Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Ah Gençlik! Yaşınız İlerledikçe Muhtemelen Sizin de Farkına Varacağınız 13 Hayat Gerçeği
Geçip giden zaman izlerini sadece tenimizde değil, ruhumuzda da bırakıyor. Karakterimize, verdiği tecrübelerle kattığı özellikler ise bazen kötü; çoğu zaman ise iyi!
Bizleri tam donanımlı ve tecrübeli insanlara çeviren yılların karakterlerimize eklediği özellikleri sizler için derledik.
1. Yaşlandıkça ailene daha çok bağlanırsın.
2. Arkadaş edinmek zorlaşır.
Artık okul gibi bir sosyalleşme kaynağı hayatında yoktur. Konser, parti gibi etkinliklere katılmaya da ne enerjin yeter, ne de zamanın.
Zaten yıllar içinde edindiğin tecrübeler de, gençliğindeki gibi herkesle arkadaş olma arzusu bırakmaz insanda. Eskisi kadar sıcakkanlı ve arkadaş canlısı değilsindir. Bunu dert dahi etmezsin.
3. Yaşlandıkça, insanlara daha fazla uyuz olmaya başladığını fark edersin.
İnsanların yıllar geçmesine rağmen değişmeyen saçmalıkları ve inatla devam ettirdikleri kötü davranışlar iyice gözüne batmaya başlar. Eskisi gibi bunları fark etmemen mümkün değildir.
4. Yaşlandıkça, insanların saçmalıklarıyla uğraşmaktan vazgeçersin.
İnsanlara yardımcı olman ve tavsiye vermen durumunda bile, verdiğin tavsiyelerin her zaman bir kulaktan girip diğerinden çıkacağını ve sonuçta canlarının istediklerini yapacaklarını artık adın gibi biliyorsundur.
Yaşlandıkça insanların dertlerini dinlersin; fakat onlara yardım etmek ve tavsiye vermek için eskisi gibi çabalamazsın.
5. Yaşlandıkça, insanların senin hakkında ne düşündüklerini daha az önemsersin.
Zaman sana herkesin, en bayıldığın ve hayran olduğun insanların bile kötü ve tutarsız taraflarını göstermiştir. Bu yüzden artık kimseden eleştiri kabul etmemeye başlarsın, seni yargılamaya çalışanlara kulak asmazsın.
Zira herkes önce dönüp kendisine bakmalıdır; artık bunu biliyorsundur!
6. Yaşlandıkça insanlara daha az güvenirsin.
Tecrübelerin sayesinde güven duygun zarar görmüştür; fakat artık kimseye güvenme ihtiyacın da yoktur zaten! Hayat seni pişirmiş ve kimseye sırtını yaslamadan ayakta kalabilecek karaktere ulaştırmıştır.
7. Yaşlandıkça, çekingenlik duygun yok olmaya başlar.
İnsanlarla konuşmaya çekindiğin, kalabalık ortamlarda utandığın, kalabalık içinde yere düştüğün için yerin dibine girmek istediğin günler artık geride kalmıştır! Zaman geçtikçe, herkesin ne kadar unutkan olduğunu; değil ufak sakarlıkların, büyük fedakarlıkların ve başarıların bile hatırlanmadığını çok iyi bilirsin.
Bu yüzden yaşlandıkça, kimin ne diyeceğine bakmadan, canın ne isterse onu yapmaya başlarsın! Bol bol da 'keşke gençken de böyle düşünseydim' dersin.
8. Yaşlandıkça, ufak şeyleri dert etmeyi bırakırsın.
Biri arkandan mı konuşmuş, sabah evden çıkarken kravatına reçel mi damlamış, gittiğin yerde kıyafetin başkasıyla pişti mi olmuş... Bu tarz dertlerin senin lügatındaki karşılığı, 'Allah başka dert vermesin'dir artık.
Sülalesi rahat bir insana dönüşmeye başlarsın.
9. Fakat ufak şeylerden tat almaya da başlarsın!
Hayallerinde yarattığın imkansıza yakın büyük mutlulukları beklemenin zaman kaybı olduğundan artık eminsindir. Küçük mutlulukları gözden kaçırmamaya bakarsın. Pazarda alışveriş yaparken mis gibi kokulu köy domatesi bulmak, mutlu olmak için yeterli bir sebeptir!
10. Yaşlandıkça, doğayı daha çok sevmeye başlarsın.
Daha önce gözüne bile çarpmayan çiçeklerin, ağaçların türlerini, isimlerini öğrenmek istersin. Sabahları ekmek kırıntılarını yemek için pencerene gelen kuşların hareketlerinde, gençken hiç fark etmediğin zarafeti ve bunun sana verdiği mutluluğu keşfedersin.
Zaman geçtikçe, bu gezegene kanın daha çok ısınmaya başlar.
11. Yaşlandıkça, hayvanlara karşı daha şefkatli olmaya başlarsın.
En hayvan sevmeyen/beslemeyen biri olsan bile; zaman geçtikçe bu dünyalı yaratıkların pek çok insandan daha samimi olduklarını fark edersin. Onları beslemek, karınlarını doyuruşlarını izlemek sana mutluluk verir. Bazı şapşal hallerinde, hayvani dürtülerinde ise gençliğinde kendi yaptığın hareketlerden izler görürsün. Hayvanları anladıkça, insan olmanın özünü de anlamaya başlarsın. Hayvanları daha da çok seversin.
12. Yaşlandıkça, gereksiz risklerden kaçınmayı öğrenirsin; kendini ön plana koyma vakti gelmiştir.
Kimseye kendini kanıtlama ihtiyacı duymayan bir bireysindir artık; zira kimseyi seni sorgulayabilecek ya da yargılayabilecek seviyede görmüyorsundur.
Onay ve övgü almak için ya da ufak kahramanlıklar için riskler alma; kendini feda etme dönemi bitmiştir. Kendine değer vermeye ve ilk sıraya koymaya başlarsın.
13. Yaşlı olman pamuk gibi olduğun anlamına gelmez; canını sıkanları mahvedebilecek tecrübeye ve bilgeliğe sahipsindir!
Zaman sana olumsuz durumlardan ve kişilerden uzak durmayı öğretmiş olsa da; yapacak başka bir şey kalmadığı zaman, gücünü kullanmaktan ve açık sözlülükle kendini savunmaktan vazgeçmezsin! Üzerinde yıllardır yaşadığın bu gezegene bir ağaç misali kök saldıkça; daha da güçlenirsin ve kendi öz varlığına gereken değeri verirsin.
Hayatın; senin uzun süredir uğraştığın, emek verdiğin ve savaştığın vatanın gibidir. Kimsenin huzurunu bozmasına göz yummazsın.
Eğer tüm bunları yapmayı daha erken yaşlarda öğrendiysen, çok daha şanslısın demektir! Hayatın asıl eğlenceli kısmı, bu noktadan sonra başlar!
Yorum Yazın
toplu taşımada boş yer beklentin artar
Yaşlandıkça insanların pek azı bilgeleşir,pek çoğu çocuklaşır.
Günün birinde son yemeğini yiyip, son çiçeğini koklayıp, bir arkadaşına son kez sarılacaksın. Son kez olduğundan haberin olmayacak. O yüzden, sevdiğin her şe... Devamını Gör