Görüş Bildir
Haberler
Yüzün Alt Kısmını Şekillendirmede Botoks Ve Dolgu Uygulamaları

Yüzün Alt Kısmını Şekillendirmede Botoks Ve Dolgu Uygulamaları

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Mustafa Karataş, çene hattını yeniden şekillendirmede botoks ve çene dolgusu enjeksiyonu ile son derece başarılı sonuçlar elde etmenin mümkün olduğunu söylüyor.  

Yüzünüzde bir sorun olduğunu fark ediyor, ama tam olarak ne olduğunu tespit edemiyorsunuz. Dr. Mustafa Karataş, aynadaki yansımasından memnuniyetsiz olan pek çok hastanın problemin tam olarak ne olduğunu anlayamadığını ve sorunun genelde yüzdeki oranlarla, yüzdeki dengeyle alakalı olduğunu söylüyor. “Yüzün dengeli olması estetik bir görünüm için çok önemlidir.  Bu dengede en önemli unsurlardan biri de çene ve çene hattıdır.” 

Son yıllarda çene dolgusu ve botoks ile çene estetiğinin yüze daha çekici bir görünüm vermek için sıklıkla tercih edilen tedaviler olduğunu belirten Karataş, “Çene şekli yüz ile uyumlu ve güçlü bir çizgiye sahip olduğunda, yüz oranlarının da daha dengeli görünmesine yardımcı olur” diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dengeli Yüz Hatları

Dengeli Yüz Hatları

“Mesela bazı kişilerde, çene küçüktür ve profilin dengesini bozacak şekilde geri planda kalır, bu durumda çene ucuna yapılacak hyalüronik asit bazlı dolgularla dakikalar içinde çok daha dengeli ve estetik bir yüz yaratmak mümkün. Bazen de yüzün alt kısmı geniş bir görünüme sahiptir.  V şeklindeki yüzler estetik ve dengeli görünür. Yani belirgin elmacık kemikleri, yanaklar ve çeneye doğru incelerek V şeklini alan, oval bir yüzden bahsediyorum. Geniş bir çene hattı bu çekici formdan uzaklaşılması anlamına geliyor. Eğer bu durum çiğneme kasından kaynaklanmıyorsa yine dolgu enjeksiyonu ile çene öne doğru sivriltilerek, doğru noktalara dolgu yaparak daha zarif bir görünüm elde etmek mümkün olabiliyor. Tabii doğru hastaya doğru şekilde müdahale etmek son derece önemli, herkese aynı tedaviyi uygulayamazsınız. Herkesin yüzü ve o yüzün ihtiyaçları farklıdır.”

 Dr. Mustafa Karataş çenedeki çukurun da hastayı rahatsız edebildiğini söylüyor. “Gerçekten de çenenin ucundaki aşırı çukur görünüm (buna çene gamzesi de diyebiliriz) fazla dikkat çekici olabilir, bu da çenenin yüzün odak noktası haline gelmesine neden olur. Dolgu enjeksiyonu ile çukurluğu hafifletmek, hatta tamamen yok etmek mümkün.”

Çene Dolgusunun Başlıca Kullanım Alanları

  • “Mesela çene altı bölgesindeki hafif sarkan ve kırışan boyun derisinden şikâyetçi olanlar da çene dolgusu dediğimiz müdahale son derece etkili oluyor.  Tüm çene hattına boyunca yapılan dolgu sayesinde boyun bölgesi toparlanıyor, daha net ve belirgin bir çene hattı yaratmak mümkün oluyor.” 

  • “Çenedeki şekilsel sorunların düzeltmede elimizdeki en etkili silah dolgu maddeleridir. Dolgu enjeksiyonu ile küçük çeneleri daha belirgin bir hale getirmek, çeneyi uzatarak yüzün alt bölümünü şekillendirmek mümkün. ”  

  • “Çenedeki asimetri sorunlarının düzeltilmesinde, çene ucundaki çukurluğun hafifletilmesinde de dolgu maddelerinden faydalanıyoruz.”

Daha Zarif bir Çene Hattı İçin Botoks

Dr. Mustafa Karataş çeneyi şekillendirmekte etkili diğer bir tedavinin ise botoks enjeksiyonu olduğunu söylüyor. “Yukarıda da belirttiğim gibi eğer yüzün alt kısmı hacimli ve genişse bu sorunu dolgu enjeksiyonu ile çözmek mümkün. Ancak eğer bu sorun çiğneme kasının aşırı aktif olmasından kaynaklanıyorsa dolgu maddelerinden bir fayda sağlanamaz ve devreye botoks girer.”

 Köşeli ve güçlü bir çene hattının yüze erkeksi bir görünüm verdiğini belirten Karataş, masseter kası botoksu ile çene hattını yumuşatmanın mümkün olduğunu söylüyor. “Masseter kası çiğneme, uyurken diş gıcırdatma, hatta sakız çiğneme gibi etkenlere bağlı olarak fazla geliştiğinde çene bölgesinde köşeli, sert bir görünüm yaratır. Masseter kasını botoks ile gevşettiğinizde çene incelir, yüz oval, feminen bir form alır.”

Dr. Mustafa Karataş, yüzün alt kısmını şekillendirmekte kullanılan uygulamalarla ilgili merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor…

Dr. Mustafa Karataş, yüzün alt kısmını şekillendirmekte kullanılan uygulamalarla ilgili merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor…

Geride görünen küçük bir çeneyi daha belirgin bir hale getirmek için kullanılan dolgunun kalıcılığı ne kadardır?

Çene dolgusu ile küçük bir çeneye daha belirgin bir form vermek, daha dengeli bir profil yaratmak mümkündür. Çeneye enjekte edilen hyalüronik asit bazlı dolgunun kalıcılığı ortalama 6-8 ay kadardır.”  

Çene dolgusu (jawline dolgu) nasıl yapılır? Hangi sorunlarda etkili bir çözüm sunar? 

'Çene dolgusu uygulamasında, çene kemiğinin ön ve arkasından enjekte edilerek uygulanır. Böylece çene hattında daha belirgin ve daha orantılı bir görünüm elde edilir. Jawline dolgu gıdı ve boyun bölgesindeki sarkmayı toparlamakta da son derece etkili bir uygulamadır. Jawline dolgunun kalıcılığı 8-12 ay kadardır.” 

Masseter kası botoksu için en uygun adaylar kimlerdir ve işlemin etkisi ne kadar devam eder? 

“Masseter kası botoksu çiğneme kasının fazla gelişmiş olmasına bağlı olarak, yüzün ve çenenin köşeli, sert bir görünüm aldığı durumlarda son derece etkili bir tedavidir. Çiğneme kasının aktivasyonu azaltılarak yüzde daha yumuşak, feminen bir görünüm elde edilir. İşlemin etkisi beş-altı ay kadar devam eder.”

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

Dr.Mustafa Karataş - Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com

Facebook: @drmustafakaratas

Instagram: @drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın