Görüş Bildir
Haberler
"Yok Ya Kilo Almadım Ödem Var Ödem" Diyenlerin Şişkinliğini İndirecek 14 Tüyo

"Yok Ya Kilo Almadım Ödem Var Ödem" Diyenlerin Şişkinliğini İndirecek 14 Tüyo

Bir çoğumuz fazla tuzlu yedikten sonra ya da regl zamanı öncesi vücudumuzda şişmeler hissederiz. 

Bu aslında vücudun dokularında birikmiş sıvı durumudur. Ödem, vücudunuzun herhangi bir yerinde oluşabilse de, genellikle elleri, ayak bilekleri, bacaklar ve ayakları etkiler. 

Bazen yüksek tansiyon ilaçları, steroid hapları, östrojen ve diyabet ilaçları gibi ilaçların yan etkileri de ödem ile sonuçlanabilir. 

Bazı vakalarda ödem, konjestif kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, siroz, kanser, artrit, tiroid hastalığı veya alerjik reaksiyon gibi ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir.

Ödemin kendisi zararlı değildir, ancak altta yatan bir durumun habercisi olabileceği için doktora gösterilmesi gerekir. Sebebi ne olursa olsun, basit yaşam tarzı değişiklikleri ve takip edilmesi kolay ev tedavisi ile ödem semptomlarını azaltabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elma sirkesi

1. Elma sirkesi

Elma sirkesi, ödem semptomlarını azaltmak için başvurulan önemli bir üründür. İçindeki potasyumun yüksek olması vücuttaki potasyum seviyelerini de yeniler. Ayrıca şişme ve ağrıyı azaltmaya da yardımcı olur.

Bir bardak suya 1 veya 2 çay kaşığı organik elma sirkesi ekleyin. Her gün iki kez için.

Başka bir  yöntem ise, havluyu eşit miktarda ılık su ve elma sirkesi karışımına batırıp etkilenen bölgeye uygulamaktır. Bunu günde birkaç kez yapmanız yardımcı olacaktır.

2. Banyo tuzu

2. Banyo tuzu

Banyo tuzu atılmış bir küvet, ödemden kaynaklanan şişme, iltihaplanma ve ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Vücudunuzdan fazla sıvı ve toksin çıkarır.

2 bardak banyo tuzunu suda karıştırın.

İçinde 10-15 dakika kalın.

Haftada 3 defa tekrarlayın.

3. Yeşil çay

3. Yeşil çay

Yeşil çay ödem söktürücü özellik gösterirken vücut için de yararlıdır. Günde üçten fazla bardak yeşil çay kalp çarpıntısına yol açabilir bu nedenle 1-2 bardaktan fazla tüketilmemesi önerilir.

4. Çay ağacı yağı

4. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı, böcek ısırıkları veya sokmalarından kaynaklanan ödem veya iltihap tedavisinde kullanılabilir. Anti-inflamatuar ve analjezik özellikleri şişme ve ağrı azaltabilir.

Böcek sokması veya ısırması nedeniyle oluşan ödemi tedavi etmek için, pamuk çubuk üzerine birkaç damla çay ağacı yağı koyun ve etkilenen bölgeye uygulayın. Birkaç dakika bekleyin, sonra ılık suyla durulayın.

5. Maydanoz

5. Maydanoz

Maydanoz vücudunuzdaki aşırı sıvıların atılmasına yardım ederek şişme ve ağrıların azalmasında yardımcı olur. 

2 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı maydanoz koyun. 10 dakika kaynatın, sonra süzün. Sabahları kahvaltı etmeden önce günde bir kez için.

Başka bir seçenek, maydanoz yaprakları ezip etkilenen alanlara uygulamaktır. Ödemli bölgeye maydanoz ezmesini sürüp 30 dakika bekletin, sonra ılık suyla durulayın. Günde iki kez tekrarlayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karahindiba Bitkisi

6. Karahindiba Bitkisi

Karahindiba bitkisi doğal idrar söktürücüdür ve vücuttaki sıvının boşaltılmasını teşvik eder. Ayrıca sodyumu dengelemeye yardımcı olan potasyum içerir. Bu da ödemden kaynaklanan şişme ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Bir çay kaşığı taze veya kurutulmuş karahindiba yaprağını bir bardak sıcak suda karıştırın.

Kapağı kapatın, 5 ila 7 dakika demleyin.

Her gün 2-3 bardak karahindiba çayı için.

7. Kişniş tohumu

7. Kişniş tohumu

Kişniş tohumu da ödem tedavisinde yararlıdır. Kişniş tohumlarının anti-inflamatuar özelliği şişme ve ağrıları azaltabilir. Artı olarak, bu tohumlar kan dolaşımını teşvik eder.

3 yemek kaşığı kişniş tohumunu 1 su bardağı suda karıştırın.

Kaynayana kadar ısıtın, sonra su yarıya inene kadar çektirin.

Altını kapayın ve soğumasını bekleyin.

Belirtiler kaybolana kadar günde iki defa için.

8. Keten Tohumu

8. Keten Tohumu

Keten tohumları ödem için en etkili ürünlerden biridir. Keten tohumlarının anti-inflamatuar özelliği, şişkinliği azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, keten tohumu, zararlı toksinlerden kurtulmanıza da yardımcı olur.

Bir fincan ılık suya ½ çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu ekleyin. Günde iki kez için.

Başka bir seçenek, günde birkaç kez keten tohumu yağı ile etkilenen bölgeye masaj yapmaktır.

9. Kivi

9. Kivi

Vitamin açısından zengini kivi de iyi bir ödem söktürücüdür. Kivinin yapısında bulunan pektin maddesi toksinleri temizlerken ödem miktarını da azaltır. 

Haftada 3-4 adet kivi tüketmeye özen gösterin.

10. Ananas

10. Ananas

Ananas bol lifli tropikal bir meyve olmasından dolayı ödem atmak için ideal bir meyvedir. 

Artık her mevsim bulabileceğiniz ananası meyve olarak tüketebilir, salatalarınıza ekleyebilir ya da suyunu içebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nar

11. Nar

Nar hemen hemen her derde deva olan en sağlıklı meyvelerden biridir! Hastalıkların arttığı kış aylarında bağışıklığı güçlendiren nar, antioksidan bakımından zengin ve içinde bulunan enzimlerden dolayı da vücutta ödem oluşumunu engeller.

12. Tuzu azaltın

12. Tuzu azaltın

Fazla tuz alımı, ödem için daha yüksek bir risk oluşturmaktadır. Yüksek miktarda sodyum, dokularda su tutulmasına katkıda bulunur.

Sağlık uzmanları günlük 2.300 mg'dan az sodyum (yaklaşık 1 tatlı kaşığı tuz) yemenizi önerir. 

Bununla birlikte, her gün almanız gereken belirli sodyum miktarı hakkında doktorunuzla konuşun.

13. Egzersiz ve fiziksel aktiviteler

13. Egzersiz ve fiziksel aktiviteler

Hareketsiz kalan insanlar ödem tutmaya daha yatkındır. Egzersiz ve diğer fiziksel aktiviteler, ödem oluştuğunda bunu hızlıca engelleyebilir.

Bunun içim ödemden etkilenen kasları olabildiğince hareket ettirin. Bu, sıvıların dokulardan ayrılmasına yardımcı olacaktır.

Yürüyüşün keyfini çıkarın ve günde 30 dakika yürüyün.

Dolaşımı iyileştirmek ve ödemi önlemek için günlük bazlı egzersizler yapın.

Şişirmeyi azaltacak egzersizlerle ilgili olarak doktorunuza danışabilirsiniz.

14. Masaj

14. Masaj

Düzenli masaj, ödemden kaynaklanan şişme ve ağrıların azaltılmasında etkili bir diğer yoldur. Hafif vuruşlarla masaj, etkilenen deri ve kas bölgelerine baskı oluşturur. Bu, lenfatik sistemi aktive eder ve sıvı doğal olarak dışarı akar.

Bir miktar hardal, zeytin veya hindistan cevizi yağını ısıtın.

Etkilenen bölgeye hafifçe ılık yağ ile masaj yapın.

Bunu günde birkaç kez tekrarlayın.

Not: Ödeminiz gebelikten kaynaklanıyorsa, masajınızı doğum öncesi masaj konusunda uzmanlaşmış bir terapisyen tarafından yaptırın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
11
4
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın