Görüş Bildir
Haberler
Büyük Yapımların Aksine Yenilik Denemekten Korkmayan Birbirinden Eğlenceli 13 Bağımsız Oyun!

Büyük Yapımların Aksine Yenilik Denemekten Korkmayan Birbirinden Eğlenceli 13 Bağımsız Oyun!

Tugberk EVRAN
14.11.2021 - 20:10

Büyük şirketlerin son dönemlerdeki remastered yada remake'e yönelik ilgisi maalesef kaliteli ve ilginç yapımların çıkmasına engel olmaya başladı. Fakat bağımsız oyun şirketleri deneysel işlerle bu eksikliği biraz da olsa giderebiliyor. İşte denemeniz gereken 13 bağımsız oyun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kerbal Space Program

1. Kerbal Space Program

Son derece eğlenceli, başında saatler geçireceğiniz ve gezegenleri keşfedebileceğiniz bu oyunu kesinlikle denemelisiniz. Elon Musk dahi serinin ikinci oyununu heyecanla beklediğini dile getirmişti.

2. Beholder

2. Beholder

George Orwell'in 1984 isimli kitabından göndermelere sahip olan oyunumuzda totaliter bir rejimde bize verilen görevleri yerine getiriyoruz, insanların kişisel verilerini topluyor ve bunları devlete iletiliyoruz. Ancak bunu yapıp yapmamak bizim elimizde. Serinin ikinci oyunu Beholder 2 ise bu hikayeye atıflarda da bulunuyor, oynanabilecek güzel bir seri.

3. Totally Accurate Battle Simulator

3. Totally Accurate Battle Simulator

Farklı bir savaş simülatörü olarak karşımıza çıkan oyunda yaratıcılığınızı konuşturup ordunuzu yönetebilirsiniz.

4. Superhot

4. Superhot

Oldukça özgün olan Superhot uzun olmayan oynanış saatine rağmen tatmin edici bir yapım. Zaman yalnızca hareket ettiğimizde bizimle birlikte akıyor, düşmanlarımıza karşı iyi stratejiler izleyip ilerlediğimiz oyunu özellikle FPS oyunları sevenler deneyimlemeli.

5. Northgard

5. Northgard

Strateji oyunları alanında her ne kadar belli oyunların hükmü sürse de bazı yapımlar gerçekten bu türe derinlik katıyor. Northgard ise nordik kültürünü sevenler için biçilmiş kaftan. Takip edilmesi gereken kaynaklar, klanların kendine has özellikleri ve mevsim süreci oyunu oldukça zor ve eğlenceli hale getiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Papers, Please

6. Papers, Please

Belki de bağımsız yapımların eskimeyecek oyunlarından olan Papers, Please oyuncular tarafından o kadar sevilmişti ki bu ünü kısa filminin dahi çekilmesine neden oldu. Artzoska'da sınır memuruyuz ve seçimlerimiz oyunun sonunu etkiliyor, dikkatli kararlar vermeliyiz zira oyun çoğunlukla bizim için iyi bitmeyebilir.

7. Hellish Quart

7. Hellish Quart

Erken erişimde olan ve hala daha geliştirilmeye devam edilen oyunda gerçekçi dövüş mekanikleri oldukça başarılı bir şekilde sunuluyor. Dövüş oyunları arayışı içerisindeyseniz bu gerçekçi mekaniklerle oldukça eğlenebilirsiniz.

8. Stardew Valley

8. Stardew Valley

Bağımsız oyunların vazgeçilmezi olan ve son derece rahatlatıcı bir oynanış sunan Stardew Valley'de büyükbabadan miras kalan çiftlikte tarım yaparak hayatımızı idame ettirmeye çalışıyor ve oyun evrenindeki derinliğe sahip onlarca karakterle etkileşime giriyoruz. Hem tek başımıza hem de arkadaşlarımızla oynayabildiğimiz oyun bizlere uzun ve sıkıcı olmayan bir oynanış sunuyor.

9. Cuphead

9. Cuphead

Neredeyse bir çizgi filmi oynuyoruz gibi bir durum sunan Cuphead son derece eğlenceli olmasının yanı sıra oldukça zor bölümlerle karşımıza çıkıyor. Arkadaşımızla birlikte de oynayabildiğimiz yapımda bizi zor olmasına karşın eğlenceli anlar bekliyor.

10. The Artful Escape

10. The Artful Escape

Bazı yapımlar kurduğu evreni sayesinde bizi günün yoğunluğundan, stresinden alıp götürebilir, The Artful Escape tam olarak böyle bir oyun. Saykodelik evreni, müzikal sunumu ve tatlı hikayesiyle eğlenceli bir oynanuş sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Undertale

11. Undertale

Harikulade ve üst teknolojiyle yapılan grafiklere sahip oyunların olduğu bir dönemde esas olanın grafik olmadığını gösteren şairene bir oyun olan Undertale 2D 8-bit olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça derinliğe sahip olan oyunu kimseyle savaşmadan bitirebiliyoruz ve çeşitliliğin bol olması sayesinde uzun süre oynama imkanı veriyor.

12. This War Of Mine

12. This War Of Mine

Hayatta kalma dinamiklerini çok iyi beceren 11 Bit Studios'un 2014 yapımı This War Of Mine oyunu Saraybosna Kuşatması'ndan esinlenmiş ve oldukça vurucu sahnelere sahip. Uzun süreler oynayabileceğiniz ve neredeyse hayat dersleri veren bu yapım, bağımsız oyun deyince akla gelen önemli yapımlardan.

13. 12 Minutes

13. 12 Minutes

12 Minutes farklı şeyler deneyen, beyin yakan ve dikkat isteyen sürükleyici bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. 12 dakikalık bir döngüde sıkışıp kaldığımız karakterimizle olayları çözmeye çalışıyoruz, lakin bu 12 dakika bizim için saatlere tekabül ediyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın