Görüş Bildir
Haberler
Uzmana Görünmeden Diyete Başlamak Doğru Mu?

Uzmana Görünmeden Diyete Başlamak Doğru Mu?

Benefitdo .com
11.09.2014 - 18:54 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 20:28
www.benefitdo.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmana Görünmeden Diyete Başlamak Doğru Mu?

Bir çok köşe yazılarında olsun, ekranlar da olsun herkes kendi diyet öneri lerini çıkıp söylüyor. Bu diyet öneri lerinin de kimi gerçek kimi de reyting çekmek amacıyla yapılmış oyunlar oluyor. İnsanların yanlış yönlendirme amacı taşıyan diyet teknikleri ile sağlıksız beslenmeye devam ediyorlar.

Uzmanların tavsiyesi doktora göründükten sonra diyete başlamakta yarar vardır. İlk yapmanız gerekenlerden biri de kan tahlili yaptırmaktır. Çünkü, kan seviyesi, kan yağı, kan şekeri, böbrek ve karaciğerinizin durumuna göre yapılacak diyet şekilleri vardır. Diyete başlamadan önce kişi bu verilerin durumunu doktoruna yorumlatmalıdır.

Her şey uygun çıkarsa bunu bir beslenme uzmanına göstermek ve uygun bir reçete almak gerekir. Eğer kendi başınıza diyet yapmak istiyorsanız da bu kurallara uymanız gerekiyor. Öncelikle yapmanız gereken sağlığınızı ön planda tutmaktır, 2. planda ise zayıflama ve diyet olmalıdır.

Yapılan hatalardan biri de her sene çıkan popüler diye t kitaplarını uygulamaktır. Bunları uygulamadan önce kişinin uzmana danışması gerekir. Kişinin yaşam tarzına uygun olmayan bir diyet menüsü takip edilmelidir. Hatalı beslenme sorunu bulunmalı ve ona göre beslenme programı uygulanmaktadır.

Benefitdo.com

Kaynak: http://www.benefitdo.com/uzmana-gorun...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın