Görüş Bildir
Haberler
Yosunlu Havuz Temizleme

Yosunlu Havuz Temizleme

Murat Gürses
23.01.2020 - 16:24

Yosunlu Havuz Temizleme

1-) Havuz ph derinin 7,6 dan yüksek olması.

2-) Selbes klor seviyesinin düşük olması yetersiz klorlama.

3-) Havuz suyu sıcaklığı yükseK olması yosun siporlarının hızla çoğalmasına uygun ortan yaratır.

5-) Havuz fitresi ters yıkama durula süresinin yetersiz olması.

6-) Havuz stabilizatör siyanürük asit seviyesinin 100ppm den yükseK olması

7-) Havuz bağlı klor seviyesinin yüksek olması.

9-) Havuz süpürgesi ile havuz taban dip temizliğinin düzenli yapılmaması.

10-) Var ise belirli dönemlerde havuz denge deposun temizliğinin yapılması.

11-) Düzenli kullanılmayan havuz bakım kimyasalları ve haftalık kullanılan yosun önleyici kullanılmaması.

12-) Havuz etrafında yaprak döken ağaçların olması havuzun toz vs çevre etkenlere çok maruz kalması.

Havuz yosunlarını öldürmek ve geri gelmesini durdurmak için şu adımları izleyin!

Yosun nedir ve neden bende var?

Basitçe, yosunlar havuz suyunda yetişen küçük bitki benzeri bir organizmadır. Üç yaygın form vardır:

PH değeriniz yüksek. Yosunlar yüksek pH'ı sever ve kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde yer.

Suyunuz klor gibi dezenfektan bir kimyasalla işlemden geçirilmemiştir veya yeterince arıtılmamıştır.

Suyunuz durgun. Yosun durgun suyu sever, bu yüzden havuz suyunu filtreniz ve pompanızı tedavi süresi boyunca çalıştırmak önemlidir. Su hareket ederken yosunların büyümesi zordur.

Yosun ayrıca su dolaşımı fazla olmayan karanlık durgun yerleri de sever.

Tüm köşeler, kırışıklıklar ve yarıklar

Artık havuz alglerinin ne olduğu ve neden oluştuğu hakkında genel bir anlayışa sahip olduğumuza göre, onu yok etmeliyiz!

3 farklı alg türü açıklanmıştır.

Bu, tüm yüzme havuzu yosunlarında en yaygın olanıdır, çünkü uygun sanitasyon, filtrasyon ve yüksek pH eksikliği nedeniyle büyür. Genellikle bu alglerin yüzme havuzunuzda veya havuz duvarlarında yüzdüğünü görürsünüz, bu da tüm havuzunuzun yeşile dönmesine neden olabilir. Bu tür algler hakkında iyi olan şey, kurtulmanın kolay olmasıdır. Genellikle, dezenfektan (klor), Hidroklorik Asit ve algaecide ondan kurtulmak için en iyi arkadaşlarınız olacaktır.

Çok fazla güneş almayan noktalarda yüzme havuzunuzun duvarlarında büyüyen cimri bir yosun türü. Yüzme havuzlarında bulabileceğiniz ikinci en yaygın alg olup, bazen havuzunuzda toplanabilen kum veya polenle karıştırılabilir. Bu yosunlardan kurtulmak zordur ve normal bir dezenfektan (klor gibi) veya bir yosun ilacı tarafından öldürülmez . Yüzme havuzunuzu (yüksek doz klor ve asit) süper şok ederek öldürmeniz gerekiyor, yoksa tüm sezon boyunca onunla savaşacaksınız!

Sarı yosun varsa ve bunun zor olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Bu alglerden kurtulmayı bu kadar zorlaştıran şey, işlediği savunma mekanizması ve güçlü kökleridir. Bu yosunlar, yüzme havuzu duvarınızdaki küçük koyu siyah lekelere benziyor. Gördüğünüz bölümün üzerinde kendini korumak için koruyucu bir tabaka vardır ve kökler güçlüdür ve havuz duvarlarınızın sıvalarının derinliklerinde büyür. Onu öldürmek için güçlü bir havuz fırçasına ve çok fazla şoka (klor ve asit) ihtiyacınız olacak.

Farklı miktarlarda havuz şokunun gerekli olduğu 3 farklı alg aşaması vardır:

Lütfen dikkat: Aşağıdaki tüm dozlar, düzenli 30m3 - 50 m3 yüzme havuzları için hesaplanan kaba tahminlerdir. Lütfen her zaman havuz kimyasalları kullanım dozlama talimatlarını izleyin ve havuzunuza kimyasal madde ilave ederken ve eklerken çok dikkatli olun.

Açık Yeşil Havuz Suyu yosunu (en yaygın olan yosun türüdür)

Açık yeşil bir havuzunuz varsa, aşağıdaki adımları izleyerek yosunları öldürmek için havuzunuzu şoklama yapılması gerekir.

Yosunlar yüksek pH'ı besler ve pH'ınız yüksek olduğunda klorunuz o kadar etkili olmaz. Bu nedenle, hidroklorik asit kullanarak pH'ınızı 7,2 seviyesine düşürmeniz gerekir.

Filtrasyonunuzu her zamanki gibi çalışır halde tutun.

Ayrıca havuzunuzu klor ile şok etmeniz gerekecektir.

Doğrudan havuz suyunuza 2 bardak / 400 gram toz klor (stabilize edilmemiş) veya 3 tüp 15L klor ekleyin. (Sıvı klor genellikle% 20 klordan oluşur ve geri kalanı sudur).

Havuzunuz tuzlu su klorlu ise, 3-4 25kg torba tuz ekleyin ve 2-3 gün boyunca klorlayıcıyı% 100'e çevirin. Bu, havuzunuzu sabileze etmek için klor üretimini artırmaya yardımcı olacaktır.

İpucu: Klorörünüz eskisi gibi klor üretmiyor mu? titanyum tuz klor jeneratörü akış hücresini temizleyin bu çözüm olmaz ise Yeni bir Tuz Hücresine ihtiyacınız olabilir.

4. Havuz taban ve duvarlarını fırçalayın.

Havuz suyu şok lamasından sonra havuz taban ve duvarları fırçalanır bu fırçalama işlemi bittikten sonra havuz suyu berraklığını kaybedip bulanık berrak olmayan bir suya dönüşe bilir havuz filtrasyon sistemi 24 çalışmasını önermekteyiz 50 m2 havuz suyuna 1 parlatıcı ilave edilmesi öerilmektedir parlatıcı havuz suyunuda koldial halde bulunan parçaçıkların çaplarını büyüterek filtrede tutunması saglayacaktır su içerisinde katı halde bulunan parçacıklar ise havuz tabanına çökecektir havuz süpürgesi yardımı ile havuz tabanı süpürülmelidir.

Not:Havuz tabanı çok tozlu kirli olduğu durumlarda vakumlu manuel havuz süpürgesi ile havuz temizliği yapıldığı zamanlarda eğer filtrasyon sisteminiz yetersiz ve havuz filtresinde kumunda sorun var ise belirli bir süre sonra havuz besi nuzllarından sigara dumanı gibi bulutlu su havuz sistemine geri dönecektir ve havuz suyu tekrar bulanacaktır böyle bir durum ile karşılaşır iseniz altı yollu vana kolunu filiter konumundan rinse tahliye pozisyonuna getire bilirsiniz bu sistem size vakum süpürgesinin emdiği tozların direk olarak tahliye ile logara atılmasını sağlayacaktır bu sistem ile havuzu süpürmek çok fazla su kaybına sebebiyet verileceği unutulmamalıdır filtrasyon sisteminiz sağlıklı çalışıyor ise tahliye ile havuz süpürme işlemine gerek yoktur.

Havuz suyu bakımında en önemli kriterler sırası ile dezenfektan klor ph degeri bağlı klor stabilazör oranları

Havuz kimyasal kullanım oranları havuz suyu sıcaklığı taze su alım miktarı çevreden gelen koldial parçalıklar havuz kaplama malzemesi filtrasyon sistemin kalitesi vs gibi bir çok degişkene maruz kalmaktadır bunun için haz suyu test kirti ile her gün gerekli olan ölçümler yapılmalı ve eksik olan kimyasallar tamamlanmalıdır

6-) Yosun önleyici kullanımı ?

Yosun önleyici kullanım oranları marka baglı olarak degişim göstermektedir ortalama bir bir oran vermek istersek 50m3 havuz suyuna haftada bir sefer 500 gr yosun önleyici kullanılması önerilmektedir.

Not: Yosun önleyici kullanımı sağlık bakanlıgı onaylı yosun önleyiciler biosit kimyasallardır oluşmuş yosunu direk olarak yosun öldürmeye yeterli değildirler havuz suyunda yardımcı biosit kimyasal olarak kullanılmaktadır

Yöntem # 3: Bir algecit kullanma.

Algleri doğrudan öldüren bazı iyi algler vardır, ancak bunlar hemen hemen Klor ve Asitin yüceltilmiş bir kombinasyonudur. Bu algler, markaya bağlı olarak büyük dozlarda ilave edilebilir ve pahalı olabilir. Belirli bir siyah nokta sorunu için belirli siyah nokta algaecide kullanmadığınız sürece , Hidroklorik Asit dozu ve klorunuzu yukarı atmak da hile yapmalıdır.

Bir önleyici olarak, alglerin yüzme havuzunuzda büyümesini önlemek için her hafta 200ml algecide ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yosun öldürücüler metal bazları içerir ve yüzme havuzunuza çok fazla metal eklemek istemezsiniz, çünkü bu lekelenmeye neden olabilir.

Tüm bu yöntemler işe yarıyor, ancak havuz suyu şoklaması ve ideal ph gerine getirilmesi çok önemlidir etmeye teşvik ediyoruz.

Havuz suyundaki kullanılan ana dezenfektan olan kullanılan klor kullanın.

Havuz suyunuz yeşil olduğunda veya görünür yosun kümeleri içerdiğinde, havuzunuzda yeterli klor yoktur veya berrak yeşil bir bir havuzunuz var ise havuz suyunda ağır metaller bulana bilir.

Büyük miktarda klor içeren havuzun 'şok klor uygulanması' mevcut yosunları öldürmenin ve havuzunuzu sıhhi koşullara geri getirmenin en etkili ve hızlı yoludur.

Bu genellikle havuz taban ve duvarlarında oluşan yosun temizliği 1-3 gün içinde temizlenir, ancak havuz koşulları kötü ise bir hafta sürebilir.

Kaynak: https://www.e-havuzmarket.com/blog/ic...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Gürses

Havuz suyu problemleri ve çözüm yolları yeşil bulanık havuz suyu sorunları.