Yetişkin Bir Bireyin Hayatını Devam Ettirebilmesi İçin Her Ay Sabit Masrafının Ne Kadar Olduğunu Hesapladık!
Yetişkin Bir Bireyin Hayatını Devam Ettirebilmesi İçin Her Ay Sabit Masrafının Ne Kadar Olduğunu Hesapladık!
Kadınların masrafı niye fazla oldu ya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Günümüz ekonomik koşullarında yaşamımızı bir şekilde idame ettirmeye gayret ediyoruz. Kimimiz zorlanıyor, kimimiz bir düşüp bir kalkıyor kimimiz de "buna da şükür" deyip yoluna devam ediyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
E durum böyle olunca biz de bu koşullarda bir bireyin nefes alması için aylık olarak ne kadar gideri olduğunu minimumdan hesaplayalım istedik.
1. Öncelikle dört duvara ihtiyacımız var. Son zamanlarda kira fiyatları bulutların üstünde seyrediyor. Büyük şehir, küçük şehir fark etmeden uçurdukça uçurmuşlar fiyatları. Başınızı sokacağınız bir evin kirası bugün en düşük 1000 TL.
2. Evimiz köşede duruversin bir de ısınmaya, suya ve elektriğe ihtiyacımız var. Toplam doğalgaz, su ve elektrik için özellikle İstanbul'u baz alarak söylersek 600 TL'yi gözden çıkaralım.
3. Her evde sabit internetin olduğunu ve buna ek olarak telefon faturasını da katarsak ortalama ikisi 150 TL diyebiliriz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
4. Bugün en ucuz markete de gitseniz mutfağınızı baştan aşağıya doldurmak en az 400 ile 500 TL. Bu parayla marketten çıkana bi helal olsun deriz.
5. Bi banyoyu da ziyaret edelim. Duş jeli, kremi, şampuanı, diş macunu derken burası da etti mi sana en az 100 TL.
100 TL'den daha fazla da olabilir çünkü diş macunu ve şampuanlar epey pahalı.
6. Bakımdan devam edelim o halde. Her ay erkekler berberin kapısını çalar. 30 TL'nin de altında çıkmazlar o kapıdan. Yine erkekler bu konuda kadınlara göre şanslı.
7. Kadınlar epeyi bi' para bırakıyorlar çünkü. Her ay net ağdası, kaş bıyık kırpılması derken bi 100 TL de buraya ödüyoruz.
Her ay saç boyatan bir kadın 200 TL de koysun üstüne...
8. Her ay kesinlikle bir kere de olsa kozmetik ürünleri satan mağazalara uğruyoruz. Deodorant, makyaj malzemesi derken en az 100 TL de burada salıveriyoruz.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
9. E azıcık da sosyalleşelim. Arkadaşlarımızla dışarı çıkalım, eğlenelim, sinemaya gidelim dersek de 1 ya da 2 kere yaptığımızda en az 150-200 TL'ye bay bay diyebiliriz.
10. Beni en çok yaralayan da kıyafet alışverişi. Kaç mağazadan ellerim bomboş döndüm bir bilseniz... Bir bez parçası 100 TL olur mu? Oluyor vallahi... Neyse, üstüme başıma bir iki parça bir şey alayım derseniz 200 TL'yi gözden çıkarın derim.
11. Toplu taşımayla işe giden bir bireyin cebinden de ortalama 200 TL çıkar. Evlat acısı gibi bir şey bu...
Bu hesaplamayı şöyleee bi yuvarlarsak; aylık sabit gider 2500 TL civarında oluyor. Asgari ücret 2 bin 324 lira olduğundan dolayı da konserdir, tatildir, diğer aktivilerdir katmıyoruz hesaplamaya...
Çocuklu aileleri ya da 2. bir kişiye bakmak zorunda olan bireyleri hesaplamaya katmadık tabii. 1 kişinin aylık sabit giderini ele aldık.
Sizin tek başınıza aylık gideriniz ne kadar? Yorumlarda konuşalım!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
duble yolları götünüze sokun. akpil derdine düşmüş adamın yolla işi yok. mutfak masrafını düşünen adamın kanal istanbulla işi yok. İliğimizi siktiniz yeter daaa
Ya bırak yolu da beceremiyorlar. Orta sonda metro yapımı başladı ne güzel lisede uzak yere dershaneye kursa rahat rahat giderim dedim. Şu an üniye gidiyorum ... Devamını Gör
Bu hesap baya baya bir insaflı, bir iki madde de eksik en az 3500 lira diyebiliriz. Üzülerek söylüyorum ülkemiz ekonomik anlamda yaşaması en zor ülkeler klas... Devamını Gör
sadece evde oturmak çalışmaktan daha masrafsız
O Bile degil. ısınmak zorundasın, yemek yemek zorundasın. falan filan