Görüş Bildir
Haberler
Yıllar Geçse de Üstünden Bu Kalp Sizi Unutur Mu?: İşte 13 İkonik Oyun Karakteri!

Yıllar Geçse de Üstünden Bu Kalp Sizi Unutur Mu?: İşte 13 İkonik Oyun Karakteri!

Tugberk EVRAN
16.11.2021 - 19:22

Oynarken karakterin yerine kendimizi koyduğumuz, kah birlikte sevindiğimiz kah birlikte üzüldüğümüz, etkileyici ve ikonik 13 oyun karakterine gelin birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mario

1. Mario

Oyun tarihinin belki de tartışmasız en ikonik karakteri olan Mario, günümüzde hala daha büyük bir hayran kitlesi olması sayesinde hafızalardan silinmeyecek bir yere sahip.

2. Pac-Man

2. Pac-Man

Pac-Man'i en son ne zaman oynadığınızı hatırlayıp hatırlamamanızdan bağımsız olarak, bir dilim alınmış pizzaya benzeyen Pac-Man belki de arcade döneminin en meşhur karakterlerinden. Hala da bundan bir şey kaybetmiş değil!

3. Link

3. Link

1986'dan günümüze kadar uzanan The Legend Of Zelda'nın ana karakteri Link ise yıllar içerisinde çok fazla değişim geçirse dahi oyun tarihinin en ikonik karakterlerinden birisi.

4. Lara Croft

4. Lara Croft

Tomb Rider denilince akla doğrudan Lara Croft geliyor, oyunun ve karakterin ünü o kadar yayıldı ki 2001, 2003'te Tomb Rider sinemaya uyarlandı. Bu filmlerde onu Oscar ödüllü oyuncular Angelina Jolie ve Alicia Vikander canlandırdı.

5. Gordon Freeman

5. Gordon Freeman

Oyunu çıkış yaptığı dönemde oynayan jenerasyonların o dönemin limitli oyun dünyasına yaptığı büyük katkılar sayesinde Gordon Freeman'ı unutması ne kadar mümkün olabilir ki?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Master Chief

6. Master Chief

Halo belki de askeri bilim kurgu alanında yapılmış en özel işlerden birisi, Master Chief ise bu serinin en değerli karakterlerinden. 2001'de karşımıza ilk defa çıkan Master Chief ve serinin harika işlemesi ortaya ikonik bir karakter çıkartıyor.

7. Solid Snake

7. Solid Snake

Kojima'nın eseri Metal Gear Solid'in gediklisi Solid Snake, seri boyunca hakkında yeni şeyler öğrenip iyice bağlandığımız ikonik bir karakter.

8. Geralt of Rivia

8. Geralt of Rivia

The Witcher serisinin unutulmaz karakteri Rivialı Geralt belki de oyun tarihinde en güvenilir karakterlerden birisi olarak şimdiden ikonikleşmiş durumda. Bu yalnızca karakterin varlığıyla ilgili değil, hikayenin bütün olarak harika işlemesinden kaynaklanıyor.

9. Max Payne

9. Max Payne

Ağır çekim dalışları ve deri bir trençkot içerisinde yalnızca öfke, kayıp ve nefretin olduğu Max Payne, hem yaşadıkları hem de oyunun bir şekilde bizi hikayenin içine alışıyla seri boyunca karakterin acılarına ortak olmamıza neden oldu. İşte bu yüzden yılların eskitemediği karakter ikonikleşti.

10. Kratos

10. Kratos

Harikulade bir karakter işlemesi olan God Of War serisinde yönettiğimiz Kratos'un hikayesi oldukça ilgi çekici. Oradan oraya koşup önümüze gelen neredeyse her şeyi öldürdüğümüz seri 2018 yılında başkalaşım geçirdi ve Kratos'a bir oğul verdi. Kratos zaten eski serilerde çoktan ikonikleşmişti ancak 2018'de gelen bu yenilikle birlikte, oyun tarihinde unutulmaz bir noktaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ezio Auditore da Firenze

11. Ezio Auditore da Firenze

Assassin's Creed serisinin belki de en iyi oyunları olarak anılan Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Brotherhood ve Assassin's Creed: Revelations yapımlarının ana karakteridir. Bu bir tesadüf değil çünkü Ezio harikulade bir biçimde yazılmış, olduğu oyunu güzelleştirecek bir detaydır.

12. Nathan Drake

12. Nathan Drake

Oradan oraya zıplayıp, ateş saçarak bize inanılmaz keyif veren ve tüm kaosa rağmen mizahi yönüyle bunu birleştiren Drake oyun tarihinde ikonik bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

13. Agent 47

13. Agent 47

Siyah takım elbiseli kel bir adamın kafasının arkasında barkod var. Bunu unutmak ne kadar kolay? 2000 yılında hayatımıza giren ve günümüze kadar devam eden, hatta sinemaya da adım atan bu karakter oyun tarihinin en ikonik karakterlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın