Görüş Bildir
Haberler
Yaşam Boyu Başarı Ödülü Efsane Şef Zubin Mehta’ya

Yaşam Boyu Başarı Ödülü Efsane Şef Zubin Mehta’ya

Ulaş
21.06.2014 - 12:32

42. İstanbul Müzik Festivali ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, ünlü orkestra şefi Zubin Mehta'ya verilecek. Ödül töreni 21 Haziran'da yapılacak.

42. İstanbul Müzik Festivali’nin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olarak kabul edilen Zubin Mehta’ya verilecek. Zubin Mehta’ya ödülü, 21 Haziran Cumartesi akşamı 20.30’da Aya İrini Müzesi’ndeki, arp sanatçısı Xavier de Maistre ile L’Arte del Mondo konseri öncesinde, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak tarafından sunulacak.

Zubin Mehta, henüz 25 yaşındayken Viyana, Berlin ve İsrail Filarmoni Orkestraları’nı yöneterek başladığı kariyeri boyunca, aralarında Los Angeles Filarmoni, New York Filarmoni, Bavyera Devlet Operası, Maggio Musicale Fiorentino gibi orkestraların Müzik Direktörlüğünü üstlendi. 1981 yılında İsrail Filarmoni Orkestrası’nın “Yaşam Boyu Müzik Direktörü” seçilen sanatçı pek çok nişan ve ödülün sahibi.

Festivalde bugün ise “Yıldızlarla Oda Müziği”nin ikinci buluşmasında “Papavrami, Phillips ve Guy”, Beethoven ve Brahms’ın gençlik dönemi yapıtlarından oluşan programla dinleyicisiyle buluşacaklar

  • Cumhuriyet
Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ku...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0