Görüş Bildir
Haberler
Üretken insanların 12 ortak alışkanlığı

Üretken insanların 12 ortak alışkanlığı

uplifers .com
13.06.2014 - 14:59

Kişisel üretkenliğinizin sırlarını keşfetmek, hiç yaşamadığınız kadar başarılı ve mutlu bir hayata adım atmanızı sağlayabilir. Başarılı ve üretken kişiler üzerinde yapılan araştırmalar; bu kişilerin birçok ortak özelliği ve alışkanlığı olduğunu ortaya koymuş.

Her birini direk olarak uygulamasanız da, aklınızın bir kenarında bulundurmanız ve hayatınıza uyarlamanız için, Uplifers olarak üretkenliğinizi arttırabilecek alışkanlıkları bir araya getirdik.

1. Meditasyon yapın

Meditasyonun vücut ve zihin sağlığımız üzerindeki faydaları saymakla bitmez. Stanford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, meditasyonun aynı zamanda en etkili irade arttırıcı olduğunu ortaya koymuş.

Üretken olmanın koşullarından biri, dikkat dağıtıcı etkenlerden etkilenmemektir. Düzenli olarak meditasyon yapmak; zamanla sizi dikkat dağıtanlara karşı dayanıklı yapar ve odaklanma gücünüzü arttırır. Aynı zamanda meditasyon,  prefrontal korteksteki gri madde miktarını arttırarakkarar verme sürecini de kısaltır.

2. Sabah ritüelinizi optimize edin

Sabah uyandıktan sonraki ilk saatlerinizi nasıl geçirdiğiniz, günün geri kalan kısmı için belirleyici bir etkendir. Performans Koçu Tony Robbins’e göre, sabahları ilk 15 dakikanızı, vücudunuzu ve zihninizi güne hazırlamak için ayırmanız gerekiyor. Yapacağınız aktiviteye kendiniz karar verebilirsiniz. Meditasyon, egzersiz, yoga, yürüyüş ya da şarkı söylemek gibi aktiviteler, kendinizi hazır hissetmenize yardımcı olacaktır....

Kaynak: http://www.uplifers.com/uretken-insan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın