Görüş Bildir
Haberler
Veli Bilgilendirme Sistemi Şimdi Akıllı Cihazlarda

Veli Bilgilendirme Sistemi Şimdi Akıllı Cihazlarda

Caner
23.04.2014 - 20:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Veli Bilgilendirme Sistemi Şimdi Akıllı Cihazlarda

Yetkililerden alınan bilgiye göre, MEB tarafından geliştirilen Mobil Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler, çocuklarının, Bakanlığın Bilgi Hizmetleri Veritabanı 'nda bulunan eğitim bilgilerine akıllı telefonları, tablet ve diğer mobil uygulama sistemleri üzerinden ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Türkiye'deki resmi ve özel tüm örgün eğitim kurumlarındaki 16 milyondan fazla öğrenci ve velileri, Android ve iOS işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlardan, 7 gün 24 saat Mobil Veli Bilgilendirme Sistemi 'ni kullanabilecek. Mobil Veli Bilgilendirme Sistemi mobil uygulama dükkanlarında (Meb, okul, e-Okul, meb e-Okul) anahtar kelimeleriyle bulunabiliyor ve ücretsiz olarak indirilebiliniyor.

Sisteme giriş yapmak için önce öğrencinin TC Kimlik No ve okul numarası yazılıyor. İlk kez giriş yapıldığında velinin karşısına, rastgele seçilmiş öğrenci fotoğrafları geliyor. T.C. kimlik numarası, okul numarası yazıldıktan sonra öğrencinin fotoğrafı seçiliyor. Daha sonra velinin karşısına güvenlik için bir soru geliyor. Soruya doğru cevap verildiğinde sisteme giriş yapılabiliniyor.

Sistem sayesinde veli, öğrencinin sınav ve proje bilgilerine, notlarına, haftalık ders çizelgesine, devam ve devamsızlık bilgisine, nakil takip işlemlerine, merkezi sınav işlemlerine, merkezi yerleştirme işlemlerine, okul duyurularına, okuduğu kitaplara kadar ihtiyaç duyduğu tüm diğer bilgilere anlık olarak ulaşabiliyor.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Mo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0