Görüş Bildir
Haberler
Yüzünüzü Olduğundan Çok Daha Yumuşak ve Feminen Gösteren Masseter Botoksunun Tüm Detaylarını Uzmanına Sorduk!

Yüzünüzü Olduğundan Çok Daha Yumuşak ve Feminen Gösteren Masseter Botoksunun Tüm Detaylarını Uzmanına Sorduk!

Masseter botoksu, yüzün alt kısmında daha yumuşak, daha feminen bir görünüm yaratmakta son derece etkili bir uygulamadır. İşlemin detaylarını Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş anlatıyor…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Botoksun sadece çizgi ve kırışıklıkları açmak için kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Botoksun sadece çizgi ve kırışıklıkları açmak için kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Mimik kaslarının kasılmasını hafifleterek kırışıklıkların görünümünü hafifleten botoks, yüz şeklini değiştirmek, daha feminen yüz hatları yaratmakta da son derece başarılı bir uygulama. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş bu uygulamayı şöyle anlatıyor: “Özellikle yüzün üst bölgesindeki kırışıklıklarda ve göz kenarındaki çizgilerde kullanılan botoks enjeksiyonunun az bilinen bir tedavi alanı daha var, buna masseter kası botoksu diyoruz. Dişlerinizi sıktığınızda çenenizin alt kısmının belirginleştiğini fark edersiniz. İşte belirginleşen bu kas masseter kasıdır. Masseter kası yiyecekleri çiğnemek için kullandığımız temel kastır.”  

Karataş, bu çiğneme kasının fazla aktif, fazla güçlü olmasının yüzün şeklini bozabildiğini söylüyor. “Masseter kası normalden daha kuvvetli olduğunda, aynı vücuttaki diğer kaslar gibi aşırı gelişir ve yüze erkeksi bir görünüm verir.”

Sorunun Perde Arkası

Dr. Mustafa Karataş, sorunun kaynağında farklı nedenlerin olabileceğini söylüyor. “Bunların başında genetik faktörler geliyor. Genetik olarak güçlü çene kaslarına sahip olabilirsiniz, bu da yüzünüze sert, erkeksi bir görünüm verir. Ama problemin ardında başka faktörler de bulunabilir. Mesela yiyecekleri çok fazla çiğniyor ya da çene kaslarını aşırı çalıştıran sert yiyeceklerden çok fazla tüketiyorsanız çene kaslarınız ister istemez güçlenecektir. Gece uyurken çenesini sıkan, farkında olmadan dişlerini gıcırdatanlarda da bu kas aşırı şekilde gelişir ve yüzdeki dengenin bozulmasına neden olur.”

Botoks ile Yumuşak Hatlar

Karataş, masseter kasındaki belirginliğin özellikle kadınlarda estetik bir soruna dönüştüğünü belirtiyor ve “kadınlarda çeneye doğru yumuşak bir şekilde incelen bir yüzün çekici olarak kabul edilen, istenen bir form” olduğunu söylüyor. “Bu V şeklindeki yüz şekli kadınsılıkla, feminenlikle özdeşleştirilir.” 

Masseter kası geliştiğinde yüzün alt kısmı daha geniş görünüyor, yüz daha erkeksi, daha köşeli bir form alıyor. Karataş, çözümün bu kası botoksla daha az aktif bir hale getirmek, yani belirginliğini hafifletmek olduğunu söylüyor. “Masseter botoksu ile bu kası gevşettiğimizde yüz hatları da yumuşuyor. Kasın aktivasyonu azaldığında yüzün alt bölgesi inceliyor.”

Dr. Mustafa Karataş masseter kası botoksuyla ilgili merak ettiğiniz her şeyi, aklınıza gelen tüm soruları cevaplıyor…

Dr. Mustafa Karataş masseter kası botoksuyla ilgili merak ettiğiniz her şeyi, aklınıza gelen tüm soruları cevaplıyor…

Bu işlemden kimler faydalanabilir? 

“Yüzünün alt kısmının köşeli, geniş olmasından şikâyetçi olan kişilerde önce bu durumun masseter kasının fazla gelişmesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı belirlenmeli. Eğer problemin kaynağının masseter kasındaki fazla aktivasyon olduğu tespit edilirse bu kişiler botoks enjeksiyonundan yararlanabilir. Diş sıkma problemine bağlı çene ağrıları çekenler de masseter kası botoksu için uygun adaylardır.”

Masseter kası yaptırmak isteyenler neye dikkat etmeli?

“Başarılı bir masseter kası botoksu öncelikle yemek yeme, çiğneme ve konuşma gibi normal fonksiyonlarda bir sıkıntı yaratmamalı. Tabii estetik olarak yüze daha hoş, daha çekici bir görünüm vermesi de gerekiyor. İşlem yüzün alt kısmında feminen, V şeklinde bir görünüm yaratmalı. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey işlemin masseter kası botoksu konusunda deneyimli, işinin ehli bir uzman tarafından yapılmasıdır.”

Masseter botoksu nasıl bir işlemdir?

Masseter botoksu nasıl bir işlemdir?

“Masseter kasına yapılan botoks enjeksiyonu sadece 5 dakika kadar süren, ağrısız ve konforlu bir uygulamadır.  İşlemin hemen ardından normal yaşamanıza geri dönebilirsiniz.”  

İşlemin sonuçları ne zaman ortaya çıkar?   

“İşlemden yaklaşık bir hafta sonra çene hattına sert bir görünüm veren bu çiğneme kasının belirginliği hafifler, yüzün alt kısmı daha yumuşak bir görünüm almaya başlar. İkinci haftanın sonunda ise çene hattı artık eskisi gibi köşeli değildir, daha yumuşak, daha feminen bir görünüm almıştır.” 

 Masseter botoksunun kalıcılığı ne kadardır?  

“Tedavinin kalıcılığı etkisi 4-5 ay kadar devam eder. Etkinin devamlılığı isteniyorsa bu sürenin sonunda işlemin tekrarlanması gerekir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın