Görüş Bildir
Haberler
Uzay Yürüyüşü Selfie'si

Uzay Yürüyüşü Selfie'si

Ulaş
24.04.2014 - 20:20

Uzay Yürüyüşü Selfie'si

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan ABD'li iki astronot en kısa süreli uzay yürüyüşlerinden birini gerçekleştirdi. Teknik arızanın giderildiği yürüyüşte Mastracchio selfie çekmekten geri kalmadı.

ABD'li astronotlar Rick Mastracchio ve Steve Swanson, sadece 1 saat 36 dakika süren uzay yürüyüşünde istasyon dışındaki teknik arızayı onardı. Yerden gönderilen emirleri toplayan arızalı bilgisayar yenisiyle değiştirildi.

Görev NASA'nın en kısa uzay yürüyüşlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Zira, uzay istasyonunda ortalama yürüyüşler beş, altı saat sürüyor.

Astronot Mastracchio yürüyüş esnasında çektiği selfie'yi daha sonra Twitter'da paylaştı. Mastracchio 'Uzay giysisi iyi bir selfie çekmeyi zorlaştırıyor. Ancak bugün birkaç tane denedim' ifadesini kullandı. Uzay yürüyüşü esnasında istasyonun gölgesi altında da kalan Mastracchio buna rağmen başarılı selfie'ler çekmeyi başardı.

İleride uzay yürüyüşü gerekmeyebilir

Mastracchio ve Swanson uzay istasyonunun güneş panelleri, robotik raylı aracı ve dış soğutma sistemi gibi önemli donanım ve sistemleri kontrol etmeye yarayan yedek bilgisayarı değiştirdi. Yedek bilgisayar 11 Nisan'da arızalanmış ve istasyona kargo taşıyacak Dragon uzay kapsülünün ateşlenmesini de ertelemişti. Aynı görevi gören küçük bir kutu görünümündeki ana bilgisayar istasyonun içinde yer alıyor.

NASA, uzay istasyonunun dışında kalan Dextre robotik kolunun fonksiyon özelliğini geliştirerek, gelecekte dışarıdaki bakım ve onarım görevlerini uzay yürüyüşü yapmadan gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

UUİ'deki 39'uncu keşif görevinde üç ABD'li ve bir Japon astronot ile iki Rus kozmonot görev yapıyor.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/uza...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın