Yalnızlığın Sigara İçmekle Aynı Şey Olduğunu Söyleyen Dünya Sağlık Örgütü Goygoy Malzemesi Oldu
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre insanlar günden güne yalnızlaşıyor. Bu durumun en öne çıkan nedenleri arasında koronavirüs, uzun süren karantinalar, hızla gelişen teknoloji ve onun getirdiği sosyal medya kullanımı olarak görülüyor. Ancak en dikkat çeken tespit ise yalnızlığın tehlikesinin sigarayla aynı şey olduğu... Peki bizim halkımız DSÖ'nün bu tespiti hakkında neler düşünüyor?
Bilim insanlarına göre her geçen yıl insanların yalnızlık seviyeleri artıyor. Özellikle 2020 yılında patlak veren koronavirüs pandemisi yüzünden insanların uzun süren karantinada kalması bunun en büyük nedeni. Bir diğer neden ise teknolojinin gelişmesi olarak gösteriliyor.
ABD'de yapılan araştırmalara göre dünya genelinde her 4 yaşlıdan 1'i ve gençlerin % 15'i sosyal açıdan izole durumda hayatını sürdürüyor. Üstelik insanların içine çekildiği bu yalnızlık günümüzde yüksek oranlarda felç, depresyon, anksiyete ve demansa neden oluyor.
Araştırmayı yürüten Dr. Murthy'nin yalnızlık üzerine yaptığı tespitler ise bir hayli ilginç:
Dr. Murthy, sosyal izolasyonun kalp hastalığına yakalanma riskini yüzde 30 artırdığını ve toplum açısından olumsuz sonuçları olduğunu söylüyor.
Peki doktorun bu konuda tavsiyesi ne?
Dr. Murthy, 'Obezite, tütün bağımlılığı gibi sağlık sorunlarına nasıl çare arıyorsak toplumun sosyal yapısını korumak için yalnızlık sorununa da çare aramalıyız' diyor. Doktor ayrıca insanları akrabaları ve iş arkadaşlarıyla daha fazla etkileşime geçmeye ve sosyal medyada daha az vakit geçirmeye çağırıyor.
Yorum Yazın
Toksik bir ilişki ve çevre içinde olmaktansa huzurlu bir yalnızlık ömrü uzatır.
Yalnızlığım yalnızlığım kalp yarası yalnızlığım taşı bile yosun sarar seni kimle paylaşırım🚬😋
Şu sıra çok saçma sapan tespitler yapıyorlar, daha dün kışın yalnız kalanlar dediydiler 😅 kalabalık ama yalnızim ben sigarayı bırakmama gerek yok madem 😁