Görüş Bildir
Haberler
Ürdün Uçakları Sınırı Geçen Araçları İmha Etti

Ürdün Uçakları Sınırı Geçen Araçları İmha Etti

Ulaş
16.04.2014 - 19:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ürdün Uçakları Sınırı Geçen Araçları İmha Etti

Ürdün, savaş uçaklarının, Suriye'den kendi topraklarına geçmeye çalışan bazı araçlara ateş açarak imha ettiğini açıkladı.

Hükümet sözcüsü Muhammed el Momani, Amman'ın Suriye sınırında silahlı gruplar bulunduğu ve bunların Ürdün topraklarına sızmaya çalıştığı haberlerinden duyduğu kaygının arttığını söyledi.

Reuter ajansına bilgi veren Ürdün güvenlik kuvvetlerine mensup bir kaynak, savaş uçaklarının hedefinin, güneyde Suriye ordusuyla çatışmadan kaçarken Ürdün topraklarına sığınmaya çalışan sivil araçlara makinalı tüfek yerleştirmiş isyancılar olduğunu söyledi.

BBC'nin elde ettiği fotoğraflarda uçaklardan açılan ateşle delik deşik olmuş ve biri ateş almış iki sivil kamyonet görülüyor.

Ürdün ordusu tarafından yapılan açıklamada, olayın TSİ 10.30 sularında meydana geldiği, sınırdaki engebeli araziyi aşmaya çalışan kamuflajlı araçların yapılan uyarıları dinlemeyip yollarına devam edince vuruldukları bildirildi.

Açıklamada 'Sınır ihlaline izin veremeyeceğimiz konusunda defaatle uyarıldıktan sonra savaş uçaklarından uyarı ateşi açıldı ama araçlar buna da aldırmadan yollarına devam ettiler. Bu durumda jetlerimiz bilinen kurulları uygulayarak araçları imha ettiler' denildi.

Suriye'nin güneyde Ürdün ile olan 370 km. uzunluğundaki sınırının önemli bir kısmını isyancılar kontrol ediyor ama bölgede zaman zaman hükümete bağlı birliklerle isyancılar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA da bir askeri yetkilinin açıklamalarına yer verdi. Yetkili hedef olan araçların Suriye silahlı kuvvetlerine ait olmadığını söylüyor.

Suriye'deki savaşta hiç bir tarafı desteklemediğini söylüyorsa da Ürdün hükümetinin Esad hükümeti karşıtı laik ve ılımlı İslamcı gruplar ile onları destekleyen yabancılara üs sağladığı yolunda haberler var.

bbctürkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0