Görüş Bildir
Haberler
VEHBİ KOÇ’TAN BAŞARI ÜZERİNE 5 TAKTİK

VEHBİ KOÇ’TAN BAŞARI ÜZERİNE 5 TAKTİK

nurettinozdogan
05.02.2015 - 12:55 Son Güncelleme: 05.02.2015 - 19:36

1.TAKTİK: BAŞKASININ TECRÜBESİNDEN YARARLANMAK

“Hayatta başarılı olmanın sırları arasında belki de en önemlisinin; başkalarının tecrübelerinden yararlanmak, verilen öğütleri can kulağı ile dinlemek, ilgili yayınları dikkatle okumak ve kazanılan bilgileri değerlendirmek olduğuna inanıyorum.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

2.TAKTİK: TUTUMLU OLMAK

“Ben varlıklı ve tanışmış bir çok kişinin itibar ve servetlerini kaybettiklerine tanık oldum. Lüks merakı, bol paralar harcanan şatafatlı yurtdışı gezileri, gereksiz borçlanmalar bu çöküşlerin başlıca sebepleriydi. Bu inançladır ki, gençlere çeşmenin suyunun her zaman gür akmayacağını hesaba katarak tedbirli olmalarını hatırlatmayı görev saymışımdır. Bana çok tutumlu hatta cimri diyenlere güler geçerim.”

3.TAKTİK: İYİ ADAMLARI İŞE ALMAK

“Türkiye’deki en kabiliyetli insanları işe alınız. Bunlara para vermekten çekinmeyiniz. Aldıklarını hakederler ve size para kazandırararak müessesenin yaşamasını sağlarlar.”

4.TAKTİK: METOTLU VE SİSTEMLİ ÇALIŞMAK

“Kendinize güvenin, yabancıların bizden daha akıllı olduklarını sanmayın. Onların gücü, metodlu çalışmaktan doğmaktadır. Siz de metodlu çalışmaya özen gösterin. Birlikte çalıştığımız Siemens, Ford, General Electric gibi şirketlerin başarısının sırrı budur.”

5.TAKTİK: İYİ KAZANDIRAN İŞLERE İYİ ADAMLARLA GİRMEK

“Bakkal dükkanım varken, kazandığım para beni tatmin etmiyordu. Şöyle bir etrafa baktım, oyunu kurallarına göre oynamaya karar verdim. Mademki gayrimüslimler ticaretten anlıyordu, ben de onların yaptığı işlere onlarla birlikte girmeye karar verdim. İyi kazandıran hangi iş var? Köselecilik, kim yapıyor, Rumlar. Hemen en iyi Rum satıcısıyı yanıma aldım, köseleciliğe başladım. Başka? Hırdavatçılık. Kimlerin elinde? Musevilerin elinde. Bu kez en iyi tezgahtarla Hırdavat işine girdim. Doğru işe erbabıyla girme ilkesini o yıllardan aldım.”

Kaynak: http://www.nurettinozdogan.com.tr/
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0