Görüş Bildir
Haberler
Yüzünüze En Uygun Gelin Saçı Hangisi?

etiket Yüzünüze En Uygun Gelin Saçı Hangisi?

Melda Köksal
12.06.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 12.06.2014 - 15:30

Yüz tipinize en uygun saç modelini bularak, gelinliğinizin içerisinde kusursuz görünebilirsiniz.

Oval Oval yüz, alnın çeneden biraz daha geniş olduğu yüz şeklidir. Oval tipi yüzlere her model saç yakışacağı için, gelinliğinize ve saç renginize göre sınırsız gelin saçı modeli seçebilirsiniz.

Yuvarlak Yuvarlak yüzlerde dolgun yanaklar ön plandadır. Yuvarlak yüzleri biraz daha uzun göstermek için, saç kesiminizin dikkatli yapılmış olması gerekir. Saçlarınızın hacimli ve katlı olması yüzündeki yuvarklaklığı bir nebze azaltacaktır. Saçın boyunu kısa tutup arkalarına hacim verirken kulak çevresinde yer alan saçları daha uzun ve düz bırakmak da bir başka seçenek. Özellikle geçtiğimiz sonbahar-kış mevsiminde trend olan, krepe tarağıyla kabartılıp geride toplanmış saç modelini de daha uzun bir yüz hattına sahip olmak için yuvarlak yüzlerde kolayca kullanabilirsiniz.

Dikdörtgen Dar ve uzun yüz hatlarına sahip bir diğer yüz tipi de dikdörtgen yüzlerdir. Dikdörtgen yüzlerde çene ve saç çizginiz dikdörtgeni andıran bir hat oluşturur. Dikdörtgen yüz şekline göre tercih edilecek saç modellerinde, yüze genişlik katılıp fazla uzunluk dengelenmelidir. Dikdörtgen yüzlerde perçem kullanılarak bir göz illüzyonu yaratılabilir. Kahküllü bir yan topuz hem yüz hattınızı dengeler hem de son derece güzel görünmenizi sağlayan bir gelin saçı modeli olur. Ten ve göz renginize uygun gelin makyajı ile son noktayı koyup istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz.

Kalp Burada alın daha geniş, çene dardır. Ufak ve kırılgan bir çene bu yüz hattının en belirgin özelliğidir. Kalp yüzlerde kullanılacak saç modeli ilk önce çene kısmına doğru hacimlenen tarzda olmalıdır. Saçlarınızı omuz hizasından yukarıda kestirmeye çalışın. Katlı, orta boy ve çenede hacimlenen saçlarla yüzünüz oval gibi görünecektir.

Kare Kare yüz tipleri, kareyi andırır yani alın ve çene kısmı hemen hemen aynı uzunluktadır. Bu da suratı hafif basılmış gibi gösterir. Kare yüz şekli için en ideal saç yüzünüzü olduğundan daha uzun gösterecek modellerdir. Yüzünüzü hafif çevreleyen saçlar yüz hattınızı yumuşatacaktır. Kesinlikle kısa ve katlı bir saç kesiminden uzak durmalısınız. Gelin saçınız için bukleli bir model ilgi çekici ve dengeli hatları vurgulayacaktır.

haber kaynağı: 724saglik.org/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın