Görüş Bildir
Haberler
Yönetmelik Değişti: Evcil Hayvanlar Artık Otobüs İçinde Yolcularla Seyahat Edebilecek

etiket Yönetmelik Değişti: Evcil Hayvanlar Artık Otobüs İçinde Yolcularla Seyahat Edebilecek

Şehirler arası otobüslerde daha önce sadece bagaj bölümünde taşınmasına izin verilen evcil hayvanlar artık yolcularla birlikte seyehat edebilecek. Karara varatandaşlardan farklı tepkiler geldi. Değişikliği destekleyenler kadar karşı çıkanlar da var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habere konu olan Ulaştırma Bakanlığı’nın Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bugüne kadar yolcuların seyahat sırasında otobüsün içinde evcil hayvanlarını taşımasına izin verilmiyor, hayvanlar sadece bagaj bölümlerinde taşınıyordu.

Kafeste ve kilitli bulunmak koşuluyla taşınabilecek

Kafeste ve kilitli bulunmak koşuluyla taşınabilecek

Yeni karara göre aşı karnesi bulunan kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar, özel kafeslerde kilitli bulunmak koşuluyla hayvan sahibinin kucağında ya da oturduğu koltuğun önünde taşınabilecek.

Hayvanlar için özel seferler de düzenlenebilecek

Hayvanlar için özel seferler de düzenlenebilecek

Ayrıca otobüs firmaları evcil hayvanların araç içinde taşınabileceği özel seferler de düzenleyebilecek.

Kararda şu ifadelere yer verildi: 

“Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilir. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine iki uyarma verilir.”

Sosyal medyada değişikliği olumlu bulup destekleyenler var 👇

Sosyal medyada değişikliği olumlu bulup destekleyenler var 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynı zamanda karşı çıkanlar da...

Aynı zamanda karşı çıkanlar da...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
284
161
55
25
13
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ebruyılmaz

Otobüs kokacak, yok ses olucak diyenler, öncelikle otobüste insanlarda altına kaçırabiliyor istenmeyen koku veya ses yapabiliyorlar, emin olun hayvan sahibi ... Devamını Gör

yeride bir karar. empati adı altında duyar kasanlar empati iki taraflı olur. kedisi köpeği bagajda gidenler adına da empati yapın. alerji diyenler de konuşm... Devamını Gör

Jey

Hayatta bagaja vermem. O yolu yürüyerek 6 ayda giderim yine çocuğumu oraya sokmam.

Gülhanım Biçici

benim evcil hayvanımdan millete neyse, milletin alerjisinden de bize ne ? bu çocuklar bagajda sersefil hale geliyor ölüyorlar. Bir canın hayatı bu kadar ucuz... Devamını Gör