Görüş Bildir
Haberler
Barış Manço ve Hayvanlar İçin "Arkadaşım İnsan"

Barış Manço ve Hayvanlar İçin "Arkadaşım İnsan"

Can Dinibutunoglu
02.01.2015 - 17:45 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 16:20

Serzeniş ekibinin 'Arkadaşım İnsan' şarkısı Barış Manço'nun Arkadaşım Eşek şarkısı ile hayat buldu. 7'den 77'ye herkesin kalbine dokunan Barış Manço'yu, 16. ölüm yıl dönümünde 'Arkadaşım İnsan' projesi ile andı. Serzeniş ekibi hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi ile hayvanların sesi oldu.

Hayvanlara yapılan haksızlığa, işkenceye bir dur demek ve onları korumaya dikkat çekmek için hazırlanan Serzeniş ekibinin Arkadaşım İnsan klibinde; şarkıcı Leman Sam, Fuat Saka, Mehmet Erdem ve Boğaziçi Caz Korosu gibi önemli isimler de yer aldı.

Projenin Yapımcılığını Bora Er, Yönetmenliğini Şahin Canbolat, Yardımcı Yönetmenliğini Tuğba Can, Görüntü Yönetmenliğini Ümran Özbaysal, Kameramanlığını Betül Atlığ, Neslihan Altıntaş, Birkan Mola, Caner Gelir, Yaşar Keve ve Ebubekir Türk üstlendi.

Barış Manço'nun 'Arkadaşım Eşşek' şarkısı ile hayat bulan 'Arkadaşım İnsan' şarkısının uyarlaması Bora Er ve Oktay Çaparoğlu'na, müzik yönetmenliği ise Muhlis Berberoğlu'na ait.

BARIŞ MANÇO'NUN YOLUNDA ARKADAŞIM İNSAN DİYORUZ'

Projenin yapımcısı Bora Er 'Arkadaşım İnsan projesi bir farkındalık projesidir. Yıllar önce Barış Manço'nun çizdiği hayvanlar arkadaş olabilen, onların dertleri ile dertlenen çocuk modelinin yaşı ilerledikçe bu masumiyetini kaybetmesini işledik. Zaten şarkının başında da hayvanların dilinden bu dostluğun hatırlanması gerektiğini dile getirdik. İnsanların hayvanlara ve doğaya karşı bu kadar bencil davranmasını çözebilirsek dünyadaki bir çok problemi de ortadan kaldırabiliriz. Bu yüzden insanlara Arkadaşım Ol diyoruz' dedi.

'BU PROJE BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR'

Çalışmalarından memnun kaldıklarını belirten Er, 'Öncelikle Manço ailesine ve yasal süreçte projenin gerçekleşmesini sağlayan Müzikotek'e teşekkürler. Arkadaşım İnsan projesi bir ekip çalışmasıdır. Projeye değerli emekleri ile hayat veren tüm ekip arkadaşlarımıza ve yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler' şeklinde konuştu.

Haber: Neslihan Altıntaş

Kaynak: http://t.co/mw7lE66etq
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
17
5
2
2
2
0