Görüş Bildir
Haberler
WWE'de Ana Kemeri Kazanan Son 5 Şampiyon! (Değerlendirme)

WWE'de Ana Kemeri Kazanan Son 5 Şampiyon! (Değerlendirme)

Başlıyoruz!

Arkadaşlar yazıma hoşgeldiniz! Bu sefer son 5 WWE şampiyonunu değerlendiriyorum. Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Seth Rollins

1. Seth Rollins

İlklerin adamı Seth Rollins ile başlıyoruz. İlk NXT Şampiyonu, The Shield üyeleri arasından ana kemeri ilk kazanan, WWE ve US kemerini aynı anda elinde ilk tutan ve şirket tarihinde WrestleMania'da cash-in yapan ilk isim.

1. Reign: Rollins'in ana kemer macerası WM 31 main eventinde yaptığı cash-in ile başladı. Kemeri 220 gün elinde tutan Seth, modern zamanın en uzun 2. reignine sahip. Rollins ''korkak şampiyon'' rolüne bürünmüştü fakat kemerin onda olmasından rahatsızlık duyduğumu söyleyemem çünkü yeteneğinin karşılığı olan hak ettiği pushu aldığını düşünüyorum. Bu arada US kemerini de alan Seth'in şampiyonluk serüveni iyi geçti diyebilirim. Sakatlanmasıyla birlikte kemeri mecburi olarak boşa çıkmıştı.

2. Reign: Bu sefer hikaye Extreme Rules 2016'da başladı main eventte Roman mutanlığını konuşturarak peşpeşe yediği iki tane Styles Clash'ten kickout atmış ve peşine vurduğu Spear ile AJ Styles'ı mağlup edip kemerini korumuştu. Maç bittikten yaklaşık 2 dakika sonra gördüğümüz Rollins returnu hepimizi fazlasıyla rahatlatmıştı ve ertesi RAW'da MITB şovuna Reigns vs. Rollins kemer maçı duyuruldu. MITB şovuna kadar TV şovlarında hiç maça çıkmayan Seth MITB'de Roman'ı mağlup etti ve kemerin sahibi oldu. Rollins kemeri elinde tam 2 dakika tuttuktan sonra Ambrose'dan cash-in yemiş ve kemeri kaybetmişti. Rollins return yaptıktan sonra Roman'a ve Dean'e sürekli ''O kemer benim, benden onu çaldınız.'' gibi cümleler sarf etmişti sürekli. İlklerin adamı ''The Man'' Seth Rollins Summerslam'de Finn Balor'u mağlup edip ''First WWE Universal Champion'' olabilecek mi göreceğiz.

2. Roman Reigns

2. Roman Reigns

1. Reign: Seth Rollins'in sakatlanmasıyla boşa çıkan kemer için turnuva düzenlendi. Turnuva Survivor Series 2015'de Roman Reigns vs. Dean Ambrose final maçıyla sona erdi. Maçtan galip ayrılan Reigns kemerin yeni sahibi olmuştu. Tam konfetiler atılmış ve kutlama yapılırken Mr. Money in the Bank Sheamus gelerek cash-in yaptı ve kemerin sahibi oldu.

2. Reign: TLC'de Sheamus'a karşı kemer maçında galip gelemeyen Reigns TLC'den hemen sonraki RAW şovunda Sheamus'a karşı ''Title vs. career'' maçına çıktı ve galip ayrıldı. 2. kemer koruma macerası başlayan Roman içn önünde zorlu bir engel vardı çünkü Royal Rumble 2016'da ''One vs. All'' konseptinde kemerini Royal Rumble maçta koruyacaktı. Maçın biraz başlarında League of Nations'ın saldırısına uğrayan Reigns arka alana gitmiş ve maçın sonlarına doğru geri dönmüştü. Artık 29 kişinin girişi tamamlanmış ve son isim bekleniyordu. Maça son gelen isim ''The Game'' Triple H oldu ve maçı kazanarak kemerin sahibi oldu. Roman'ın 2. reign mücadelesi kısa olurken hemen geçmişti.

3. Reign: Fastlane 2016'da WWE World Heavyweight kemerinin #1 Contender'ı olmak için olmak için Dean Ambrose vs. Roman Reigns vs. Brock Lesnar maçı düzenlendi. Maç vasattı ve Roman galip ayrıldı ve böylece 2 sene üst üste WrestleMania main eventinde olma hakkını kazandı. WrestleMania 32'de berbat bir maç ile galip gelen Reigns WrestleMania'yı ayakta ve kapattı ve kemerin sahibi oldu. Ondan sonra kemerini Payback ve Extreme Rules'da AJ Styles'a karşı koruyan Reigns kemeri MITB'de Seth Rollins'e kaybetti.

WM'den MITB'ye kadar 77 gün korudu şampiyonluğunu bu adam fakat çoğumuz için eziyet gibi geçti bu 77 gün. Fazlasıyla abartılan Roman'dan herkes sıkılmıştı. Maçlarda adeta mutantlaşan bu adam kimseye zevk vermiyor ve aşırı derecede boo alıyordu. Roman'dan bir halt olmayacağını nihayet anlayan Sayın Vincent K. McMahon onu mid-carder seviyesine düşürdü. Şuan US kemerine oynayan Roman Summerslam'de Rusev'e karşı US kemer maçına çıkacak. Kemeri kazanacağını düşünüyorum.

3. Sheamus

3. Sheamus

Survivor Series'de cash-in yapan Sheamus kemeri 22 gün korudu. Kısa bir şampiyonluk süreci geçiren The Celtic Warrior için fazla bir yorumum yok. Sheamus'ın şuan şirketteki konumundan memnun olmadığını biliyoruz.

4. Triple H

4. Triple H

Royal Rumble'ı ve kemeri kazanan The Game kemerini WrestleMania 32'ye kadar korumuştur. Hunter kemeri elinde 70 gün tuttu, bu şampiyonluk sürecinde WrestleMania'ya kadar sadece bir tane kemer koruma mücadelesine çıkan Triple H maçı kazanarak kemerini başarıyla korudu (Roadblock 2016 Triple H vs. Dean Ambrose)

Düşüncelerim ise Hunter'ı yeniden kemer ile görmek çok güzeldi özlemişiz. Karizmasıyla birlikte harika bir şampiyon tavrı takındı WM 32'den beri main rosterda gözükmüyor herhangi bir yere de draft olmadı fakat Survivor Series'e doğru RAW'a geleceğini düşünüyorum. Başkan kendini NXT'ye adadı iyiki de adadı ben tam bir NXT hayranıyım ve şu sıralar işler orada Hunter sayesinde harika gidiyor, aman nazar değmesin.

5. Dean Ambrose

5. Dean Ambrose

''The Lunatic Champ'' MITB 2016'da kazandığı kontratı ayı gece cash-in yapıp Rollins'den kemeri alan Ambrose'un şampiyonluk serüveni hala sürüyor. Kemerini Battleground haftasında 18 Temmuz RAW ve 19 Temmuz SmackDown Live şovlarında Seth Rollins'e karşı koruyan Ambrose aynı hafta pazar günü de The Shield War'dan galip ayrılmıştı Summerslam'de Dolph Ziggler'e karşı maça çıkacak Ambrose'un burada da kemerini koruyacağını düşünüyorum.

İyiki aldı çok güzel oldu. Koyu bir Ambrose seveni olduğum için şuan memnunum. Benim için Dean'in SmackDown Live'a draft olması harika oldu. Sevdiğim brandde sevdiğim güreşçi kemerin sahibi. Bakalım artık Dean harika reaksiyon alıyor ve iyi gidiyor şuan. Kemerini Summerslam'de Ziggler'e karşı ve Backlash'de rakibi kim olur bilemem ama o zaman da koruyacağı kanaatindeyim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ŞOV ÖNERİSİ!

ŞOV ÖNERİSİ!

25 Temmuz RAW: Draft şovundan sonra ki ilk RAW. Finn Balor'un main roster debutunu yaptığı şov. İki tane güzel F4W maç oluştu izlemenizi kesinlikle tavsiye ederim

Link: http://watchwrestling.tc/video/watch-wwe-raw-72516/

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın