Görüş Bildir
Haberler
Yayladağı'na Üç Top Mermisi Düştü

Yayladağı'na Üç Top Mermisi Düştü

Batuhan
28.03.2014 - 12:57 Son Güncelleme: 28.03.2014 - 17:10

Yayladağı'na 3 Top Mermisi Daha İsabet Etti

Hatay'ın Yayladağı İlçesi’ne 3 top mermisi düştü. Suriye tarafından geldiği öne sürülen mermilerin 2’si ilçe merkezine, 1’i ormanlık alana düştü. Olayla ilgili açıklama yapan Hatay Valiliği, angajman kuralları çerçevesinde topçu birliklerin top atışı ile Suriye’ye karşılık verdiğini belirtti.

Saat 10.50 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen top mermilerinden biri Çamaltı Mahallesi’nde Beşir Kalkan’ın evinin yanındaki buğday tarlasına, diğeri ise aynı mahallede bulunan Suriyelilerin kaldığı çadır kentin 50 metre yakınındaki boş araziye düştü. Üçüncü top mermisi de Çedenelik Mevkii’ndeki ormanlık alana isabet etti. Çadır kentin yanındaki alana düşen top mermisi elektrik ve telefon hatlarını kopardı. Olayın ardından top mermilerin düştüğü yerlere çok sayıda polis ve jandarma sevk edilirken, Kaymakam Turan Yılmaz da incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

Olayla ilgili Hatay Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada angajman kurallarının uygulandığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

'Saat 10.50 sıralarında Yayladağı İlçe merkezi Çamaltı Mahallesi civarında bulunan boş araziye Suriye tarafından geldiği değerlendirilen iki adet ve Çedenelik Mevki’inde bulunan ormanlık alana bir adet olmak üzere toplam üç adet top mermisi düşmüştür. Top mermilerinin düştüğü bölge sınıra kuş uçuşu 3 kilometre mesafede olup, herhangi bir can ve mal kaybına neden olmamıştır. Olayla ilgili olarak, değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir.'

Emek ÇAKILI/YAYLADAĞI (Hatay), (DHA)

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/turk-to...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayladağı'na Üç Top Mermisi Düştü

Top mermilerinden biri Suriyelilerin kaldığı çadır kentin güvenlik noktası ile bir evin yakınına düştü, evin camları kırıldı. İki mermi ise boş alana isabet etti.

Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Keseb kasabası ve çevresinde muhalifler ile rejim birlikleri arasında çatışmalar devam ederken Hatay'ın Yayladağı ilçesine üç top mermisi düştü. Top mermilerinden biri polis güvenlik noktası ile bir evin yaklaşık 10 metre yakınına düştü. Top mermisinin isabet ettiği nokta Suriyelilerin kaldığı TEKEL çadır kentine de 20 metre mesafede.

Düştüğü yerde yaklaşık bir metrelik çukur oluşturan top mermisinin etkisiyle bir ev ile Kur'an kursu binasının camları kırıldı.

İki top mermisi ise Çedenelik mevkiindeki ormanlık alana düştü.

Herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığını bildiren Hatay Valiliği, 'Olayla ilgili olarak değişen angajman kuralları çerçevesinde sınırda bulunan topçu birliklerimiz tarafından, atışın yapıldığı bölgeye misliyle karşılık verilmiştir' açıklaması yaptı.

Kaynak: Al Jazeera, Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yay...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0