız faydalı olacaktır. Bu hususta tüm detaylar için klinik numaramız olan 03122857508 numarasından bizlere ulaşabilirsiniz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Buket Yıldırım

Medikal Estetik Hekimi  Dr. Buket Yıldırım

https://www.drbuketyildirim.com/

Facebook: @drbuketyildirim

Instagram: @drbuketyildirim

YouTube: Buket Yıldırım

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın