Görüş Bildir
Haberler
Uruguay Ağır Yara Aldı

Uruguay Ağır Yara Aldı

Fatih
14.06.2014 - 23:58

Uruguay, İlk Yarısını Önde Tamamladığı Maçta Üstünlüğünü Koruyamadı

Uruguay, Dünya Kupası'nda çıktığı ilk karşılaşmada Kosta Rika'ya ikinci yarıda yediği gollerle boyun eğdi ve turnuvaya kötü bir başlangıç yaptı.

Dünya Kupası D Grubu açılış maçında Uruguay, Kosta Rika'ya ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda yediği gollerle yenilerek Dünya Kupası'na adeta hüsranla başladı.

Karşılaşmanın ilk bölümlerinde daha hareketli görünen taraf Kosta Rika olsa da Uruguay 20. dakikadan sonra oyunda kontrolü yavaş yavsaş eline almaya başladı.

23- dakikada sol kanattan kullanılan serbest vuruşta, Forlan topu penaltı noktasına kesti. Diego Lugano topa hareketlense de rakibi tarafından arkadan itilerek yerde kaldı ve takımına bir penaltı atışı kazandırdı.

Topun başına geçen Edison Cavani, Navas'ın sol tarafına yaptığı sert, plase vuruşla Uruguay'ı 1-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Ancak ikinci yarıda roller değişti ve Kosta Rika son devreye fırtına gibi başladı.

Kosta Rika önce 54. dakikada Campbell, ardından 57. dakikada Duarte'den arka arkaya gelen gollerle bir anda üstülüğü ele geçirdi.

Maçın kalan bölümlerinde iyice risk almaya başlayan Uruguay defansta büyük açıklar vermeye başladı.

Maçın 84. dakikasında bu boşluktan faydalanan Urena, bir dakika önce girdiği maçta golü bularak son sözü söyledi.

Turnuvanın ilk sürprizini gerçekleştiren Kosta Rika, Uruguay'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Maçın 90+5. dakikasında Campbell'a yaptığı sert faulün ardından Maxi Pereira direk kırmızı kart görerek oyun alanını terk etti.

Kosta Rika'nın galibiyetinde 1 gol ve 1 asistle oynayan Joel Campbell maçın adamı olurken, Bolanos da performansıyla dikkat çeken bir diğer isim oldu.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/dunya-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın