Görüş Bildir
Haberler
Web Geliştiricisi Kimdir ?

Web Geliştiricisi Kimdir ?

Web Geliştiricisi Kimdir ?

İngilizce olan 'Web Developer' kelimesinden dilimize geçmiş olan Web Geliştiricisi tabiri web tabanlı çözümler üreten ve genel olarak yazılımcılara uygun düşen fakat 'designer' yani tasarımcılar için kullanılan sıfattır. Daha çok web tabanlu uygulama geliştiren ; html , php , css kodlamalar yapan kişilere de web geliştiricisi sıfatı uygun görülmektedir.

Genelde web tasarım ve web optimize ile uğraşan web geliştiricileri zamanlarının çoğunu internet başında web inşaası ile geçirirler. Amaçları web ortamını daha geliştirip üst seviyelere taşımaktır. Kodlama ile araları oldukça iyidir. İnternete bağlandığımız programları , browserları yapan insanlardır. En çok kullandıkları diller arasında java ve asp.net yer alır. Ülkemize göre dış ülkelerde daha rahat iş bulabilen web geliştiriciler genelde yazılım firmalarında çalışırlar.

Web geliştiricilerin bir diğer uğrak yeri arama motoru optimizasyonudur. Arama motoru optimzasyonu (bundan sonra 'Seo' diyeceğim) websitelerini Google , Yandex ve Bing gibi arama motorlarında daha üst sıralara çıkarmaya yarar. Websiteleri belirli kurallara göre web geliştiricisi tarafından optimize edilir. Web geliştiricisi (Seo uzmanı da diyebiliriz. Sonuçta bu çalışmayı seo uzmanları da yapıyor.) tarafından yapılan bu seo çalışmaları ile çalışma yapılan websitesi otomatik olarak arama motorlarında daha üst sıralara çıkmaya başlar. Bu konuda seo uzmanı da diyebildiğimiz web geliştiricileri interneti bizim için geliştirip daha üst sınırlara taşırlar.

Oynadığımız oyunlardan tutun, girdiğimiz websitelerine kadar her şey web geliştiricilerinin bize sunduğu hizmetlerdir. Yani bu yazıyı okumanız bile bir yazılımcı , web geliştiricisi sayesinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın